2014. március 10., hétfő

Csirkepörkölt nokedlivel

Az egyik legfinomabb ebédünk az örök klasszikus, csirkepörkölt nokedlival. Van olyan aki nem szereti??? :))) A lányok imádják, úgyhogy elsőként nekik szánom, hogy majd legyen miből puskázniuk! :)


Hozzávalók a pörkölthöz:
  • 4 db csirke alsó comb
  • 4 db csirke felső comb
  • 2 vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1,5-2 dl víz attól függően mennyi szaftot szeretnénk.

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 500 g liszt
  • 3 db tojássárgája (a megmaradt fehérjéket fagyasszuk le mondjuk Pavlovához)
  • csipet só
  • kb. 420 ml víz

Pörkölt elkészítése:
  1. A vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
  2. Rátesszük a megmosott és besózott combokat és fehéredésig pirítjuk.
  3. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, belekockázzuk a paradicsomot és belekarikázzuk a paprikát.
  4. Addig pároljuk fedő alatt, míg puha nem lesz, majd fedő nélkül kb. a fele levére visszasütjük.

Galuska elkészítése:
  1. Egy nagy fazékba feltesszük forrni a bő vizet, fedő alatt. Sót ne tegyük még bele, mert akkor lassabban forr fel.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a tojássárgákat a közepébe tesszük, a csipet sóval. Elkezdjük fakanállal a tojás körül kevergetni, majd fokozatosan adagolva a vizet, addig kevergetjük míg fel nem veszi az összes lisztet és egy sűrű krémes állagot nem kapunk. Ha sűrűbbre készítjük keményebb galuskát tudunk szaggatni.
  3. A forrásba lévő vízbe tegyünk egy csapott evőkanál sót.
  4. A galuskát nokedliszaggatón, adagonként szaggassuk, mikor egy adag felhabzik, merjük ki egy műanyag szűrővel és tegyük egy nagyobb serpenyőbe, amibe előzőleg már egy jó kanál zsírt beletettünk.
  5. A zsírral átkeverjük a nokedlit, majd folytatjuk a szaggatást.
  6. Ne kövessük el az a hibát, hogy a galuskát mindet beleszaggatjuk a vízbe, és együtt főzzük, mert az első szaggatások az idő hosszúsága miatt túl puhák és ragacsosak lesznek, ami élvezhetetlenné teszi a nokedlit, arról nem is beszélve, hogy egy masszává fog összeállni mikor kihűl.
  7. A pörköltre tehetünk tálaláskor tejfölt.
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

  1. Gyors, egyszerű és mégis nagyon finom! Általában mindenki szereti. Mindig meg tudnánk enni :-) Szépek a képek Barbi! :-)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Nellihez, nagyon szép képeket készítettél róla. Nekünk is kedvencünk, én is hasonló módon készítem :-)

    VálaszTörlés
  3. Gusztán néz ki, nagyon jól sikerült lefotóznod és én is imádom, de elmaradhatatlan hozzá a csemege uborka!!! üdv

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta! Jöhet mindig, minden körülmények között.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nincs olyan aki ne szeretné!! :))) Annyira guszta!! :)

    VálaszTörlés
  6. Nálunk is nagy favorit, ha bő szafttal készítem, akkor lisztes-tejfölös habarással besűrítem, olyan kellemes krémesre és akkor már csirkepaprikás:-))) MI a legjobban fokhagymás-uborkasalátával szeretjük vagy hagymás-paradicsomsalátával:-)))) Igy is, úgy is isteni egy étel:-)))))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...