2011. május 16., hétfő

Burgonyás brokkolileves

Egyik kedvenc levesünk. Ahogy "öregszünk" ;-D a férjemmel, úgy kívánjuk egyre jobban a leveseket, amiből nem sok félét készítek, de azokat nagyon szeretjük. Ezért gondoltam megosztani itt is, meg hát a lányaimnak is lejegyzem, hogy nyoma maradjon.



Burgonyás brokkolileves

Hozzávalók:
  1. 80 dkg burgonya
  2. 70 dkg brokkoli
  3. 2 l zöldségleves, kockából
  4. 1 csipet reszelt szerecsendió
  5. 1 pohár tejföl

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni, mikor majdnem puha hozzáadjuk a brokkoli rózsákat, a zöldségleves kockát, szerecsendiót és puhára főzzük.
  2. 1 pohár tejfölt tálba rakunk, hozzámerünk egy merőkanálnyit a forró levesből - a hőkiegyenlítés miatt - és jól összekeverjük, majd a leveshez öntjük, keverjük, végül összerottyantjuk.
  3. Sűríteni lehet úgy, hogy a krumplikból összeturmixolunk párat, vagy a tejfölhöz egy csapott ek. lisztet keverünk. Ki, hogy szereti.
  4. Tálaláskor sajtot reszelhetünk rá, vagy a reszelt sajtra merjük a forró levest. Megintcsak, ki, hogy szereti.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Ha bele kezdek a szétválasztós diétámba, ez a recept pont jó lesz keményítő napon...Persze tejföl nélkül. Ezért a receptér visszajövök! Fincsi biztos!

    VálaszTörlés
  2. Kriszti! Én is próbáltam a szétválasztót, de nem volt tartós. :( Viszont amit fent a fogyókúra cimke alatt leírtam azzal tavaly októbertől december közepéig 8 kilót dobtam le, ami azóta sem jött vissza. Újra rá szeretném venni magam, de ennyi finomság sütésével ez nagyon nehezen megy! Talán együtt kéne elkezdenünk ki-ki a saját módszerével és menet közben egyeztetnénk, hogy kinek hogyan megy, hol tart. Talán még könnyebb is lenne így tartani az elhatározást, hogy nem vagyunk egyedül. ? :D A receptet meg vidd bátram és jó étvágyat hozzá!!! :) Pussz

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...