2012. január 26., csütörtök

Tejes csirkeragu + diétás napi étrend + Díj Petrától

A mostani bejegyzés igen sokfélére sikeredett, lévén benne egy kis ebédecske, díj, és diéta!
Kezdeném az ebéddel aztán szép sorban a többivel folytatom. :D

Könnyű és finom ebéd a fogyókúrát tartók számára.
Nem számoltam kalóriát, de egy diéta alatt az alapmennyiségek azoknak akik nem tudják vagy nem akarják számolgatni a kalóriákat,  általában a következők:
Ebédet írom most a többi ITT található egy korábbi bejegyzésemnél.

- leves, ha megoldható mindig legyen 3 dl (ez nálam sokszor elmarad :(( )
- a hús legyen akkora, mint a tenyerünk vagy kb. 100-150 g
- köret egy marék vagy 150 g
- főzelék két maroknyi vagy 300 g
- tészta két marék vagy 250 g
- saláta mindig legyen!

Legtöbben úgy vagyunk, hogy a szemünk többet kíván mint a szánk. Viszont a megpakolt tányért általában teljesen lepucoljuk, ezért érdemes a fent leíírt adagoknál még úgy is csalni egy kicsit, hogy kistányérra tálaljuk, így pszichésen elérhetjük, hogy a kisebb adaggal is jóllakjunk. Sőt egy idő után be fogjuk látni, hogy bizony valóban jóllakunk. Ez nálam működik és bevált, de, ha újra nagy tányérra pakolok, megint megeszem mindent, de érzem is utána, hogy kellemetlenül tele vagyok. Próbáljátok ki, pár nap után érezni fogjátok, hogy tényleg elég ez a kisebb mennyiség.
A kalóriatáblázatomban pedig mindig láthatjátok, milyen és mennyi étel lehet még a nap folyamán.

Ebből az ebédből kicsit többet ettem, és utólag be kellett lássam elég lett volna a 150 g rizs és 100-150 g hús is!


Hozzávalók:

  • 120 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 kk. zsálya
  • 2 kk. petrezselyem
  • fél kk. pirospaprika
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. házi ételízesítő
  • só, bors

Elkészítés:
  1. A hagymákat felaprítjuk.
  2. A csirkemelleket felkockázzuk.
  3. A kókuszzsíron megdinszteljük a hagymákat, aztán rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, összekeverjük, utána a többi fűszert és ízesítőt is hozzászórjuk, majd felöntjük a tejjel újra keverjük és fedő alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett.
  4. Rizs készült melléje, kukoricával és zöldbabbal együtt főzve.





Most pedig a díj amit Petrától kaptam, és ma már Gabriellától is, sőt Csillától még egyszer, és annak ellenére, hogy a díjakról van egy kialakult véleményem amit trollanyu számomra meg is fogalmazott, örülök neki, és jólesik. Megszakítani nem akarom a láncot, de csak egy embernek adom tovább méghozzá Évának a Takarékos konyha blog szerzőjének, mert úgy gondolom a mai magyar asszonyok, nők, lányok konyháiban egyre inkább a takarékosság jegyében zajlik a sütés-főzés. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben Magyarországon a családok jó része nagyon megfontolja, és átgondolja, miből és mit tegyen az asztalra. Ezért gondoltam Évára. Remélem elfogadod a díjat, amit sok szeretettel adok! :)



A díj szabályai: 
  1. Vedd fel a díjat!
  2. Köszönd meg, annak akitől kaptad!
  3. Tedd ki a blogodba!
  4. Add tovább annyi blogtársadnak, amennyit meg szeretnél jutalmazni ezzel a díjjal!
Petra köszönöm a díjat,  tényleg jólesik, hogy rám is gondoltál! :)))

33 megjegyzés:

  1. Ez finom lehet! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik. Még pár nap és azt hiszem elkezdem követni ezt a számolgatós diétát!...:) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi leszek rá, remélem jelezgetsz, hogy hol tartasz. ? :)) Köszi, hogy bekukkantottál és írtál! :))

      Törlés
  3. Én nem diétázom, attól függetlenül nagyon fincsi ez a "cucc", és el bírom képzelni, hogy elkészítem ebédre! :)) Továbbra is imádom a képeidet! :) ...és hiába nem diétázom, nagyon tetszik ez a táblázat is. :)
    A díjhoz pedig gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella ez nem diétás ebéd, csak egy olyan étel ami beilleszthető a diétába is. Sokan készítenek hasonlókat és nem is gondolják, hogy az is belefér egy diétába. :D
      Irigyellek, hogy nincs felesleged!!! :))) Köszi a kedves szavakat és díjat! :))

