2011. március 12., szombat

Fogyókúra egészségesen, TARTÓSAN!

Ezt a blogot nemcsak a receptek miatt indítottam, hanem fogyókúrázóknak segítségül.
Két szülés után bizony én is küzdök még, bár már -8 kiló megvan, de még szeretnék ugyanennyit leadni.
Leírom Nektek, hogyan sikerült eddig.


A tavasz a tisztítás ideje, de nyáron a meleg miatt az anyagcsere is felgyorsul, erre tudatosan készülve a fogyókúrában is a legjobb eredményeket érhetjük el.

Íme, egy keret az egész éves diétás étrend kialakításához, amivel nem lehet drasztikusan fogyni, de tartós eredményt hoz - heti 0,5-1 kg!

1. Reggeli
6 dkg teljes kiőrlésű pékárú, light margarin, 2 szelet pulykamellsonka, sok paprika, paradicsom, retek, stb.
A felvágott, sajt helyett lehet 2-3 teáskanál diabetikus lekvár is.
Cappuccino vagy 2 dl 1,5%-os tej

2. A tízórai KELL!
Ha a szervezet nem kap rendszeresen (épp elégséges mennyiségű) ételt, akkor tartalékolni fog.
Pl. 1 pohár natúr joghurt 2-3 korpovit keksszel, vagy 1 db müzliszelet, vagy túrókrém, vagy diétás tejberizs (Müller), vagy 1 db 30 grammos túrórudi

3. Ebéd
Próbáljunk mindennap meleg levest enni.
Nem kell méricskélni a kalóriákat.
Alapvető ételekre néhány egyszerű mérték
- a hús legyen akkora, mint a tenyerünk
- köret egy marék
- főzelék két maroknyi
- tészta két marék
- saláta mindig legyen!

4. Uzsonna
Próbáljunk meg ilyenkor gyümölcsöt enni, pl. apró gyümölcsnél egy marék,
vagy 1-1 alma, banán, egy keskeny szelet dinnye.

5. A vacsora KELL!
Legkésőbb hatkor együk meg!
Hasonló a reggelihez, tej és cappuccino nélkül.

Ha ránk tör az éhség este 9-10 körül, akkor két-három korpovit kekszet ehetünk.
Heti két édesség megengedett, de nem egymás utáni napokon:
Pl. egy gombóc fagyi, vagy egy vékony tortaszelet.

A diéta lényege:
Rendszeresen kell enni, ellenkező esetben a szervezet veszett tartalékolásba fog.
A nyári meleg gyorsítja az anyagcserét, ezért érdemes ilyenkor fogyókúrát elkezdeni.
Javasolt nem hideg, hanem testhőmérsékletű, vagy meleg folyadékot inni, az nem lassítja le az anyagcserét.

Az igazi eredmények eléréséhez minimum 3 hónap kell.
ÉS! Ha megoldható, akkor heti 4 x 40 perc mozgás, lehet az egy intenzív séta is!

Segítségemre volt ebben dr. Palotai Katalin, és Vincefiné Simon Tímea dietetikus.
Aki szeret enni és nem akar kínlódva fogyni, az próbálja meg ezzel a módszerrel.
Biztosan lesz sikerélménye!


További kapcsolódó bejegyzéseim a témában:
A víz fontossága és megint a napi 5x-i étkezésről
Fogyókúra II.
Fogyókúra jelenlegi állása

27 megjegyzés:

  1. Ezt most olyan jó volt olvasni!!! :)
    A jó múltkorjában megjegyezte valaki, hogy ha ennyit sütök felhízlalom a lányokat. Pedig, ha valaki az általad leírtak szerint étkezik, akkor bizony ehet, pékárut is és egy kis nasi is belefér. Maximálisan egyetértek ezzel az étrenddel!!! Minden betűjével!

    VálaszTörlés
  2. Tücsök Bogár
    Okosan mértékkel igen, mindent lehet, főleg, ha súlymegtartásról van szó. Amikor a kilókat faragom, inkább nem sütök ilyet mert gyenge vagyok és elcsábulok, ráadásul egynél meg sem állok! :D Viszont örökre nem tudok lemondani ezekről az örömökről és nem is akarok!!

