Megint egy egyszerű gyors ebéd a dolgozó háziasszonyoknak. Nálunk a rizs elkészítése már régóta nem az én dolgom, hanem Esztié, így igazán kevés tennivalóm marad. Ráadásul nemám a zacskós, hanem a zsíron pirított, fűszerezett, esetenként zöldséges, vízzel felengedett hagyományosé. Nagyon ügyes lány, nem lesz gondja a konyhában! :)
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 300 g gomba
- 100 g krémsajt
- 250 ml tejszín
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 marék Granada Panados sajt, de lehet parmezán, vagy minőségi keményebb trappista
- só, bors, ételízesítő
Elkészítés:
- A húsokat mossuk meg majd vágjuk kockákra.
- A gombát tisztítsuk meg és szintén vágjuk vékony szeletekre. Nyugodtan használhatunk üvegest is, ugyanúgy készítjük vele mint a frissel.
- Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál zsírt és a húskockákat fehéredésig pirítsuk meg rajta.
- Tegyük hozzá a gombát, öntsünk rá 1 korty vizet, majd fűszerezzük és fedő alatt pároljuk puhára.
- Ezután mehet bele a krémsajt, a tejszín és a petrezselyem.
- Fedő nélkül főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
- Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta és szépeka fotók!!Engem érdekelne a rizs is ám, mitől ilyen csodaszép sárga?
VálaszTörlésSzofika drága vagy! :) Én mindig teszek bele egy kis kurkumát, mert egészséges :)) - bár ilyen kis mennyiségben ki tudja -, és imádom a színét. :)
TörlésAhhha, szóval ez a titok nyitja, köszi. Én is szeretem, de eszembe sem jutott, hogy a rizs ettől lehet sárga :) Köszi!
TörlésNagyon guszta lett! Ügyes nagylányod van! :)
VálaszTörlés