      Törlés
    2. Azt azért nem mondanám, hogy nincs egy csepp feleslegem sem... Lecsusszanhatna rólam is 3-4 kiló (57 kg vagyok jelenleg és ezt tartom is hosszú ideje... nem hízom, pedig ne tudd meg néha mennyit bírok enni, amikor elfeledkezem magamról), de igazából talán akkor jobban érezném magam, ha 53 kg körül lennék. Mi is rengeteg olyan ételt készítünk és imádunk a férjemmel, mint ahogy írod, hogy diétásnak is beillene, pedig nem azzal a szándékkal készítjük, csak egyszerűen azért, mert szeretjük (csirkemell, rizs különböző variációkban gyümölcsökkel és zöldségekkel, mert azokat is szeretjük). (persze eszünk sok olyan ételt is, ami egy cseppet sem diétás:))
      Amikor kezd velem kicsit elszaladni a ló, akkor viszont Én is jobban oda figyelek magamra 1-2 hónapig > olyankor is eszek mindent, csak legfeljebb kevés kenyeret és pékárut, valamint olyankor soha nem eszem tele magam, inkább többször keveset elven működöm. :) Ezáltal 2 hónap alatt le tudok adni 3-4 kg-ot és az nekem elég is. Néha-néha szobakerékpározni is szoktam így télen (de tényleg csak néha, mert mire odakerülnék, már semmi energiám hozzá). Nyáron futok, de azt is csak hetente 1, max. 2 este. Imádok hullahoppkarikázni, ugrálókötelezni és tollasozni esténként a férjemmel (mindezt nyáron).
      Regéltem most is... elnézést! A lényeg, hogy nekem is lemehetne 3-4 kilogramm, de valahogy most nincs türelmem odafigyelni magamra, minden napom olyan kapkodás, a kutyusunk is beteg... annyi minden leszívja az energiámat nap, mint nap, hogy nincs kedvem, erőm és türelmem jobban odafigyelni magamra. (majd tavasszal:))
      De azért a diétás táblázatot imádom nézegetni! :)

      Törlés
    3. Gabriella, az a pár kiló tényleg nem olyan nagy dolog, majd ha egyenesbe jönnek a dolgok, és a kutyus is meggyógyul, több időd lesz magara is! :) Nálam azért más a helyzet, mert mindkét terhességemmel közel 30 kilót híztam!! :DDD
      Én bizony kettő helyett ettem! :D Most, hogy már tudom a biztos módszert szép lassan, de elérem a célom! :) Köszi, hogy írtál!! :))

      Törlés
  4. Ja! Elfelejtettem írni, hogy nézz be hozzám légy szíves! Tudom, hogy nem szereted a díjakat (Én sem látom sok értelmét, de persze mégis jól tud esni, ha valaki gondol rám), emiatt egyáltalán nem baj, ha nem rakod ki, csak azért szóltam, hogy tudd, rád gondoltam... :))
    http://gabicsek.blogspot.com/2012/01/megerkezett-kovetkezo-dijam-is.html

    VálaszTörlés
  5. Ebből a guszta tálalásu ebédedből szerintem én is sokat megtudtam volna enni!
    Gratulálok a díjhoz és nagyon szépen köszönöm hogy gondoltál rám !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva köszönöm, pedig aztán te igazán finomakat és sokoldalúan főzöl! :)
      Sok szeretettel adtam a díjat! :)

      Törlés
  6. Gratulálok a díjhoz, megérdemelten kaptad! A csirkemell pedig a zöldséges rizzsel nagyon finom lehet, guszta a képeken! Addig-addig hozod a táblázatokat, míg egyre többen kapunk kedvet hozzá, és ez nagyon jó dolog, köszönjük! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hankka, örülnék, ha segítség lenne bárkinek az amiket ide leírok! Köszönöm a kedves szavaid! :)

      Törlés
  7. Én is sok szeretettel, és nagyon szívesen adtam neked. A szép szavakat is, melyek nem csak üres frázisok voltak. :D
    Most már elolvastam a véleményedet, amit trollanyunál írtál. Egyetértek veletek. Ezeket a díjakat én inkább részben szimpátia díjaknak tekintem, illetve más részben egy kicsit a hasonló érdeklődésű emberek egymás iránti elismerésének.
    Tényleg egy kissé nyűgös továbbítani, és zavaró, hogy 1 hét alatt megkapja 100 blog ugyanazt.
    Azonban örömmel is tölt el a pozitív visszajelzés, hogy valaki gondolt rám.
    Én akkor sem haragudtam volna meg, ha nem adod tovább. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petra drága vagy, jót kuncogtam mikor a díjat kaptam, mert pont előtte kommenteltem trollanyunál. :)) Hidd el örülök ám neki, csak mostantól mindig egy embernek küldöm majd tovább, vagy, ha már azt látom, hogy körbeért, akkor csak megköszönöm. Köszi még egyszer! :D