    VálaszTörlés
  3. Egyszer már elolvastam, de most ismét. Jó volt és segítség is nekem.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Kovtama, örülök, hogy segítség neked amit írtam!! :D

    VálaszTörlés
  5. Kedves Barbi.Véletlenül akadtam blogodra és olvastam élvezettel.Ezt a bejegyzést nagyon kedvelem.Jó magam ezerszer fogyóztam.Fogytam híztam.azonnal akartam karcsu lenni.A nyár végén túl egy leki felengedésen olyan gondolatom támadt/igazolva érzem magam általad/eszek mindent,de keveset azaz 5x.elhagyva a felesleges dolgokat.Augusztus 12.én jött ez a gondolat.ezidáig 10 kg ment le.Szépen lassan észrevétlenül.ebbe belefér a hétvégi süti,szülinapi vékony szelet torta.Megjegyzem a korom miatt is lassabb a fogyás 58 éves vagyok./Sokat jövök majd olvasni nagyon tetszik a blogod.Jó egészséget kívánok és szép napokat!

    VálaszTörlés
  6. Kedves nyanyus! :)
    Nagy boldogság nekem ilyen kedves bejegyzéseket olvasni, és visszaigazolást kapni arról, hogy ez a módszer tényleg jó! Óriási dolog, hogy eddig eljutottál és remélem tudod, hogy ez csakis a Te érdemed. Kitartásod példamutató, mert sokan ennek a módszernek az olvasása után is kifogásokat keresnek, pedig semmi mást nem kellene tenniük, mint belevágni! Mégpedig nem holnap és a jövőhéten, hanem azonnal. Ez a módszer még plusz feladatot sem ró a súlyától megszabadulni vágyóra, nem kell számolgatni, egyfélét enni, megvonni bármit is magunktól!
    Szeretettel látlak az oldalamon, máskor is! Köszönöm, hogy írtál, és tedd meg máskor is, pl. ha a súlyod tovább csökken, vagy esetleg kipróbálsz egy receptet, nagyon örülnék neki! :)
    Kitartást és jó egészséget kívánok neked is! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szimpatikus, emberbarát diéta szabályok, teljesen elfogadható és betartható!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy gondolom Vicuska, és fent nyanyus a sokadik bizonyíték rá!! :)) Örülök, hogy elolvastad és tetszett! Köszönöm! :))

      Törlés
  8. Köszi Barbi!! Kipróbálom. Énnekem nagyon sokat kell lefogynom min.30 kg. Sajnos ahogy a kisbabám abba hagyta a szopizást fölugrot 20kg. :'( ettöl teljesen kikészültem. Nem ettem többet, sőt.. De aztán ugy voltam,h miden mindegy,ezért sütögettem. Ebbe leltem örömömet. De megvan az ára. 30kg kell leadjak. :( és lassan itt a nyár,húzhatok magamra zsákot. De most hétfőtől elkezdem a Te fogyókúrádat. Remélem nyárig fogyok legalább 10-15kg. Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, nagy segítséget adott nekem ez a két oldal, szerintem érdemes feliratkoznod rájuk és átnézni az elejétől mit vitt véghez ez a két anyuka! :)
      Ez itt Nono blogja, aki 98 kilóról kb. 60-ra ment le, közben szülte a második babáját, most pedig életmód tanácsadással, és edzések tartásával foglalkozik és még ezzel kapcsolatos suliba is jár:
      http://nonoeletmod.blogspot.hu/

      Ő pedig a másik kedvencem, akár egy fotómodell :)!:
      http://alakreform.blogspot.hu/

      Törlés
  9. Most figyeltem fel erre a bejegyzésedre, az egészséges Négerszelet kapcsán. Hasonló elveket vallva, étkezési szokást követve (bár vacsorára zöldéség ill. gyümölcs az adagom) március 12. óta fogyizok, minden este 5-6 km futópados erős gyaloglással -10 kg az eredményem. Még kb. ennyitől szeretnék megszabadulni, és akkor nekem is 6-ossal kezdődne a kg-számom :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó volt olvasni ezt a cikket és a hozzászólásokat is. Pár éve már lemondtam arról, hogy lemenjen rólam pár kiló, de ezt olvasva....talán majd elkezdem. Sajnos nem pár kilónak kellene lemenni, de az is jó volna ha annyi lemenne.

    VálaszTörlés
  11. Ez nem nagy ördöngösség, nincs kivétel, aki ezzel a módszerrel fogyókúrázik biztos sikert érhet el. Heti fél-1 kg, néha stagnálással, de utána tovább olvadnak a kilók és valamit mocorogni is érdemes, mert szebb lesz a bőr és a test is jobban viseli a fogyást, még a nagy súlyfeleslegnél is! :) Kitartást kívánok Nektek! Örülök, hogy írtatok! :)

