Krisztitől sütöttem még a nyáron ezt a sós ropogtatni valót. Nagyon finom, abba sem lehet hagyni, mint mikor sós mogyoró vagy ropi kerül a közelembe. Másnap viszont nekem nagyon kemény lett, nem volt élvezhető. Érdemes csak annyit kisütni amennyit frissen elfogyasztunk a másik felét süssük a következő napon.
Rendkívül praktikus, mert a vendégeknek is frissen süthetjük, nem kell vele aznap pepecselni, csak előkapjuk a hűtőből, szeleteljük és sütjük.
Köszi Kriszti!! :DHozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg ráma
- 2 dl tejföl
- 2 kk. só
- 1/2 cs. sütőpor
Krém:
- 20 dkg nagyon puha ráma, legjobb, ha előtte 2-3 órával felkockázva félretesszük
- 30 dkg reszelt trappista sajt.
- A tésztához valókat összegyúrjuk, 4 felé osztjuk.
- Kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenni a sajtos krémmel, vagy először a vajjal és úgy szórjuk rá a sajtot. Tekerjük fel szorosan, majd folpackkal letakarva tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap 3-5 mm vastagságú szeleteket vágunk és sütőpapiros lemezre sorakoztatjuk őket.
- Előmelegített sütőben kb. 180 fokon arany színűre sütjük.
- Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
Jó étvágyat!
Megint sós sütivel csábítasz... Sajtos, ropogós, mi kell még? Néhány darab belőle:-)
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Szerintem is elég egyszerre a felét megsütni, bár nekem van egy ehhez hasonló receptem és annál nem tapasztaltam hogy megszáradt volna?
VálaszTörlésNagyon finom, főleg ha ropog
VálaszTörlésÉn is hasonlót sütöttem a hétvégén csak pizzásat, mert a sósakat nagyon imádom. Ha végre összekapom magam, akkor ma posztolom is :)
VálaszTörlésEz nagyon finomnak néz ki,el is fogom készíteni:) Úgyis már valami sósra vágyik a család, köszi:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen nektek a kedves hozzászólásokat!
VálaszTörlésGerdi, csak annyira csábítgatok, ahogy ti is! :D
Éva, legközelebb én is két részben sütöm, és legalább nem esszük túl magunkat! :))
Bianka, isteni! :)
Panna, meglestem, jól néz ki nagyon! :)
trollanyu, kíváncsi leszek a véleményedre! :D
Nagyon szépek lettek, a képek nemkülönben! :)
VálaszTörlésNagyon guszták:)
VálaszTörlésÉn is csak annyit tudok mondani, hogy nagyon guszta!!! Szinte érzem az illatát, és az ízét. Mindenképpen kifogom próbálni.:)
VálaszTörlésÉn akkor is imádom, ha ropog. Sőt, talán úgy jobban! Nagyon guszta lett, máris megkívántam! Ebben a blogolásban az a rossz, hogy egyszerűen nem lehet lefogyni...Vagy elteszem a laptopomat 2-3 hónapra, vagy cipelek plussz kilókat...Hi,hi..
VálaszTörléshankka köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésKati köszi! :)
Gizi, nagyon jó kis recept, tetszeni fog! :)
Kriszti, teljesen egyetértek, nekem is akkor ment a legjobban a súlyvesztés mikor nyári szünetet tartottam! :)) Azért igyekszem így is odafigyelni! :D
De jól néz ki!:)
VálaszTörlésKriszta, ugye-ugye! Köszi! :)
VálaszTörlésHm, valamikor régen mi is sütöttünk ilyet, még lánykoromban, anyuval.. Aztán valahogy elfelejtkeztem róla. :) Nagyon finom tényleg.
VálaszTörlésA kis virágmintás készletedtől pedig teljesen odavagyok, annyira szép! ♥
Köszi Szemi! Akkor itt van újra, lehet sütni! :)
TörlésA virágmintás készlet Zsolnay, és még lánykoromban kezdtem gyűjteni. Mi hétköznap is ebből eszünk, bár lehet írtam már, de nem akarok úgy járni mint sokan, hogy életük végéig rakosgatják és óvják, mert akkor mi örömünk benne? :)
Egy kérdés. Muszáj egy éjszakát állnia?
VálaszTörlésNem muszáj, de akkor legalább 1-2 órára hideg hűtőbe kell tenni! :)
Törlés