Drága barátosném több mint egy éve adta a receptet és akkor el is készítettem, de emlékszem a lapsütögetésben még "szűz" voltam ezért kerültek kemény falatok is a szánkba. Ugyanis túlsütöttem egy kissé a lapokat. Azóta már kitapasztaltam ezt a technikát is, így bátorkodtam újrasütni eme finom süteményt!
Elég nagy adag lesz belőle így érdemes akkor sütni, ha vendégeket várunk.
Szerintem ő is egy olyan sütemény amit bátran készíthetünk az ünnepekre, egy aktuális fehér írókázással díszítve!
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
- 2 cs. vaníliás puding
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál liszt (csapott)
- 4 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
Csokimáz:
- 150 g étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
- A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet.
- Mikor a massza kihűl, kétfelé vesszük és két lapot nyújtunk amit a gáztepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon 10(!) perc alatt megsütünk. Vigyázzunk a túlsütéssel, akkor jó, ha puha mikor kivettük, mert a tepsin még tovább sül a lap.
- A pudingot, a tejfölt, a lisztet a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
- A vajat és a cukrot habosra keverjük és a kihűlt(!) pudingos krémhez dolgozzuk.
- A krémet a két lap közé töltjük.
- A csokoládét és az olajat vízgőz felett olvasztani kezdjük, majd mikor már félig elolvadt, levesszük a tűzről és addig kevergetjük míg teljesen el nem olvad. Ezzel kenjük le a sütemény tetejét.
- Tegyük pár percre hűtőbe, majd kivéve egy villával húzzunk hullámos csíkokat a tetejére, de ezt el is hagyhatjuk.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta! Olyan szépen szeletelted! Finom sütemény, én kókuszosan készítettem.
VálaszTörlésGyönyörűségesen szépséges! Nem baj az, ha sok lesz belőle, úgy az igazi. :D
VálaszTörlésCsodaszép:) És imádom a Kinder Pinguint:)
VálaszTörlésAzt hiszem, ebből nem lehet elég nagy adagot készíteni:-) Nagyon szép szeletek! Nekem tejszínes töltelékes receptem van, de ez is nagyon tetszik, beáll a megsütendők sorába. Talán épp az ünnepekre elkészül.
VálaszTörlésNagyon guszta, főleg a szép magas töltelék a lapok között! :) Kipróbálós! :)
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki. Bűnösen finomnak :D
VálaszTörlésGyönyörű szeletek! De ugye nem csak gyerekek ehetik? Mert akkor én is kérek belőle :))
VálaszTörlésGyakorlat teszi a mestert, mint itt is láthatjuk!
VálaszTörlés..esetleg egy diétás változata nincs ennek??
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és biztos finom is !!
VálaszTörlésNagyon guszta,tökéletes szeletek!!Nyamiiii:)
VálaszTörlésHuh, de szép lett. Igazán elfogadnék belőle.
VálaszTörlésIgen, ez nagyon ott van, az a krém....
VálaszTörlésén éppen most csináltam meg!4 nagyon fincsii enyhén savanykás a kréme.. nyamiiii
VálaszTörlésA boltit szeretem, kipróbálom mindenképp ezt a receptet. Köszönöm. :)
VálaszTörlésKedves Barbi! El szeretném készíteni ezt a sütit, de van egy kérédsem. Mennyi az a nagy pohár tejföl?
VálaszTörlésMartinelli, 450 g-os a nagy poharas tejföl. :) Remélem nektek is nagyon fog ízleni! :)
TörlésKöszönöm szépen a választ. Biztos fog ízleni :)
TörlésKár hogy nincs feltüntetve a hozzávaloknál hogy mennyi a nagypoharas tejföl mert én 315 g osat vettem és emiatt nem lett olyan a krém mint a képen :(
VálaszTörlés330 grammos a tejföl és pedig ilyen szép lett vele a krém. :)
TörlésBarbi válaszolt Martinelli Mártinak még 2014 szeptemberében erre a kérdésre.450 gr-os a nagypoharas tejföl.
VálaszTörlésKedves Barbi! Pontosan mit jelent az, hogy "gáztepsi hátulján"?
VálaszTörlésJavaslatom: a krémet ne hűtsétek ki teljesen (azaz hidegre), mielőtt belekeveritek a vajat és a porcukrot, mert a kihűlt pudingos krémet csak "csomósra" lehet kikeverni a vajas, cukros krémmel.
A gáztepsi az a tepsi amivel a gázsütőket árulják és a hátulján az a felfordított tepsi alját jelenti, mert, ha ott sütjük akkor könnyen lecsúsztatható róla a tészta. Egyébként sok sütemény tésztája készül így: :) A kihűlt puding annyit jelent, hogy szobahőmérsékletű, ami ugye nem hideg csak kihűlt. :)
TörlésKedves Barbi én 1 dolgot nem értek . A 3. pontot úgy kezded hogy ,,A pudingot a tejfölt a lisztet a tejel simára keverjük . " Milyen puding ???? Mert a recept nem írja sehol . Most a tejfölből meg a tejből lisztből lesz puding állag vagy még kell hozzá puding is ?
VálaszTörlésBenne van a receptben 2 csomag vaniliás puding.😊
Törlésgoogle 298
VálaszTörlésgoogle 299
google 300
google 301
google 302
google 303
google 304
I want to encourage you conttinue
VálaszTörlésyour great writing, have a nice day!
토토
경마
After I read and listened to the discussion of the article that you made, I found a lot of interesting information that I just found out.
VálaszTörlés바카라사이트
토토사이트