2012. november 11., vasárnap

Kinder szelet

Drága barátosném több mint egy éve adta a receptet és akkor el is készítettem, de emlékszem a lapsütögetésben még "szűz" voltam ezért kerültek kemény falatok is a szánkba. Ugyanis túlsütöttem egy kissé a lapokat. Azóta már kitapasztaltam ezt a technikát is, így bátorkodtam újrasütni eme finom süteményt!
Elég nagy adag lesz belőle így érdemes akkor sütni, ha vendégeket várunk.
Szerintem ő is egy olyan sütemény amit bátran készíthetünk az ünnepekre, egy aktuális fehér írókázással díszítve!



Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 evőkanál liszt (csapott)
  • 4 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin

Csokimáz:
  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj


  1. A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet.
  2. Mikor a massza kihűl, kétfelé vesszük és két lapot nyújtunk amit a gáztepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon 10(!) perc alatt megsütünk. Vigyázzunk a túlsütéssel, akkor jó, ha puha mikor kivettük, mert a tepsin még tovább sül a lap.
  3. A pudingot, a tejfölt, a lisztet a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
  4. A vajat és a cukrot habosra keverjük és a kihűlt(!) pudingos krémhez dolgozzuk.
  5. A krémet a két lap közé töltjük.
  6. A csokoládét és az olajat vízgőz felett olvasztani kezdjük, majd mikor már félig elolvadt, levesszük a tűzről és addig kevergetjük míg teljesen el nem olvad. Ezzel kenjük le a sütemény tetejét.
  7. Tegyük pár percre hűtőbe, majd kivéve egy villával húzzunk hullámos csíkokat a tetejére, de ezt el is hagyhatjuk.
Jó étvágyat!

28 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Olyan szépen szeletelted! Finom sütemény, én kókuszosan készítettem.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűségesen szépséges! Nem baj az, ha sok lesz belőle, úgy az igazi. :D

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép:) És imádom a Kinder Pinguint:)

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem, ebből nem lehet elég nagy adagot készíteni:-) Nagyon szép szeletek! Nekem tejszínes töltelékes receptem van, de ez is nagyon tetszik, beáll a megsütendők sorába. Talán épp az ünnepekre elkészül.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, főleg a szép magas töltelék a lapok között! :) Kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finomnak néz ki. Bűnösen finomnak :D

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű szeletek! De ugye nem csak gyerekek ehetik? Mert akkor én is kérek belőle :))

    VálaszTörlés
  8. Gyakorlat teszi a mestert, mint itt is láthatjuk!

    VálaszTörlés
  9. ..esetleg egy diétás változata nincs ennek??

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jól néz ki és biztos finom is !!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszta,tökéletes szeletek!!Nyamiiii:)

    VálaszTörlés
  12. Huh, de szép lett. Igazán elfogadnék belőle.

    VálaszTörlés
  13. Igen, ez nagyon ott van, az a krém....

    VálaszTörlés
  14. én éppen most csináltam meg!4 nagyon fincsii enyhén savanykás a kréme.. nyamiiii

    VálaszTörlés
  15. A boltit szeretem, kipróbálom mindenképp ezt a receptet. Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Barbi! El szeretném készíteni ezt a sütit, de van egy kérédsem. Mennyi az a nagy pohár tejföl?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Martinelli, 450 g-os a nagy poharas tejföl. :) Remélem nektek is nagyon fog ízleni! :)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ. Biztos fog ízleni :)

      Törlés
  17. Kár hogy nincs feltüntetve a hozzávaloknál hogy mennyi a nagypoharas tejföl mert én 315 g osat vettem és emiatt nem lett olyan a krém mint a képen :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 330 grammos a tejföl és pedig ilyen szép lett vele a krém. :)

      Törlés
  18. Barbi válaszolt Martinelli Mártinak még 2014 szeptemberében erre a kérdésre.450 gr-os a nagypoharas tejföl.

    VálaszTörlés
  19. Kedves Barbi! Pontosan mit jelent az, hogy "gáztepsi hátulján"?
    Javaslatom: a krémet ne hűtsétek ki teljesen (azaz hidegre), mielőtt belekeveritek a vajat és a porcukrot, mert a kihűlt pudingos krémet csak "csomósra" lehet kikeverni a vajas, cukros krémmel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gáztepsi az a tepsi amivel a gázsütőket árulják és a hátulján az a felfordított tepsi alját jelenti, mert, ha ott sütjük akkor könnyen lecsúsztatható róla a tészta. Egyébként sok sütemény tésztája készül így: :) A kihűlt puding annyit jelent, hogy szobahőmérsékletű, ami ugye nem hideg csak kihűlt. :)

      Törlés
  20. Kedves Barbi én 1 dolgot nem értek . A 3. pontot úgy kezded hogy ,,A pudingot a tejfölt a lisztet a tejel simára keverjük . " Milyen puding ???? Mert a recept nem írja sehol . Most a tejfölből meg a tejből lisztből lesz puding állag vagy még kell hozzá puding is ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Benne van a receptben 2 csomag vaniliás puding.😊

      Törlés
  21. I want to encourage you conttinue
    your great writing, have a nice day!
    토토
    경마

    VálaszTörlés
  22. After I read and listened to the discussion of the article that you made, I found a lot of interesting information that I just found out.
    바카라사이트
    토토사이트

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...