2011. november 14., hétfő

Ropogós sajtos csiga

Krisztitől sütöttem még a nyáron ezt a sós ropogtatni valót. Nagyon finom, abba sem lehet hagyni, mint mikor sós mogyoró vagy ropi kerül a közelembe. Másnap viszont nekem nagyon kemény lett, nem volt élvezhető. Érdemes csak annyit kisütni amennyit frissen elfogyasztunk a másik felét süssük a következő napon.
Rendkívül praktikus, mert a vendégeknek is frissen süthetjük, nem kell vele aznap pepecselni, csak előkapjuk a hűtőből, szeleteljük és sütjük.
Köszi Kriszti!! :D



Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 2 dl tejföl
  • 2 kk. só
  • 1/2 cs. sütőpor

Krém:
  • 20 dkg nagyon puha ráma, legjobb, ha előtte 2-3 órával felkockázva félretesszük
  • 30 dkg reszelt trappista sajt.


  1.  A tésztához valókat összegyúrjuk, 4 felé osztjuk.
  2. Kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenni a sajtos krémmel, vagy először a vajjal és úgy szórjuk rá a sajtot. Tekerjük fel szorosan, majd folpackkal letakarva tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  3. Másnap 3-5 mm vastagságú szeleteket vágunk és sütőpapiros lemezre sorakoztatjuk őket.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon arany színűre sütjük.
  5. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
    Jó étvágyat!

    17 megjegyzés:

    1. Megint sós sütivel csábítasz... Sajtos, ropogós, mi kell még? Néhány darab belőle:-)

      VálaszTörlés
    2. Nagyon guszta lett! Szerintem is elég egyszerre a felét megsütni, bár nekem van egy ehhez hasonló receptem és annál nem tapasztaltam hogy megszáradt volna?

      VálaszTörlés
    3. Én is hasonlót sütöttem a hétvégén csak pizzásat, mert a sósakat nagyon imádom. Ha végre összekapom magam, akkor ma posztolom is :)

      VálaszTörlés
    4. Ez nagyon finomnak néz ki,el is fogom készíteni:) Úgyis már valami sósra vágyik a család, köszi:)

      VálaszTörlés
    5. Köszönöm szépen nektek a kedves hozzászólásokat!

      Gerdi, csak annyira csábítgatok, ahogy ti is! :D

      Éva, legközelebb én is két részben sütöm, és legalább nem esszük túl magunkat! :))

      Bianka, isteni! :)

      Panna, meglestem, jól néz ki nagyon! :)

      trollanyu, kíváncsi leszek a véleményedre! :D

      VálaszTörlés
    6. Nagyon szépek lettek, a képek nemkülönben! :)

      VálaszTörlés
    7. Én is csak annyit tudok mondani, hogy nagyon guszta!!! Szinte érzem az illatát, és az ízét. Mindenképpen kifogom próbálni.:)

      VálaszTörlés
    8. Én akkor is imádom, ha ropog. Sőt, talán úgy jobban! Nagyon guszta lett, máris megkívántam! Ebben a blogolásban az a rossz, hogy egyszerűen nem lehet lefogyni...Vagy elteszem a laptopomat 2-3 hónapra, vagy cipelek plussz kilókat...Hi,hi..

      VálaszTörlés
    9. hankka köszönöm szépen! :)

      Kati köszi! :)

      Gizi, nagyon jó kis recept, tetszeni fog! :)

      Kriszti, teljesen egyetértek, nekem is akkor ment a legjobban a súlyvesztés mikor nyári szünetet tartottam! :)) Azért igyekszem így is odafigyelni! :D

      VálaszTörlés
    10. Hm, valamikor régen mi is sütöttünk ilyet, még lánykoromban, anyuval.. Aztán valahogy elfelejtkeztem róla. :) Nagyon finom tényleg.
      A kis virágmintás készletedtől pedig teljesen odavagyok, annyira szép! ♥

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Köszi Szemi! Akkor itt van újra, lehet sütni! :)
        A virágmintás készlet Zsolnay, és még lánykoromban kezdtem gyűjteni. Mi hétköznap is ebből eszünk, bár lehet írtam már, de nem akarok úgy járni mint sokan, hogy életük végéig rakosgatják és óvják, mert akkor mi örömünk benne? :)

        Törlés
    11. Egy kérdés. Muszáj egy éjszakát állnia?

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Nem muszáj, de akkor legalább 1-2 órára hideg hűtőbe kell tenni! :)

        Törlés

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...