2011. szeptember 6., kedd

Túrós zebratorta

Régóta szerettem volna sütni zebratortát, de a simát, amiben nincs túró. Aztán véletlenül találtam ezt a krémesebb változatot, és mivel a túrós sütik is közel állnak hozzám, és éppen volt egy éppen lejárt szavatosságú túróm, hát nem volt visszaút. Anyósom elismerően nyilatkozott az első szelet után és a második szelet előtt! :D
 Ez is felkerült a kedvencek listájára!
A recept a Sütisarok blogról van, innen is köszönet ezért a jó receptért! :)



A tésztához:
  • 24 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 dkg kr. cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek. citromlé

Krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 kis pohár (175 g) tejföl
  • fél dl olaj
  • 12 dkg kr. cukor
  • 2 kisebb tojás
  • 1 és fél ek. citromlé
  • 1 cs. vanília puding
  • 1 tk. vanília aroma (lehet 1 cs. vaníliás cukor)
  • + 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
  1. A sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsoljuk - én késes aprítóba szoktam összekeverni és nincs vele gondom -, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni tehetünk hozzá még citromlevet.
  2. A 22 cm-es  tortaformát kivajazzuk és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy az oldalára is jusson.
  3. A sütőt gyújtsuk be és melegítsük fel 190 fokra.
  4. A tojásokat a cukorral verjük fel habosra, adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd a pudingport. Keverjük csomómentesre, ezután szakaszonként keverjük hozzá a túrót.
  5. Megfelezzük a krémet, majd az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
  6. Elővesszük a már tésztával kibélelt tortaformát és a közepére teszünk egy kanálnyi (nálam nagyobb rizsszedő kanál volt) világos krémet, majd erre egy kanál kakaós krémet és így tovább. Ne igazgassuk, kenegessük, csak pakoljuk egymásra és majd maguktól szétterülnek. Az asztalhoz csaphatjuk  esetleg, ha nem akar terülni, de semmi más galádsághoz ne folyamodjunk! :))
  7. Mehet a sütőbe, hogy hány percre azt meg nem mondom, mert nálam volt az több mint egy óra is, de az én sütőm nagyon szeszélyes. Ha esetleg nagyon barnulna a teteje akkor terítsünk rá alufóliát vagy sütőpapírt. Itt nem volt szükség rá. Érezni fogjuk, hogy mikor kész, nálam a széle már szépen barnult a közepe pedig szilárd puding benyomását keltette és nem ragadt. Ennyi segítséget adhatok csupán! :D
  8. Hagyjuk jól kihűlni szeletelés előtt.
 Csodálatos édesség, még úgy is, hogy macerásnak is tűnik az elkészítése, pedig nem az!

Jó étvágyat!

27 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Gondolom már egy morzsa sincs belőle. ;)

    VálaszTörlés
  2. Húúú, de jól néz ki! ...és éppen van is itthon túróm, ami lejárni készül :-)

    VálaszTörlés
  3. Mekkora tortaformában érdemes sütni? Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Anita, pár óra alatt elfogyott, és még kevésnek is bizonyult!!! :)

    Bianka :)))

    M@rti 22 cm-es tortaformában sütöttem és szépen át is sült! Remélem látni fogom az eredményt! :DD

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikusan szép lett:) Ezt én is szoktam sütni, még otthon. De lehet, hogy megpróbálom ezt is ricottával. Tényleg nem bonyolult az elkészítése, és nagyon finom. Sokkal jobb, mint a sima változat, krémesebb.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta, jól mutat rajta az a díszités is. Biztos nagyon finom lehet, különösen ha még anyósodnak is elnyerte a tetszését!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon mutatós! Én egyszer próbáltam a sima változatot, de nem sült át rendesen, azóta lemondtam róla! Majd kipróbálom ezt is!
    Nekem is nagyon tetszik a díszítés a tortán! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy nektek is ízlett! :)
    Ráadásul nagyon szép lett! (Pláne az enyémhez képest. Akkoriban még nem nagyon ment a fotózás :D)

    VálaszTörlés
  9. Ismerem ezt a receptet, de még nem csináltam. Biztos nagyon finom! Szépek a képek, mint mindig!!!

