2011. április 19., kedd

Tavaszi csalánfőzelék


A kertben szedtem egy kis tál friss csalánt, nem is lett belőle több mint egy adag, Nekem, próbának! Hideg vízzel leöblítettem, forrásba lévő vízbe dobtam 5 percre.
Apróra vágtam, majd lábosba 3 csapott ek. rizslisztből olajjal rántást készítettem, majd hozzádobtam a csalánt és felengedtem tejjel. Belenyomtam egy kis gerezd fokhagymát és megsóztam.
Összerottyantottam és kész!
Ez lett a mai ebédem egy tükörtojással és olyan finom lett, hogy nem vagyok észen! Direkt nem turmixoltam össze!

Már régóta készültem a kipróbálására, de az utolsó lökést Duendétől kaptam aki találóan Sárkányfűlevesnek hívta ezt az ételt. A kertünk amúgy is tele van vele!
A nagylányom és a férjem is megkóstolták, nem húzták az orrukat, ízlett mindegyiknek. Megegyeztünk, hogy  hasonlít a spenóthoz.


9 megjegyzés:

  1. :))

    Ugye hogy milyen finom? :) Én is nagyon szeressem. És milyen egészséges is... :)

    VálaszTörlés
  2. De jó! Nagyon gusztusos! Ha a spenótra hasonlít, akkor biztosan finom is volt! Nagy főzelék rajongó vagyok :))

    VálaszTörlés
  3. Duende, csak azt nem tudom, hogy meddig lehet szedni, majd utána kell néznem! Imádom, pont úgy mint a spenótot!

    Panna, egy próbát megér!!! Nekem már nem kell próbálkoznom, ezentúl rendszeresen elkészítem! :D

    VálaszTörlés
  4. MÉg sosem ettem el sem tudom képzelni milyen az íze

    VálaszTörlés
  5. Én is akartam készíteni, mert láttam hogy van zsenge csalán / csak addig lehet állítólag amíg zsenge, később megfásodik, ill. nagyon szúr már/
    sajnos előre szóltam a férjemnek, hogy kipróbáljuk, erre mi történt, fűnyírás közben szélvészsebesen kitépkedte a töveket,eltüntette, másnap kerestem, sehol semmi, kérdőre vonva kérte, hogy hagyományos ételeket főzzek legyek szíves, nem akar újításokat enni. Na alig várom, hogy kinőjön új tő, csak magamnak kipróbálásra.
    Nem is kellett volna ennie belőle ha nem akar, megáll az eszem, úgy csinál mintha kényszeríteném a megevésére. Olyan mérges voltam, majd szét robbantam, hát ilyenek az oldalbordák:-))))

    VálaszTörlés
  6. Bianka, ha van kerted és találsz csalánt mindenképpen próbáld ki!!

    Kedves Anikó olyan aranyosan kifakadtál! :D
    Van egy tuti tippem, legközelebb ne szólj a tervedről csak titokban készítsd el egy finom feltéttel és tedd az asztalra. Mikor elfogyott jöhet a színvallás! ;D Meg fognak lepődni! Nagyon! Persze csak, ha szeretik mondjuk a spenótot, mert akkor bizony nem fog senki rájönni a turpisságra! Sok sikert! (Ja! Használj gumikesztyűt!)

    VálaszTörlés
  7. Panna, üdvözöllek a táborban! ;-D

    VálaszTörlés
  8. Mikor kislány voltam, elég szegények voltunk, nagyon sokszor készítette anyukám spenót helyett, volt, hogy ismerősöket is beugrattunk, azt hitték, spenótot esznek. Én nagyon szerettem, de mostanában csak spenótot eszek - lévén városban lakunk... (sajnos)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...