Sosem készítettem még túrótortát, de a hűtőmben lapult egy éppen lejárt doboz túró és nem akartam, hogy végleg megromoljon. Így elkezdtem böngészni a neten túrótorta ügyben. Képek után mentem, hogy melyik az ami beindítja az ízlelőbimbóimat! Felhőlánynál találtam egy gyönyörű és guszta tortát, ami igaz, hogy ribizlis, de mivel én a "gombhoz kerestem kabátot" tehát a túróhoz kerestem sütemény receptet, hát improvizáltam, így lett epres túrótorta. Életem első túrótortája csúcs finom lett! Ribizli szezonba újra megsütöm az eredeti recept szerint is! Ja, és veszek végre egy piteformát!! ☺
Íme a megreformált recept:
Túrótorta eperrel
3834 Kcal 413 g ch
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:
- 22 dkg liszt
- 14 dkg hideg vaj
- 2 dkg kakaópor
- 7 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 kk. sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 12 dkg cukor
- 1 citrom héja v. 1 kk. citrom aroma
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg liszt
Tetejére díszítéshez:
- 250 g eper (nálam fagyasztott volt)
Elkészítése:
- A lisztet a porcukorral és kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
- A hideg vajat nagy lyukú reszelőn lereszeljük és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk az egész tojást majd tésztává gyúrjuk.
- Kézzel beleigazítjuk a formába és megszurkáljuk villával. A hűtőbe tesszük amíg a túrós tölteléket készítjük.
- A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük majd a tojásokat egyesével felváltva a liszttel szintén hozzákeverjük. Ezután jöhet hozzá túró, tejföl, citromhéj vagy aroma.
- A tésztára szórunk egy kevés zsemlyemorzsát és erre öntjük a krémet majd az epreket eligazítjuk a tetején.
- 150 fokra előmelegített sütőben 1 órát vagy tűprobáig sütjük.
Nagyon jó recept! Most én viszem Tőled! Gondolom málnával is készíthető...Szépek a képeid, már a nyarat idézik...
VálaszTörlésNagyon guszta lett.
VálaszTörlésGyönyörűséges
VálaszTörlésTényleg nagyon guszta. Még én sem készítettem túró tortát, de már nagyon érik az elhatározás :)) Ez a recept kifejezetten a kedvemre való :))
VálaszTörlésKedves Lányok!
VálaszTörlésKöszönöm, a dicsérő szavakat!!! :D
Üzenem nektek, hogy, ha elkészítitek a sütit, akkor a felhőlány receptje szerint járjatok el, legalábbis a gyümölcsöt azután tegyétek a sütire, hogy megsült és arra mehet a tortazselé!
Így is nagyon finom lett, de másnapra kissé elázott a túró a belesült gyümölcstől. Ha aznap elfogy az egész akkor mehet így is, vagy, ha friss gyümölcs megy rá és nem fagyasztott mint nálam akkor, talán nem ázik el! :)
Ez a megjegyzés ne szegje kedvetek, nagyon finom süti, kár lenne kihagyni! A túróhoz a cukrot 10-ről 12 dkg-ra emeltem, mert szerintem nagyon is elbírta! Én édesszájú vagyok! :)))
Ha én egyszer megsütöm nem hiszem, hogy megéri a másnapot :)) Annyira jó!! Nézz be hozzám meglepetéssel várlak!
VálaszTörlés