2015. június 10., szerda

Cseresznyés csokoládétorta

Apa szerint a legfinomabb csokitorta, amit valaha evett! Ugye akkor nem kell tovább bizonygatnom, hogy milyen is lett és miért érdemes elkészíteni. No talán még annyit, hogy pik-pak elkészültem vele, és a recept hosszúsága, csak a pontos és könnyű munkát segíti, nem a bonyolultságát sugallja. Ja, és igazi csokoládé van benne! :)
Úgyhogy hajrá!






Hozzávalók  23 cm-es tortaformához, a lapokhoz:
  • 4 tojás
  • 160 g cukor
  • 120 g liszt
  • 40 g kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz

A csokoládékrémhez:
  • 80 g tejcsokoládé
  • 80 g étcsokoládé
  • 75 g vaj
  • 250 g mascarpone (Szarvasi!, Nem valami olcsó, mert azok túl hígak!)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál méz
  • 100 g porcukor átszitálva
---------------------------------------------
  • Pár kanál meggylekvár, vagy eper a piskótalap kenéséhez.
  • 2 marék magozott cseresznye, rumos cukros lében kicsit felfőzve.
    (a receptben leírom hogyan, de nyugodtan használhatunk, befőttet is, ott ezt a főzős műveletet elhagyjuk)
---------------------------------------------
  • 250 g tejszín
  • 1 csomag Dr.Oetker habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
---------------------------------------------
  • pár cseresznye, mentalevél, csokiforgács a díszítéshez



Elkészítés:
  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tortaformát sütőpapírral béleljük.
  2. Robotgéppel habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, legalább 10 percen keresztül, míg  szép magas habot kapunk A tál szélénél a krémbe öntjük az olajat és a vizet és tovább verjük pár percig.
  3. Kézi habverőre váltunk és óvatosan belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.
  4. A formába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. A cseresznyéket kimagozzuk és 2 evőkanál rummal, 2 evőkanál vízzel, 2 evőkanál cukorral kicsit forraljuk, majd félretesszük hűlni.
  6. A csokoládékrémhez vízgőz felett megolvasszuk a csokoládékat és a vajat.
  7. Szoba hőmérsékletűre visszahűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponet, a vaníliát és a mézet.
  8. Hozzáadjuk az átszitált porcukrot, és simára keverjük.
  9. A tortalapot kettévágjuk a tetejét felfordítva egy tálra tesszük, megkenjük a lekvárral (ne sajnáljuk!), rásimítjuk a csokoládés krém felét, majd a lecsepegtetett rumos cseresznyével kirakjuk a krémet.
  10. Az alsó tésztalapot felfordítva, tehát a szép egyenes aljával felfelé a cseresznyés krémre helyezzük és a maradék csokoládékrémmel megkenjük.
  11. A tejszínhabot a habfixáló csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük, majd feldíszítjük a torta oldalát és tetejét.
  12. Cseresznyeszemekkel, mentalevéllel, és ha van színezett csokoládéforgáccsal díszítjük.
  13. Hűtőbe tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki, úgy még finomabb!
 


Jó étvágyat!
A tészta alapja Mohától: itt

16 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon fincsinek néz ki!!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Ez a torta kívülről és belülről is meseszép! Csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű tortát készítettél! Biztosan igaza van a párodnak és nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Barbi! Most találtam a blogodra, és már kb egy órája bogarászom :) Nagyon szép, igényes blog, gyönyörű fotókkal és ínycsiklandozó receptekkel. Úgy gondolom gyakran leszek látogató az oldalon, mert már jó pár kipróbálandó receptet találtam. Sok sikert a továbbiakhoz! (csodásak az étkészleteid, amikkel fotózol ;) )

    VálaszTörlés
  5. Csodaszép tortát készítettél ismételten! Elhiszem, hogy ez a legfinomabb csokitorta a világon! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagy siker volt nálunk ez a torta. Az öcsém kapta a szülinapjára, bár én fondant-tal vontam be.

    VálaszTörlés
  7. Na megvan a kislanyom 3. Szulinapjara a torta! Tavaly a ket eves szulinapjara is Tőled vettem egy receptet (csokis bananos truffelkremes torta) es nagyon nagy sikere volt. Köszönöm szépen a receptet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm!!!!! :) Boldog szülinapot a kislánynak! ♥

      Törlés
  8. Szia! Szeretném kipróbálni, hány cm-s tortaformában süssem?:)

    VálaszTörlés
  9. Barbi! Ebből elég nyamvadt piskóta lett, eszében sem volt megemelkedni, kicsit sem :(( biztos rosszul csináltam vmit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lilla, ha követed a receptet akkor sikerülnie kell. Figyeltél a hőfokra?

      Törlés
  10. Kedves Barbi!
    26-os tortaformában süthetném-e?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rózsa!
      23-as tortaformában sütöttem, a 26-os nem tudom elvágható-e ilyen könnyen. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...