2011. május 17., kedd

Tündértorta vagy kólás Muffin

Megint egy megunhatatlan Tücsök Bogár recept! Anitától sok mindent kipróbáltam és fogok is még, mert nagy megnyugvást ad, hogy minden elkészített étel, sütemény jól sikerül! Persze fontos, hogy kövessük a recept utasításait! Mégis azt kell mondjam, hogy volt olyan akinél a pontos követés kétes eredményt hozott! Sokadjára, de újra köszönöm Anita, hogy megosztod velünk ezt a sok finomságot! :-D
Ez a sütemény Tündértorta nevet viseli Anitánál, mint több más muffinja is, és kíváncsi vagyok honnan ez az ötletes átkeresztelés! Nagyon tetszik!
Íme a recept!



Tündértorta vagy kólás Muffin

Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 16 dkg sötét barna cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl kóla

A díszítéshez:
100 g olvasztott fehércsoki egy kis ételfestékkel, pici olajjal



Elkészítés:
  1. A tojásokat a barna cukorral  robotgéppel jól kikeverjük.
  2. Hozzáöntjük az olajat, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet és szép simára keverjük. Ezután keverjük bele a kólát.
  3. 12 darab muffinpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk. 200 fokra előmelegített sütőben  kb. 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbát végezzünk. A formában hagyjuk kihűlni a kis tortákat.
  4. A tetejére a fehércsokit 1 ek. olajjal gőz felett megolvasztjuk és egy-két csepp meggy aromával megszínezzük. Ha a csoki becsomósodik öntsünk még hozzá olajat vagy vizet. Nekem is csomós lett mert a fehércsoki valójában nem csoki és még nem sok tapasztalatom van vele.  Nem estem kétségbe hanem úgy ahogy sikerült rákentem a muffinok tetejére, ugyanis az íze attól még finom lett, ha nem is szalonképes külsőre. Ha biztosra akarunk menni olvasszunk étcsokit pici olajjal, ott nem lehet hibázni vagy legalábbis vízzel lehet csomómentessé tenni az esetleg rosszabb minőségű étcsokiból készülő mázt.
Jó étvágyat!

Utólag csatolom ennek a muffinnak a túrórudis változatát.



A muffin alapreceptjét fent találod. A változás annyi, hogy 4 db 30 grammos túrórudit 3 felé vágtam így kaptam 12 darabot és a kapszlik aljába egy ek. tészta középre beleállítottam a rudi hengereket, majd  befedtem a tésztával.

5 megjegyzés:

  1. A tündértorta név nem az én ötletem, de szívesebben használom az angol cupcake elnevezésnél. Csupán csak azért, mert egynémelyik krémes tetejű muffin valóban olyan tündéri.:D
    Nagyon jól áll a Tiédnek a rózsaszín ruhácska. Örülök, hogy a receptjeim megnyerték a tetszésedet. :D

    VálaszTörlés
  2. Valóban gyönyörűséges és milyen jól megy a rózsaszín krém a barna tésztához :))

    VálaszTörlés
  3. Anita, köszönöm! Nekem is jobban tetszik ez a név az angolnál, amúgy is mániákusak vagyunk a férjemmel és jobb szeretjük a Vendéglőt a Restaurant helyett, a megelőzést a prevenció helyett és még sorolhatnám. :)
    Nagylányom ma hazajött a suliból és kereste a muffint, de az elfogyott, így késő délután a nutellás került a sütőbe, utána pedig a pocinkba! Most bajban vagyok mert nem tudok választani a kettő közül, mi lesz, ha a többit is kipróbálom??? Bele kell törődjek, hogy teltkarcsú maradok. ;D Mégegyszer köszi mindent!

    Panna, köszönöm! Szerintem is passzol, csak jobb lett volna valami dekoratívabb megoldás. :))

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon szépek a süteményeid! Átveszem, csak kék ételfestékkel, hogy fiús legyen :)

    Egyébként olyan már nálam is előfordult, hogy egy nagyon régóta gasztroblogot író receptjét készítettem el, és nagyon rossz lett.... jobban mondva nem sikerült.

    VálaszTörlés
  5. Mónika, köszönöm szépen, Tücsök Bogár finomságai mindig beválnak!!
    Nekem is van kék, és zöld ételfestékem, legközelebb én is azzal próbálom!
    Kíváncsian várom a tiédet! :-D

    Bianka, köszike! :-D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...