2011. szeptember 1., csütörtök

Csirkeszárnyas, tejszínes raguleves

Húgomtól kaptam ezt a receptet és végre el is készült, mert azt hallomásból tudtam, hogy nagyon finom, de még nem kóstoltam. Egy ilyen meleg szeptemberi napon pedig inkább vágytam egy levesre, mint bármilyen nehéz ételre. Előbb kellett volna! Mármint vágynom rá és elkészíteni!!
Nem hiába fényezted úgy hugi!


Hozzávalók:
  • 10-12 csirkeszárny
  • 4 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • petrezselyem
  • 40 dkg gomba
  • 2,5 dl tejszín
  • csipet pirospaprika
  • só, egész bors,
  • 1-2 babérlevél
  • 1 ek. liszt
  • maggi húsleves kocka
  • 1 ek. citromlé


 
Elkészítése:
  1. A zöldségeket csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a gombát nagyobb falatokra  a szárnyakat pedig 3 részre vágjuk.
  2. 1 ek. olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a szárnyakat és fehéredésig pirítjuk.
  3. Mehetnek bele a zöldségek a gomba és a csipet pirospaprika. Pár deci vízzel puhítjuk, dinszteljük az egészet, majd kb. 20 perc múlva felöntjük annyi vízzel, hogy később még a csipetke is beleférjen. Beledobjuk a húsleves kockát, babérlevelet, szemes borsot, és sózzuk ízlés szerint. Kb. 1 órát főzzük.
  4. 2 tojásból liszttel nokedli lágyságú tésztát készítünk és beleszaggatjuk a forró levesbe.
  5. A liszttel elkeverjük a tejszínhez adunk két merőkanál levest a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet beleöntjük a levesbe és egyszer felforraljuk, majd lezárjuk.
  6. Citrommal ízesítettem.
  7. Én a fehérrépákat csak félbevágva tettem a levesbe, majd a végén kihalásztam, mert elég megviseltek voltak már, így élvezhetetlenné vált a fogyasztásuk!
  8. Friss petrezselyemmel tálaltam, de a szárítottal sincs semmi baj, csak azt a főzés során tegyük a levesbe.


Nyugodtan használjuk a kezünket evéskor, ne legyünk finnyásak!
A szárnyakat bizony meg kell fogni, de ez a művelet sokunknak még örömet is okoz,
mintha újra gyerekek lennénk!

Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

  1. Barbi!!
    Nagyon finom lehetett a levesed,nagyon guszta,csak ránézek és már enném is!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagzon finom lehet ez a leves és én biztos nagyon élvezném, hogy kézzel kell megfogni a húst:)Mint gyerekkoromban az aprólék leves.

    VálaszTörlés
  3. Barbi, ez a leves...huha.Hogy csinálhattál ilyen guszta képet?:)Na én sem rőstelném a kezem:)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a sűrű raguleveseket, ilyen alapanyagokkal nagyon finom lehetett!!!!

    VálaszTörlés
  5. melissina2! Tényleg nagyon finom, én is így voltam az almás és túrós sütiddel!! Köszi! :)

    trollanyu, bizony vannak ételek amiket csak úgy jó enni, ha kézzel nekilátunk! Nálam ilyen a rántott comb, csontos csirkemell!

    Aleda, köszi! Képzeld a képekért én is odavagyok, olyan jól sikerültek. A húgom mondta telefonon, olyan jó lett a fotó, hogy kedvet kapott a leveshez, de a tesco-ba nem kapott szárnyat, most meg szegény ki van akadva.

    Vicuska, vannak, akik ágálnak a szárny ellen, pedig miről maradnak le! ;)

    VálaszTörlés
  6. Ez egy nagyon finom leves! Én jó savanykásan szeretem...Szárnyból még nem főztem, de gondolom nem a húson van a lényeg, hanem az össz ízhatás a fontos! Guszta!

    VálaszTörlés
  7. Bianka köszi! :)

    Kriszti, én is citromlével ízesítettem mint a tárkonyos levest. :) Köszi!

    VálaszTörlés
  8. Csak ránézek és meg szeretném kóstolni! Nem ér ilyen guszta képeket készíteni :))

    VálaszTörlés
  9. Panna, nagyon egyzserű elkészeteni és lehet nyugodtan csirkemell filével annak aki viszolyog a szárnytól. :) Legközelebb majd sötétben fotózok! :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...