2013. szeptember 11., szerda

Orosházi banán - nálam Kakaós tulipán :)

Megint kakaós csigára vágytunk és arra is kíváncsi voltam, hogy a zabliszt hogy működik a kelt tésztában, jelentem nem csalódtam, pazar lett! Az Orosházi banánt még Tücsök Bogár oldalán találtam régebben és gondoltam kipróbálom, csak egy kicsit tulipánosítottam. :) Irtó jól néz ki, mindenkinek nagyon tetszett, ja és ízlett! :)
Szerintem a fotók magukért beszélnek, kellemes sütögetést Nektek, ha kipróbáljátok! :)



Hozzávalók:
  • 250 g sima liszt
  • 150 g Norbiliszt U1 Low-carb Flour
  • 100 g zabliszt
  • 3 dl tej
  • fél csomag (25 g) élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál eritriol
  • 3 evőkanál olvasztott zsír

Töltelék:
  • 5 evőkanál eritriol porrá darálva
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • olvasztott zsír a kakaós töltelék alá kenni


Elkészítés:
  1. A liszteket a dagasztótálba, én a kenyérsütő üstjébe tettem, egy kis mélyedésbe tesszük az a 1 evőkanál fehér kristálycukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
  3. A sütőt 180 fokra, gázsütő 3-as fokozatán előmelegítjük.
  4. Lisztezett felületen átgyúrjuk, 12 részre osztjuk.
  5. Mindegyik tésztadarabot kinyújtjuk megkenjük olvasztott zsírral, és megszórjuk a kakaós porcukorral és a fotón látható módon formázzuk.
  6. Sütőpapiros tepsire fektetjük őket egymástól 3-4 cm távolságra, hogy sülés közben ne érjenek össze.
  7. Letakarva fél órát még kelesztjük, majd megkenjük egy felvert tojással vagy a megmaradt egyik tojásfehérjével és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

A fotózáshoz ezt a gyönyörű bézs barokk pecsenyés tálat a Sütni Főzni webáruház biztosította. Akinek tetszik vagy szereti az igényes és szép kerámiákat, annak javaslom, hogy nézzen körül az oldalon. Amennyiben érdekel titeket egy kedvezményes vásárlás, akkor itt a jobb oldali sávban a Sütni Főzni emblémánál megtaláljátok a feltételeket.

Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm Kati, nekem is nagyon tetszenek, megérte a fáradozást! :)

      Törlés
  2. Nagyon szépek! Hasonló formára sikeredett nekem is mikor kipróbáltam!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek a tulipánjaid! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek lettek! Ügyesen megformáltad a tulipánt :)
    Én is csináltam hasonlót, már több minr egy éve, nekem is inkább tulipánok lettek :) ha van időd, itt megnézheted: http://katalin-konyha.blogspot.hu/2012/05/oroshazi-banan-vagy-inkabb-tulipan.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj Katalin tényleg, ez nagyon jó, úgy látszik sokan látjuk benne a tulipánt, bár a férjem tintahalnak nézte! :)))

      Törlés
    2. Tintahalnak én még nem néztem :)) De tulipánnak elsőosztályú :))

      Törlés
  5. Iszonyú jók lettek! Egyszer kipróbálós mintázás. Köszi, hogy feltetted! :-))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek lettek! Nekem is tetszik ez a fajta sütemény, de még nem mertem megpróbálkozni vele.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...