2013. augusztus 2., péntek

Gofri - zabliszttel, cukor- és tejmentes

Ebben a nagy hőségben csak a palacsintára és gofrira voltam hajlandó rászánni magam! :)
Aki fehér lisztet használ az nyugodtan helyettesítheti azzal a zabliszt mennyiségét, és a kókusztej helyett is lehet tehéntejet használni. A víz azért kell bele mert fehér liszttel készítve ettől lesz olyan roppanós a külseje, ezt egyébként egy gasztro műsorban hallottam és igaz, bár a zablisztnél ez nem jött meg, viszont nem pazaroltam a kókusztejet! :)

 

 Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 125 g puha vaj
  • 100 g nyírfacukor
  • 250 g zabliszt
  • 150 ml kókusztej
  • 100 ml víz
  • fél cs. sütőpor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés:
  1. A puha vajat kikeverjük a cukorral majd a tojásokkal és a vaníliával.
  2. A sütőporral elkevert zablisztet, a tejjel felváltva keverjük az előbbi vajas krémhez.
  3. Gofrisütőben - ha ilyen virág alakú -  kb. 2 evőkanalanként kisütjük.
  4. Krémes túróval, lekvárral, csokoládé vagy vaníliapudinggal is tálalhatjuk. Én áfonyalekvárral ettem. :)
 Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki, nekem sajnos most ment tönkre a gofrisütőm, de palacsintaként is szuper lehet:) Egy ideje én is szigorú diétán vagyok, igaz nem önként és dalolva, szenvedek is a tejtermékek miatt, de remélem megéri és használni fog:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Barbi! Kipróbáltam. Isteni finom! Köszönöm a receptet! 😊

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...