Ezt az édességet még férjem anyukájától - továbbiakban Mami :-) - tanultam több mint 16 éve. De úgy is mondhatom, hogy a receptet csak én, már 26 éve ismerem, mert ezt Mami minden évben többször készítette míg Apához jártam „udvarolni"! :))) A blogra eddig csak azért nem került fel, mert nagyon egyszerű a külseje és féltem, hogy nem tudom úgy fotózni, hogy kedvet kapjatok. :)
Viszont, mostanában nem sütök igazán semmi újat, mer a régieket készítem és köztük ezt is, ráadásul elég sűrűn. Most elárulok egy titkot: nagyon édesszájú vagyok (ez nyílt titok szerintem ☺), nagyon nincs is kedvencem mert mindent imádok ami édes és sütemény, viszont a sok szívemcsücske közül ez áll az első helyen!
Elém tehetik a mézes lapost, madártejet, bejglit, zserbót, kakaós csigát és bármelyik krémest, ha ez is ott van a sorban akkor biztosan ezt választom. Úgyhogy, ha jót akartok magatoknak akkor egyszer biztosan kipróbáljátok! :)
Ez saját vagyis Mami recept, sehol nem találkoztam még vele, ráadásul jó régi, tehát nagyon finom! :)))
Viszont, mostanában nem sütök igazán semmi újat, mer a régieket készítem és köztük ezt is, ráadásul elég sűrűn. Most elárulok egy titkot: nagyon édesszájú vagyok (ez nyílt titok szerintem ☺), nagyon nincs is kedvencem mert mindent imádok ami édes és sütemény, viszont a sok szívemcsücske közül ez áll az első helyen!
Elém tehetik a mézes lapost, madártejet, bejglit, zserbót, kakaós csigát és bármelyik krémest, ha ez is ott van a sorban akkor biztosan ezt választom. Úgyhogy, ha jót akartok magatoknak akkor egyszer biztosan kipróbáljátok! :)
Ez saját vagyis Mami recept, sehol nem találkoztam még vele, ráadásul jó régi, tehát nagyon finom! :)))
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
 - 150 g porcukor
 - 1 narancs leve
 - 1 narancs filézve és apró kockákra vágva
 - 250 g tejföl
 - 250 ml állati tejszín (nem Hulala nam növényi!!!)
 - rum, tej
 - 2 csomag összesen 24 db babapiskóta
 
Elkészítés:
- A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, adjuk hozzá a narancs levét és a tejföl, majd keverjük jól össze
 - A tejszínt verjük fel kemény habnak és óvatosan keverjük össze az előbbi krémmel.
 - Végül forgassuk bele a narancsdarabokat.
 - Vegyünk elő egy üvegtálat, tegyünk a krémből az aljára egy réteget, erre tegyünk rumostejbe áztatott babapiskótát, majd újra krém. Addig folytassuk míg el nem fogynak a hozzávalók, a legtetejére krém kerüljön. Takarjuk le és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
 
Jó étvágyat! 









Könnyed és fincsi édesség! Nekem bejön! :)
VálaszTörlésNagyon koszonom Barbikam !
VálaszTörlésEn narancsal meg nem probaltam .
Az osszes egzotikus gyumolcsel mar igen ,
Sot a hazaiakbol is .De az iz kavalkad az meger mindent.
Köszi! A tojást nem kell valahogy hőkezelni? Én úgy emlékszem,hogy gyerekkoromban szilveszterre szoktuk legyártani, de nem rémlik hozzá a tojás, vagy akkoriban nem fakszniztunk ennyit, hogy narancs,citrom legyen kezeletlen stb.
VálaszTörlésNem kell hőkezelni, bolti friss tojás és nem lesz semmi baj! :)
TörlésMegkérdezhwtm miért nem jó a hulala tejszínhab hozzá?
VálaszTörlés