2012. május 10., csütörtök

Harlekin pogácsa Aledától + Keresztlányunk ballagása

Először is mindenkitől elnézést kérek, aki úgy érzi elhanyagolom, és keveset kommentelek, de ez egy darabig így is lesz egyéb elfoglaltságok miatt, de mindenkihez be szoktam nézni gyönyörködni az újabb alkotásokban! :)

Most egy olyan süteményt hozok amiből már szerintem mindannyiunknak több száz lapul a fiókjában, mégpedig a Tőletek kinyomtatott "muszáj megsütnöm" sütemények egyikét! Aledánál láttam meg (nem az első) áldozatomat, ezt a Harlekin pogácsát és nem sokat vártam vele. Már a fotóról elképzeltem az ízét, a finom roppanós habot ami a tetejét borítja, és nem csalódtam. Persze nem egy óriási különlegesség, de én szeretem az ilyen szolid sütiket. Az elkészítése kissé macerás, a lapok nyújtogatása nekem még problémás, és a tetején lévő tojássárga hab sülés közben ezer felé folyt, nem győztem a sütőben kotorászni és felkanalazni, nehogy mindenre, amire nem kéne, teljesen ráégjen. Persze az össze lemászott habot behamiztam, mert ugye ne vesszen már kárba! :DD
Ne szegje senki kedvét a süti készítésének buktatói, mert még így is bátran ajánlom mindenkinek, sőt a rutinosabbak, a következtetéseket is levonhatják, mit csináltam rosszul, sőt jótanácsokat is elfogadok a bénázásom legközelebbi kiküszöbölésére!
Köszönöm Aleda újból a finom receptet!! :)

Nem lettek olyan szép hibátlan szeletek, de a lényeg, hogy finom! ♥

Hozzávalók a lapokhoz:
  • 400 g liszt
  • 200 g vaj
  • 80 g cukor
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • kiskanál sütőpor
összerakáshoz: bármilyen lekvár, Aledánál eper, nálam szeder volt

A mázhoz a tetejére:
  • 3 tojás sárgája
  • 125 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

  1. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.
  2. 4 részre osztjuk, 28 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk belőlük, majd egy tepsi hátulján 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.
  3. Amikor kihűltek, megkenjük őket lekvárral, majd a legfelső lap tetejére a cukorral habosra kevert tojássárgát simítjuk, és kb. 160 fokos sütőben 10-15 percig szárítjuk.
  4. Ha kihűlt szeletelhetjük.


Jó étvágyat!




Húgom "kislánya" Vivien, aki keresztlányunk is, a hétvégén elballagott.


Meleg volt és jó hangulat, hajnali 1 órára értünk haza.
Anna semmit nem aludt, az étteremben egész este rohangált és táncolt.
Ahogy elindultunk haza, azonnal beájult! ☺


A tűző napon három órán át álltunk és vártunk, Anna próbált pihenni,
de túl sokan és túl hangosak voltak a nagy melegről nem is beszélve.
Ennek ellenére élvezte.


A csokor amit Vivi tőlünk kapott, ne tessék röhögni az ott egy tehén.. :D
Kutyust terveztem, de nem találtam ekkorát és a kis tehén meg olyan mókás volt! :))

Nyomj egy Like-ot, ha tetszik!

30 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta süti : ) Csinosak voltatok, a csokor pedig tök jó! Nekem tetszik a boci a tetején :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vikvi köszi, reméltem, hogy nem néz senki süsünek a boci miatt! Sikere volt! :)))

      Törlés
  2. Barbi,látom te is szereted az ilyen sütiket,én is nagyon:) Örülök,h elkészítetted. Kissé nekem is folyt a szélein,de a tepsiben raktam össze,így nem nagyon bajlódtam ezzel.
    Gratulálok a keresztlányod ballagására, nagyon szépek vagytok !! Anna milyen aranyos ahogy a padon szundizik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb én is tepsibe rakom és akkor még könnyebben kikanalazom magamnak!! :)) Köszönöm szépen a receptet! Anna pedig tényleg aranyos, már amikor nem. ;D

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki! És az a pöttyös tálad.... Odavagyok. :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, pitesütő, de tálalni is szoktam benne! :)) GasztroShop termék. :)) »»»

      Törlés
  4. Szeretem a ballagásokat, olyan meghatóak,a sajátomra való visszagondolás is mindig könnyeket csal a szemembe, életem legszebb évei voltak a középiskolai évek, most pedig minden évben megsiratom az éppen aktuálisan ballagó végzőseimet, tanárként. Ilyenkor látszik az ember munkája. Az idén végez az első olyan osztályom, akiket 9.-től egész végg tanítottam, nagyon hozzámnőttek, előre siratom már őket:)

    És ez a süti is nagyon guszta, persze Aledától is csak jót lehet tanulni:)
    És a neve is nagyon tetszik:Harlekin, olyan érdekes:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor az jó hosszú idő, nem csoda, hogy annyira kötődsz hozzájuk! Ezt gondolom nem lehet megszokni!
      Éppen most kérdeztek rá facebook-on, hogy miért pogácsa..?
      Nem tudom a választ, de a Harlekin nekem is tetszik! :))
      Köszi, hogy benéztél! :))

