Sosem ettem puliszkát, de mikor ezt a receptet megláttam Ottis oldalán, elmentettem magamnak. Húsvét után pedig azon gondolkoztam mit kezdjek a maradék főtt tojásokkal - mivel kidobni sajnáltam volna -, és ráadásul gyors ebédre volt csak időm, így esett a választásom erre az egy tál ételre. A mamival (férjem anyukája) is beszélgettük a napokban, hogy ő annak idején többször készített puliszkát és nagyon szerette, hát gondoltam még egy indok az elkészítésére. Kivétel nélkül mindenkinek ízlett, sőt a mami is megdicsérte! Érdemes kipróbálni!
- 20 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg vaj
- 7,5 dl tej és víz keveréke fele-fele arányban
- 15 dkg reszelt trappista vagy mozarella
- 3-4 főtt tojás
- só, bazsalikom, zöldpetrezselyem ízlés szerint
- kevés olívaolaj v. sima olaj
- 1/2 kis pohár tejföl
- bacon kockák vagy a maradék húsvéti, sonka, tarja stb. a tetejére
- A puliszkához felforraljuk a víz és tej keverékét, megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricalisztet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg jó sűrű lesz. Ekkor hozzákeverjük a vajat és egy kicsit hűlni hagyjuk.
- Egy jénai alját olajjal kikenjük, majd a puliszka felét belesimítjuk.
- A reszelt sajt felét a puliszkára szórjuk, erre hintjük a fűszereket és a tejfölt kiskanállal elosztjuk rajta (nem baj, ha nem fedi be), ezután ráigazítjuk a puliszka másik felét, majd a tetejét kirakjuk félbe vágott főtt tojásokkal (sárgájukkal lefelé), megszórjuk a maradék sajttal, a kockára vágott baconnal és meghintjük a tetejét is fűszerekkel
- Előmelegített sütőbe toljuk és közepes hőfokon pirosodásig sütjük.
Jó étvágyat!
Ez nagyon guszta lett :)
VálaszTörlésAmi, bizony az! Köszi!
VálaszTörlésKépzeld, megcsináltam és nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlés