2012. november 11., vasárnap

Kinder szelet

Drága barátosném több mint egy éve adta a receptet és akkor el is készítettem, de emlékszem a lapsütögetésben még "szűz" voltam ezért kerültek kemény falatok is a szánkba. Ugyanis túlsütöttem egy kissé a lapokat. Azóta már kitapasztaltam ezt a technikát is, így bátorkodtam újrasütni eme finom süteményt!
Elég nagy adag lesz belőle így érdemes akkor sütni, ha vendégeket várunk.
Szerintem ő is egy olyan sütemény amit bátran készíthetünk az ünnepekre, egy aktuális fehér írókázással díszítve!



Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 evőkanál liszt (csapott)
  • 4 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin

Csokimáz:
  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj


  1. A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet.
  2. Mikor a massza kihűl, kétfelé vesszük és két lapot nyújtunk amit a gáztepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon 10(!) perc alatt megsütünk. Vigyázzunk a túlsütéssel, akkor jó, ha puha mikor kivettük, mert a tepsin még tovább sül a lap.
  3. A pudingot, a tejfölt, a lisztet a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
  4. A vajat és a cukrot habosra keverjük és a kihűlt(!) pudingos krémhez dolgozzuk.
  5. A krémet a két lap közé töltjük.
  6. A csokoládét és az olajat vízgőz felett olvasztani kezdjük, majd mikor már félig elolvadt, levesszük a tűzről és addig kevergetjük míg teljesen el nem olvad. Ezzel kenjük le a sütemény tetejét.
  7. Tegyük pár percre hűtőbe, majd kivéve egy villával húzzunk hullámos csíkokat a tetejére, de ezt el is hagyhatjuk.
Jó étvágyat!

31 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Olyan szépen szeletelted! Finom sütemény, én kókuszosan készítettem.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűségesen szépséges! Nem baj az, ha sok lesz belőle, úgy az igazi. :D

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép:) És imádom a Kinder Pinguint:)

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem, ebből nem lehet elég nagy adagot készíteni:-) Nagyon szép szeletek! Nekem tejszínes töltelékes receptem van, de ez is nagyon tetszik, beáll a megsütendők sorába. Talán épp az ünnepekre elkészül.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, főleg a szép magas töltelék a lapok között! :) Kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finomnak néz ki. Bűnösen finomnak :D

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű szeletek! De ugye nem csak gyerekek ehetik? Mert akkor én is kérek belőle :))

    VálaszTörlés
  8. Gyakorlat teszi a mestert, mint itt is láthatjuk!

    VálaszTörlés
  9. ..esetleg egy diétás változata nincs ennek??

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jól néz ki és biztos finom is !!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszta,tökéletes szeletek!!Nyamiiii:)

    VálaszTörlés
  12. Huh, de szép lett. Igazán elfogadnék belőle.

    VálaszTörlés
  13. Igen, ez nagyon ott van, az a krém....

    VálaszTörlés
  14. én éppen most csináltam meg!4 nagyon fincsii enyhén savanykás a kréme.. nyamiiii

    VálaszTörlés
  15. A boltit szeretem, kipróbálom mindenképp ezt a receptet. Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Barbi! El szeretném készíteni ezt a sütit, de van egy kérédsem. Mennyi az a nagy pohár tejföl?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Martinelli, 450 g-os a nagy poharas tejföl. :) Remélem nektek is nagyon fog ízleni! :)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ. Biztos fog ízleni :)

      Törlés
  17. Kár hogy nincs feltüntetve a hozzávaloknál hogy mennyi a nagypoharas tejföl mert én 315 g osat vettem és emiatt nem lett olyan a krém mint a képen :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 330 grammos a tejföl és pedig ilyen szép lett vele a krém. :)

      Törlés
  18. Barbi válaszolt Martinelli Mártinak még 2014 szeptemberében erre a kérdésre.450 gr-os a nagypoharas tejföl.

    VálaszTörlés
  19. Kedves Barbi! Pontosan mit jelent az, hogy "gáztepsi hátulján"?
    Javaslatom: a krémet ne hűtsétek ki teljesen (azaz hidegre), mielőtt belekeveritek a vajat és a porcukrot, mert a kihűlt pudingos krémet csak "csomósra" lehet kikeverni a vajas, cukros krémmel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gáztepsi az a tepsi amivel a gázsütőket árulják és a hátulján az a felfordított tepsi alját jelenti, mert, ha ott sütjük akkor könnyen lecsúsztatható róla a tészta. Egyébként sok sütemény tésztája készül így: :) A kihűlt puding annyit jelent, hogy szobahőmérsékletű, ami ugye nem hideg csak kihűlt. :)

      Törlés
  20. Kedves Barbi én 1 dolgot nem értek . A 3. pontot úgy kezded hogy ,,A pudingot a tejfölt a lisztet a tejel simára keverjük . " Milyen puding ???? Mert a recept nem írja sehol . Most a tejfölből meg a tejből lisztből lesz puding állag vagy még kell hozzá puding is ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Benne van a receptben 2 csomag vaniliás puding.😊

      Törlés
  21. I want to encourage you conttinue
    your great writing, have a nice day!
    토토
    경마

    VálaszTörlés
  22. After I read and listened to the discussion of the article that you made, I found a lot of interesting information that I just found out.
    바카라사이트
    토토사이트

    VálaszTörlés
  23. I am looking to read that kind of article and I finally found it. This blog is interesting. Now its time to avail best limo service in houston for more information.

    VálaszTörlés
  24. Looks really good and sweet. I want to make this cookie. This one is very helpful for me. You put a lot of cream and some extra chocolate. Thanks for sharing this article. Now it's time to avail shutters in london for more information.

    VálaszTörlés
  25. The "Kinder szelet" is undeniably delicious, but we must remember to enjoy such treats in moderation, especially in a city like Dubai where obesity is a growing concern. It's crucial to prioritize our health, and there are excellent Obesity treatment Dubai. Let's savor our favorite snacks responsibly and take steps towards a healthier lifestyle.

    VálaszTörlés

  26. Thank you for sharing such a remarkable article. Your dedication to spreading valuable knowledge is truly admirable and has been incredibly beneficial to us and, without a doubt, to numerous others. Your efforts in delivering insightful content are deeply appreciated. We urge you to keep up the excellent work, maintaining the high standard of articles you consistently provide. Seeking assistance with your assignments? Look no further! We specialize in finance assignment help, with a team of over 1000 professionals eager to support you. We are committed to helping you navigate your academic hurdles.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...