      Törlés
  5. Hú Barbi, egy ilyen sütit nekem is süthetnél! Gratulálok a keresztlányodnak! Én is úgy vagyok, mint Te, hogy mostanában csak nézelödni van idöm, kevesebbet kommentelek, remélem senki nem haragszik meg ezért :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én biztosan nem, bár most megtetted, mármint a kommentelést! Recepteket is ritkábban hozok majd, de mit tegyek, itt a nyár, lassan a suliszünet, és munka is van dögivel! :DD Köszönöm szépen, hogy írtál, és átadom az üzenetet a keresztlányomnak! :))

      Törlés
  6. Méghogy nem hibátlan szeletek?! Szerintem nagyon szépek, guszta, jól is esne egy-két szelet! :) Helyesek vagytok a képeken, a keresztlányodnak gratulálok és sok sikert a továbbiakhoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hankka kedves vagy, szerintem szebben is lehetett volna vágni, de rohantam, mint mindig, így olyan rusztikusra sikeredett. De hát mindenki tudja, hogy a lényeg az íze, az meg tökéletes! :)) Köszönjük a dicséretet! :))

      Törlés
  7. Nagyon finom süteményt sütöttél, és bizony nekem nagyon tetszik. Itt nálunk lakodalmakba szokták sütni, csak lekvár helyett, diós töltelékkel, és én imádom.
    Nagyon jók a képek, csinik vagytok minden.
    Barbikám, én is ritkán kommentelek, igaz mindenkihez benézek. Annyi időt elvesz az írogatás, hogy mostanában sokszor kihagyom. Megjegyzem, volt már aki szóvá tette, de nincs rá energiám. Sokszor még a saját blogomra sem.:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is rémlett, hogy ettem hasonlót és egy hajszálon múlt, hogy diót nem szórtam a lekvárra! De köszi a megerősítést, legközelebb úgy teszek! :))
      Köszönjük a dicséretet is a család nevében! :D
      Örülök, hogy Te is így gondolod, és bízom azokban akikhez járok kommentelni, hogy tudják nincs baj, csak elfoglalt vagyok mint mindenki más. :) Sajnos nekem is kevesebb időm jut receptet feltenni! :(
      Jó, hogy benéztél! :))

      Törlés
    2. Én sem kommentelek mindenkinél minden alkalommal, csak ha valóban mondani valóm van. Csak azért nem írok be, hogy a jelenléti ívet alá írjam... De ez a süti nagyon érdekes..., és nagyon tetszik is a diót én is eltudná mbenne képzelni, bár még nem ette ilyet.

      Törlés
    3. Tündi köszi Neked is, teljesen igaz amit írsz!!! :))

      Törlés
  8. Szuper süti, szuper képek! Anna nagyon édes!

    VálaszTörlés
  9. Barbi, ez a süti csodás lett!
    Szépek a ballagási képek, a gyönyörű hölgykoszorúval :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin köszönöm szépen a hölgyek nevében is!! :))

      Törlés
  10. Szépek vagytok mint mindig!Látom Anna huncutkodott!

    VálaszTörlés
  11. Érdekes, hogy pogácsának hívják és nem szeletnek...Attól függetlenül nagyon finom lehet! A ballagáson én is szenvedtem, majd ki léptem a magas sarok alól...:O)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti a nevén már fb-n is fennakadtak páran, ami jogos, de ennek ellenére morzsa sem maradt belőle!! :) A ballagáson igen fárasztó volt órákig a tűző napon, a lábam is belesült a szandimba, úgyhogy kvittek vagyunk! :)) Köszi! :)

      Törlés
  12. A süteményed isteni, én imádom az ilyen tipusu sütiket.Csak ezért mert nem olyan tökéletes a kivitel, attól még a látvány nagyon is szép és finom.:)) Annál finomabb, és igazi házi süti.:)
    Szépek és vidámak vagytok a ballagási képen.:) Nagyon jópofa a tehenecske,nincs azzal semmi baj.:):) A humor a lényeg!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm tücsi, csak a fotó kedvéért igyekszek az ember, a mutatós szelet vágására, de különben a négy fal között úgy vágjuk ahogy éppen jön! ;D
      Úgyis megesszük, ott bent meg már teljesen mindegy milyen volt a formája, nem igaz? :))
      Mi szeretjük a humort, így maradt a tehén! :))

      Törlés
  13. A mamának volt egy ilyen süti receptje, csak ő barack lekvárral kente meg a lapokat. Fini volt ;)

    Szuper a családi fotótok is! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Panna képzeld, pont azon filóztam, hogy legközelebb én is barackkal kenem meg mert az ilyen magos lekvárok nekem nem annyira jönnek be, és szerintem azzal még jobb lesz!! Köszi!!! :)

      Törlés
  14. Szia Barbi!Nagyon finom volt a Harlekin..köszönöm!További minden jót kívánok:Judit

    VálaszTörlés
  15. Judit örülök, hogy ízlett, én pedig köszönöm, hogy megírtad!! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...