2018. június 30., szombat

Áfonyás sárgabarackos pite barna cukor mázzal

Úgy látszik mostanában csak ilyen gyors tepsis süteményekre jut időm, de remélem azért másnak is bejön, nem csak nekem. 😊
Igazán pikáns sütemény, amiben a sárgabarack pont olyan lesz, mint a nagyi lekvárja, a barna cukor pedig fantasztikus ízélményt nyújt, ahogy ráolvad sülés közben.
A fotók most telefonnal készültek, remélem így is átjön, hogy milyen finom kis desszertet sütöttem.






Hozzávalók kb. 28x38 cm-es tepsihez:
  • kb. 10 db kisebb sárgabarack
  • 2 nagy marék áfonya
  • 4 tojás
  • 250 g cukor (nálam 100 g kristálycukor és egy evőkanál ezerédes édestő, hogy ne legyen annyira egészségtelenül cukros😁)
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 130 ml olaj
  • 360 g liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 300 g natúr joghurt
  • 2evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál tej
  • 2-3 evőkanál barna cukor a tetejére

Elkészítés:
  • A barackot megmossuk, kimagozzuk és négyfelé vágjuk.
  • A sütőt 180 fokon, légkeverésen bekapcsoljuk.
  • Robotgéppel a tojást a vaníliás cukrot, a kristálycukrot (édesítőt) habos krémmé verjük, majd belekeverjük az olajat.
  • Szilikon lapáttal, óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a joghurtot felváltva.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét, elegyengetjük.
  • A massza másik felébe keverjük bele a kakaót és a tejet.
  • Ezt is igazítsuk a tepsibe, a világos rétegre. Kicsit villával, belekanyarinthatunk párat.
  • Rászórjuk a gyümölcsöket, majd meghintjük a barna cukorral.
  • Az előmelegített, 170 fokos sütőben, légkeverésen kb. 35 perc alatt készre sütjük.
    Végezzünk tűpróbát.
  • Kihűlve, szeleteljük és mind megesszük!




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...