2014. január 1., szerda

Sajtos ropi

A húgom születésnapján kóstoltam ezt a fajta sajtos rudat vagy ropit és rögtön el is kértem egy kedves ismerőstől Sacitól a receptet. Tegnap délelőtt pedig gondoltam egyet és szilveszter estére megsütöttem. Nagyon finom és gyorsan megvan, itt is köszönöm a receptet! :)


 Hozzávalók:
  • 400 g liszt
  • 250 g vaj
  • 1 kávéskanál só
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • annyi tejföl hogy közép kemény tésztát kapjunk
  • tetejére: 200 g reszelt sajt és egy tojás sárgája
 
Elkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, sütőport, 2 tojássárgáját és összegyúrjuk a tejföllel.
  3. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával és rászórjuk a sajtot.
  4. Derelye vágóval vékony csíkokat vágunk és ízlés szerint daraboljuk. zsírpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
  5. 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ne süssük túl.
 Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Sós nasiból mindig jól jön egy-egy új recept, finomak lehetnek nagyon ezek a sajtos rudacskák is! :) Mentettem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ilyen sajtosból sosem lehet eleget sütni :) Nagyon boldog új évet kívánok :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és mivel mi sóssüti imádók vagyunk és nem édesszájúak, a receptet azonnal ki is másoltam!!! :-) Boldog új évet nektek!!!

    VálaszTörlés
  4. Micsoda jó kis képek, és azok a poharak. Szuper a recept is, mint mindig :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű fotó, csodálatos poharak, isteni finom ropi! Kell ennél több??? :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...