2011. március 28., hétfő

Kakaós-csokis kuglóf

Ez is egy nagy kedvenc!!!! Tücsök Bogár oldaláról, nála Csokoládés olajos kuglóf!
Én annyit változtattam rajta, hogy a világos tésztába étcsokoládé darabokat, a kakaós tésztába pedig fehércsoki kockákat szórtam. A Család kedvence lett egyből!
Köszönöm Tücsök Bogár!


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2-2,5 dl langyos tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10-10 dkg étcsokoládé és fehércsokoládé darabok
    (vagy 5 dkg mazsola, esetleg egyéb aszalt gyümölcs)
  • csipet só

Elkészítés:
  1. A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A kakaó és a csokoládé kivételével minden hozzávalót beleteszünk a tálba és addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagossá válik.
  3. Ekkor ketté vesszük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és a fehércsoki darabokat, a másikba pedig az étcsoki darabokat. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tészta nagyon lágy, ezért alaposan belisztezett munkalapon gyúrjuk át a világos tésztát, majd nyújtsuk ki.
  4. Tegyük rá a kakaós tésztát nyújtsuk rá a világos tésztára. Nem kell, hogy teljesen takarja.
  5. Feltekerve tegyük kivajazott kuglóf formába. Nagyobb formát használjunk, mert a tészta nagyra nő.
  6. 30 percig meleg helyen pihentetjük. 150 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészül. Rácson hűtjük. Porcukorral megszórhatjuk.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Hű, biztos finom lehet! A páromnál biztos nagyon bejönne egy pohár hideg tejjel...:o)

    VálaszTörlés
  2. Bianka! Tényleg az, mi négyen is kevesen voltunk rá, olyan megtermett példány lett, de így legalább másnapra is jutott!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...