      Törlés
  8. Nagyon finomat főztél, igen csak kedvemre való ebéd. Sokan azt gondolják, hogyha diétázunk akkor az éhezéssel, és csakis saláta rágcsálással jár. Pedig ugye milyen finomakat lehet így is enni. Olyan étvágygerjesztően tálaltad, hogy kedvem lenne belekóstolni.:)
    Gratulálok a díjhoz!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizi köszönöm szépen, sajnos megtévesztő a diéta szó, mert igazából céltudatosan szabályozott étrendet jelent és nem fogyókúrát. Így már másképp hangzik, és talán nem az jut róla eszünkbe mint a diétánál pl. a káposztaleves kúra, vagy Atkins-diéta, Modell-diéta és sorolhatnám, amik nagyon egyoldalú módszerek, és nem minden esetben egészségesek, vagy tartósak. Mikor diétát írok sokan azt gondolják, hogy koplalok! Épp ezért hozom és írom le a napi étkezéseimet. Talán így jobban megértik mit is takar nálam a diéta. :D

      Törlés
  9. Nagyon étvágygerjesztő! Érdekes a borsikafű benne, én ezt csak káposztás ételekhez használom, de kíváncsivá tettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy írtad, zsályát tettem rá, át is írtam!!! Bár szerintem azzal sem rontanánk el, mert mostanában azt próbálgatom, hogy teljesen máshoz adok fűszereket mint amihez ajánlják, és eddig jó tapasztalataim vannak. A zsályát sertéshez és marhához ajánlják, mégis tökéletes a csirkéhez is! :) Köszi!! :))

      Törlés
  10. Szuper kis diétás ételt főztél, a képeidet én is nagyon szeretem:) A díjhoz meg gratulálok:)

    VálaszTörlés
  11. Sok hasznos információt osztottál meg, nem sajnálva az időt rá, ráadásul olyan finomakat főzöl diéta címszó alatt, egyre több embert bevonva az egészségesebb táplálkozásba :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülnék neki, ha mások is hasznát vennék, még ha nem is olyan tökéletes amit itt leírok! :) Köszönöm szépen a kedves hozzászólásodat! :))

      Törlés
  12. Szuper kis kaja, mint mindig! A díjhoz gratulálok, azért még én is átnyújtanám Neked, ha nem bánod, mert megérdemled! :))) Macera már nincs vele, hisz továbbítottad. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla, nagyon aranyos vagy köszönöm neked is a díjat!!!! :D

      Törlés
  13. Milyen érdekes, én is 'tejbecsirkét' főztem tegnap!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anazar, nagyon élveztem, mert sokkal light-osabb mint a tejszínnel készült, mégis pont olyan finom!! Remélem felteszed, megkukkantanám! :)) Köszi!

      Törlés
  14. Nagyon-nagyon jó kis kaja.:)) Gratulálok a díjhoz!!

    VálaszTörlés
  15. Előkerültem! Gratulálok a díjhoz!! megérdemled, de lassan én is csatlakozom ahhoz, amit Trollanyu írt, inkább egy-két jó szót!
    A recept remek, sajna én most dugába dőltem, kissé harci helyzet kerekedett a munkahelyemen, így nehezen tartom a diétát , bár nem eszem kenyeret, az ebéd fitnessz, de itt-ott becsúszik egy kis idegnyugtató - desszertecske. A -2 kg még megvan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi köszönöm! Remélem azért a húzósabb napok után folytatod! :)) Én a karácsonyi habzsi-dőzsivel 2-3 kilót simán felragasztottam magamra, most nagyon odavagyok! Igyekszem tartani az alacsonyabb kalóriát! :)

      Törlés
  16. Örülök, hogy Te is megkaptad a Magyarok Asztala díjat! Nagyon szép rendezvény volt, gyönyörű volt a sok szép színes, népi, nemzeti étel egy asztalon!
    Nagyon jók a fotóid, és kedves a családod :))

    VálaszTörlés
  17. Katalin köszönöm, jólesnek a szavaid, a díj pedig különlegesen szép, és annak ellenére, hogy belefáradtam a díjak továbbadásába, őszintén örültem neki!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...