Aki fehér lisztet használ az nyugodtan helyettesítheti azzal a zabliszt mennyiségét, és a kókusztej helyett is lehet tehéntejet használni. A víz azért kell bele mert fehér liszttel készítve ettől lesz olyan roppanós a külseje, ezt egyébként egy gasztro műsorban hallottam és igaz, bár a zablisztnél ez nem jött meg, viszont nem pazaroltam a kókusztejet! :)
- 2 db tojás
- 125 g puha vaj
- 100 g nyírfacukor
- 250 g zabliszt
- 150 ml kókusztej
- 100 ml víz
- fél cs. sütőpor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- A puha vajat kikeverjük a cukorral majd a tojásokkal és a vaníliával.
- A sütőporral elkevert zablisztet, a tejjel felváltva keverjük az előbbi vajas krémhez.
- Gofrisütőben - ha ilyen virág alakú - kb. 2 evőkanalanként kisütjük.
- Krémes túróval, lekvárral, csokoládé vagy vaníliapudinggal is tálalhatjuk. Én áfonyalekvárral ettem. :)
Jó étvágyat!
Istenien néz ki, nekem sajnos most ment tönkre a gofrisütőm, de palacsintaként is szuper lehet:) Egy ideje én is szigorú diétán vagyok, igaz nem önként és dalolva, szenvedek is a tejtermékek miatt, de remélem megéri és használni fog:)
VálaszTörlésKedves Barbi! Kipróbáltam. Isteni finom! Köszönöm a receptet! 😊
VálaszTörlés