    VálaszTörlés
  10. Márti köszönöm! :)

    Trollanyu, köszönöm! Majd a simát is meg akarom próbálni, az jó lesz reggelire egy pohár tej mellé. :)

    Éva, köszönöm! Isteni lett! :)

    Marika köszönöm neked is! Nem gondolom, hogy ezzel hibáznál, és, ha bátor vagy, egy igen finom sütemény lenne a jutalmad! :)

    Gomba, köszönöm, köszönöm!!! Tökéletes receptet kaptam, érthető, követhető, stb., és nem a fotó a lényeg, hanem az íze! ;D

    Kriszti, ne hagyd ki!!! :D Köszi!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép lett a torta és tetszik a tetején a díszítés is :)) ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  12. Nekünk a sima nem jött be, de lehet, csak azért, mert többet vártunk tőle. De ez a változat meghódított, ki szeretném próbálni! Szépek a fotók és a torta is!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szép lett! :)
    Én is régóta tervezem ezt a túrós változatot, mert a sima piskóta nekem annyira nem jött be. Viszont látványosnak látványos, az biztos.

    VálaszTörlés
  14. Mónika köszi! Ha láttad volna hogy díszítettem! ;D

    Vicuska, ez annyira finom lett, hogy újra meg lesz sütve, mert repetázni akarunk! :)) Feltétlenül próbáld ki!

    Flóra, tovább ne tervezgesd, hanem süsd meg mihamarabb!!! :))) Köszi!

    VálaszTörlés
  15. A sima változatot már készítettem, de ezt még nem. A töltelékkel(pláne, hogy túrós), biztos nagyon finom, mentettem. Köszi! :)

    VálaszTörlés
  16. Hú, de régen tervezem már megsütni. Nekem Maci receptje van meg. Nagyon guszta lett! Nagyon szép az új fotód! :))))

    VálaszTörlés
  17. Remek tálalás! Kérjük szépen ezt is az oldalsávba, hogy addig szemezhessünk egymással amíg meg nem sül :))

    VálaszTörlés
  18. Csilla, ne hagyd ki, ... mert ne hagyd ki!! ;D
    Aztán majd, írd meg milyen lett! :))

    Petra, most eljött az idő! Maci receptjét megnéztem, kísértetiesen hasonlít, csodálatosan néz ki, itt nálam vagyis Gombánál :) citrom is van a tésztába. :) Köszönöm, a fotó most készült, végre a bevált hajszínemmel, nem a nyári kifakulttal.

    Panna, kiteszem!!! Köszi! Aztán megsüsd! :)))

    Ottis köszönöm, Tőled nagy elismerés ez nekem!! :)))

    VálaszTörlés
  19. Gratulálok, szépen szerkesztett oldalad van és köszönöm, mert minden ilyen klassz blog nagy segítség a konyhákban.

    Üdv
    Marcsi

    VálaszTörlés
  20. Marcsi köszönöm a kedves szavakat! Remélem Te is találsz pár jó receptet! :)

    VálaszTörlés
  21. Barbi, megcsináltam ma szülinapi tortánknak ezt a zebra tortát, csak nekem laposabb lett, mert 26-os tortaformám van, de nagy sikere volt. Persze a család nem tudta, de kicsit reformosítottam, tönköly bio sütiliszttel, xilittel, kókuszzsírral. :))) de ízlett mindenkinek, tényleg nagyon egyszerű és mutatós süti! :) Köszi!!!!

    VálaszTörlés
  22. Szia, nem ertem, hogy a teteje hogy lett egyszinu homogen. Ha zebra mintaval csinalod, akkor a tetejenek is zebra csikosnak kellene lennie, de a tied egyszinu. Segits legyszi, koszi :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...