2012. május 18., péntek

Fokhagymás tejszínes csirkemell Hankkától

Először is szeretném mindenkinek megköszönni a születésnapi üdvözlést,
a sok kedves megjegyzést.
Ez nekem felért egy plusz ajándékkal amit Tőletek kaptam!
Szeretnék mindenkinek egy nagy virtuális ölelést küldeni!
♥ ♥ ♥

Most pedig felélesztem a blog eredeti funkcióját, és folytatom a receptek gyűjtését, írását.
Amit most hoztam, Hankkánál láttam meg és mivel nagyon szeretem az ilyen tepsis, rakott húsokat, felvettem a virtuális receptes könyvembe. Nagyon finom és mivel Apa és Eszti *5-öst adtak rá, így hétvégén a szülinapi köszöntésre érkező Húgoméknak is ezt készítem.
Köszönöm Hankka, tökéletes recept, rendszeresen fogom készíteni! :-)


Az arányok nálam mások, javaslom megnézni Hankkánál az eredetit!

Hozzávalók:
  • 8 szelet csirkemell
  • liszt, zsemlemorzsa, tojás
  • kevés kókuszzsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 ml  főzőtejszín
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, bors
  1. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tepsi alját kikenjük kókuszzsírral.
  3. Pár evőkanál lisztet ugyanannyi zsemlemorzsával összekeverünk.
  4. Ebbe kezdjük a húsok panírozását, majd tojásba mártjuk és újra a lisztes-morzsás keverékbe.
  5. A kókuszzsírral kikent tepsibe fektetjük a húsokat, szépen meglocsoljuk a tejszínnel, hogy mindenhová jusson (lehet több is a tejszín), majd rányomjuk a fokhagymákat.
  6. Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tejszínt nagyjából felissza a hús, kb. fél óra.
  7. Hankka javasolta hogy félidőben fordítsuk meg a hússzeleteket, de én ezt kihagytam.
  8. Tehát fél óra múlva rászórjuk a sajtot és pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!

17 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis recept, tutira ki fogom próbálni, imádom az ilyen jellegű húsokat!

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem, ez listás kaja lesz nálam. Sőt... el is készítem hamarosan. Csak tegnap is csirkés kaja készült. :) Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  3. Én is 5-öst adok! jó?! :o) Szuper!

    VálaszTörlés
  4. El is hiszem hogy ismétlést csinálsz, nagyon finom lehet! Guszta!

    VálaszTörlés
  5. Mindkét verzió nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon hívogatóak a képek, nagyon szeretem a fokhagymát és a csirke a kedvenc nálunk:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta! Nálam is mosolygós 5-öst ér! :) Biztosan nagyon finom!

    VálaszTörlés
  8. Húúú, Barbi ez nagyon finom lehet, nem is csodálom, hogy 5-öst adott rá a család. Én is viszem a receptet, és hamarosan el is készítem.:)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon örülök, hogy ízlett, az külön tetszik, hogy csillagos ötöst kaptál rá! Persze a képeket elnézve - kóstolás nélkül is - hasonlóan osztályoznám! :D

    VálaszTörlés
  10. Így kép alapján is nagyon finomnak tűnik, hát még a valóságban milyen lehet...

    VálaszTörlés
  11. Hogy ez mennyire nagyon jól néz ki! Listára vele:)

    VálaszTörlés
  12. Isten éltessen sokáig!!(bocs, hogy így megkésve, most kaparintottam meg a párom gépét néhány percre). Finom ebéddel várod a családot, nagyon jól néz ki!
    Puszi. Gabi

    VálaszTörlés
  13. Nagyon guszta, én is szeretem az ilyen jellegű ételeket. :)

    VálaszTörlés
  14. Ó, ez tényleg nagyon fincsi, méltó helye lesz az ünnepi asztalon!

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm szépen Nektek, hogy írtatok! ♥
    Köszönöm Hankka a szuper receptet! :)

    Gabikám köszönöm a köszöntést nagyon-nagyon! Főleg, hogy a nagy zűrzavarban még erre is jutott időd! Puszi!

    Puszi mindenkinek!

    VálaszTörlés
  16. Tényleg nagyon jól néz ki, kikell próbáljam én is :D

    VálaszTörlés
  17. Nagyon jól néz ki, ma el is készítem ebédre :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...