    VálaszTörlés
  12. szia, jaj de jó, hogy újra éled ez a beszélgetés, együtt könnyebb. :) Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon nehéz, de ez lenne az egészséges táplálkozás alapja, s nem fogyókúra... sajnos a magyar konyha nem nagyon kedvez a súlytartásnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is a magyar konyha az oka, hanem a mértéktelenség, és az össze-vissza evés. Vannak olyanok akik alapból így táplálkoznak, úgy tűnik, hogy egész nap csipegetnek mégsem híznak. Pont ez a lényeg, hogy a vércukorszint folyamatosan egy szinten mozog. Ez persze nem azt jelenti, hogy 5x sokat, hanem ahogy a mintában is írtam. Én állandó jóllakottságot érzek, este felé szoktam éhes lenni, de akkor inkább iszom pár pohár vizet, és lefekszem, olvasok. stb. A másik nagy probléma, az édességek, azokat kerülni kell mert abból nincs olyan, hogy kevés! :)))

      Törlés
  13. Igazad van. :) Jelenleg 5. hete eszerint élek és 4 kg-nál járok, már csak a kitartást kell gyakorolni. Nem éhezek, csak tényleg nagyon kell figyeljek, hogy ne kerüljön elém valami sütemény. Mi nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, s mivel nem szoktunk hozzájuk nem is nagyon szeretem őket, pedig az az egészséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, bevallom én sem ettem sokáig zöldséget, manapság azonban gyakrabban kerül az asztalra, és még jól is esik, viszont még mindig nem elégszer. :)) A gyümölcs az más tészta, nagyon ritkán eszem, nem szeretem, de nagyon nem is bánom, mert éppenséggel nincs is rá nagy mennyiségben szükségünk, aki szereti annak is csak akkor és azt kéne fogyasztani ami az évszaknak megfelelően a környéken megterem. Az tévhit, hogy a spanyol, olasz, görög gyümölcs egészséges. Nincs rá szüksége a szervezetnek. Persze vannak akik ezt másképp gondolják. :) Gratulálok az eddig elért eredményedhez, nagyon sok erőt és kitartást kívánok a további fogyókúrádhoz! Örömmel venném, ha egy-egy nagyobb sikernél írnál, vagy amikor csak úgy érzed! :)

      Törlés
    2. Szia! Már -10 kg-nál járok, nem is gondoltam, hogy ez ilyen egyszerű lesz, már ráéreztem a dolog lényegére, nem is kívánok a régi rossz étkezési szokásaimhoz visszatérni. Igazad van, nem erőltetem a gyümölcsöket, biztos megvan az oka annak, hogy nem szeretem őket.

      Törlés
    3. Erika csak most olvastam amit írtál és olyan boldog vagyok!!! Elismerésem Neked, nagyon kitartó és ügyes vagy! Nem tudom még mennyit szándékozol fogyni, de további sok sikert kívánok hozzá!

      Törlés
  14. Szia! Köszönöm, hogy leírtad ezt a módszert! Épp akkor került fel a Facebook-ra, amikor azt nézegettem, hogy milyen módszerrel kezdjek neki az elkerülhetetlennek. 1 hónapja, hogy elkezdtem a módszered, és -3kgnál járok. Még minimum 8-10 kg-t kell leadnom,de bízom benne, hogy sikerülni fog! :)
    Még egyszer köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betti olyan jó ezt olvasni! Hidd el nekem épp olyan nagy öröm a Te sikered mint neked!
      Kitartást kívánok hozzá, nagyon ügyes vagy!

      Törlés
  15. Szia! Én olyan helyen dolgozom ahol állandóan megyek és nincs lehetőségem ebédelni azt mivel helyettesíthetem????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Betty! Ez nehéz kérdés, de mindenképpen otthonról kellene vinned valami egytál ételt. Esetleg egy fél zsemlét, jó sok zöldséggel és otthon sütött hússal (nem paníros).

      Törlés
  16. Szia Barbi

    Én in neki akarok fogni holnap a fogyókúrának, az volna a kérdésem, hogy én kávézok, napi kétszer Steviával és kis tejjel iszom, ez mennyire fér bele?
    Válaszodat előre is köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Betti! Szerintem bátran mehet a kávé, nem lesz tőle sikertelen a fogyásod! :) Sok sikert és kitartást neked!!!

      Törlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  18. Szia Barbi! Nagyon örülök,hogy rá találtam a blogodra! Nyugdíjas lettem és a kevés mozgás miatt meg nincs annyi stressz és 10 kg észrevétlen fel szaladt!Ki próbáltam több diétát de mindig éhes voltam!Persze rossz hangulatom volt.Látom itt nem kell éhezni és egyszerűnek tűnik! Köszönöm,hogy le írtad hétfőn el kezdem és majd írni fogok,hogy megy!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...