2015. március 11., szerda

Nutellás sajttorta sütés nélkül

Erre nincsenek szavak, mert ez a sütemény maga a mennyország! :) Heten kóstoltuk mint a mesében, és mindenki odáig volt. Arról már alig merek írni, hogy mindösszesen 20 perc alatt összeállítható, és a hirtelen bejelentkező vendégeknek olyan süteményt rittyentünk, hogy mind a tíz ujjukat megnyalják utána! Nem tudok betelni vele, szerintem kötelező kipróbálni és bevenni az alapreceptek közé. 







Hozzávalók az alaphoz:
  • 300 g keksz (győri édes)
  • 100 g vaj
  • 1 nagy evőkanál nutella
  • 1 nagy evőkanál mogyorókrém (elhagyható)

Hozzávalók a krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 300 g nutella
  • 50 g porcukor
  • 1 evőkanál rum (kötelező)

A tetejére:
  • 100 g törökmogyoró

Elkészítés:
  1. A kekszet összetördeljük és késes aprítóba kissé megpörgetjük, hozzáadjuk a nutellát és mogyorókrémet, majd krémesre aprítjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
  3. A krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük és az alapra simítjuk.
  4. A törökmogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és egy papírtörlőre szedjük, a héját ledörzsöljük két papírtörlő között.
  5. Egy konyharuhába csavarva, sodrófával összetörjük és a krém tetejére szórjuk.
  6. 1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
 


Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Jaj de gyönyörű! És mennyire a fenekem ellensége :) De biztosan kipróbálom, amit ilyen gyorsan meglehet csinálni rossz nem lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tami szerintem délelőtt a torta egytizenkettede bőven belefér és bőven elég is! :) Imádni fogjátok! :) Köszi!

      Törlés
  2. A bevezető mondatoktól máris elcsábultam, a képeket nézve pedig még jobban... Szóval recept elvíve, hamarosan kóstolás! Puszi, és köszi!

    VálaszTörlés
  3. Hú Barbi, ez kínzás a köbön. :D Nagyon-nagyon jól néz ki és brutál finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de szép és biztosan finom is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...