Igazán pikáns sütemény, amiben a sárgabarack pont olyan lesz, mint a nagyi lekvárja, a barna cukor pedig fantasztikus ízélményt nyújt, ahogy ráolvad sülés közben.
A fotók most telefonnal készültek, remélem így is átjön, hogy milyen finom kis desszertet sütöttem.
Hozzávalók kb. 28x38 cm-es tepsihez:
- kb. 10 db kisebb sárgabarack
- 2 nagy marék áfonya
- 4 tojás
- 250 g cukor (nálam 100 g kristálycukor és egy evőkanál ezerédes édestő, hogy ne legyen annyira egészségtelenül cukros😁)
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 130 ml olaj
- 360 g liszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 300 g natúr joghurt
- 2evőkanál kakaó
- 2 evőkanál tej
- 2-3 evőkanál barna cukor a tetejére
Elkészítés:
- A barackot megmossuk, kimagozzuk és négyfelé vágjuk.
- A sütőt 180 fokon, légkeverésen bekapcsoljuk.
- Robotgéppel a tojást a vaníliás cukrot, a kristálycukrot (édesítőt) habos krémmé verjük, majd belekeverjük az olajat.
- Szilikon lapáttal, óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a joghurtot felváltva.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét, elegyengetjük.
- A massza másik felébe keverjük bele a kakaót és a tejet.
- Ezt is igazítsuk a tepsibe, a világos rétegre. Kicsit villával, belekanyarinthatunk párat.
- Rászórjuk a gyümölcsöket, majd meghintjük a barna cukorral.
- Az előmelegített, 170 fokos sütőben, légkeverésen kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Végezzünk tűpróbát. - Kihűlve, szeleteljük és mind megesszük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése