2015. március 23., hétfő

Sajtkrémes, gombás csirkemellragu

Megint egy egyszerű gyors ebéd a dolgozó háziasszonyoknak. Nálunk a rizs elkészítése már régóta nem az én dolgom, hanem Esztié, így igazán kevés tennivalóm marad. Ráadásul nemám a zacskós, hanem a zsíron pirított, fűszerezett, esetenként zöldséges, vízzel felengedett hagyományosé. Nagyon ügyes lány, nem lesz gondja a konyhában! :)

 



Hozzávalók:
  • 500 g csirkemell filé
  • 300 g gomba
  • 100 g krémsajt
  • 250 ml tejszín
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 marék Granada Panados sajt, de lehet parmezán, vagy minőségi keményebb trappista
  • só, bors, ételízesítő

Elkészítés:
  1. A húsokat mossuk meg majd vágjuk kockákra.
  2. A gombát tisztítsuk meg és szintén vágjuk vékony szeletekre. Nyugodtan használhatunk üvegest is, ugyanúgy készítjük vele mint a frissel.
  3. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál zsírt és a húskockákat fehéredésig pirítsuk meg rajta.
  4. Tegyük hozzá a gombát, öntsünk rá 1 korty vizet, majd fűszerezzük és fedő alatt pároljuk puhára.
  5. Ezután mehet bele a krémsajt, a tejszín és a petrezselyem.
  6. Fedő nélkül főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
  7. Rizzsel tálaljuk.
 

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és szépeka fotók!!Engem érdekelne a rizs is ám, mitől ilyen csodaszép sárga?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szofika drága vagy! :) Én mindig teszek bele egy kis kurkumát, mert egészséges :)) - bár ilyen kis mennyiségben ki tudja -, és imádom a színét. :)

      Törlés
    2. Ahhha, szóval ez a titok nyitja, köszi. Én is szeretem, de eszembe sem jutott, hogy a rizs ettől lehet sárga :) Köszi!

      Törlés
  2. Nagyon guszta lett! Ügyes nagylányod van! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...