2012. február 11., szombat

The Versatile Blogger díj nálam megint rendhagyó módon

MrsSame a Kalandozásaim c. blog írójától kaptam ezt a "Sokoldalú Blogger" díjat, azt sajnálom, hogy kép nincs hozzá! Nagyon köszönöm Same, hogy rám gondoltál.


A díj szabályai:
  • megköszönni és belinkelni azt akitől kaptuk
  • 7 dolgot írni magunkról
  • 15 bloggernek továbbadni és értesíteni őket erről


Magamról már írtam hasonló díjak posztolásakor, ezért úgy döntöttem, hogy 7 kedvencemet írom most ide, filmben és könyvben vegyesen, a teljesség igénye nélkül!

Imádom! Alig várom, hogy újra olvashassam nyugodtan,
mert egy ilyen törpe mellett mint Anna erre most nincs lehetőségem. :))
Itt is köszönöm Juli, hogy anno a könyvesboltban ezt ajánlottad nekem!!
Olvasta valaki?

Hideghegy - Három Oscar díj
Nicole Kidman, Jude Law, Renée Zellweger, Donald Suttherland


300 - Gerard Butler
Amerikai történelmi dráma


Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz
Francia történelmi dráma
Milla Jovovich, John Malkovich, Dustin Hoffman


A szív hídjai - Madison megye hídjai
Meryl Streep (kedvenc színésznőm), Clint Eastwood
Csodálatos szerelmi dráma, Oscar díjas!


Deep Impact
Katasztrófafilm - Téa Leoni, Morgan Freeman
Elijah Wood a Gyűrűk ura Frodoja itt még gyerekként


Leganda vagyok - Will Smith

Olvastátok? Láttátok? Esetleg szeretitek valamelyiket?
Írjatok róla, ha van kedvetek!
Van még  jó pár kedvencem, ugyanis apával filmrajongók vagyunk!
Nézzétek meg, ha esetleg nem láttátok valamelyiket! :)

A díjat pedig ígéretemhez híven én csak egy embernek adom tovább és az most kicsi Panna!
Remélem elfogadod a díjat! :)

Szép hétvégét mindenkinek!

29 megjegyzés:

  1. A szív hangjai nálam is első helyen van ;-), kétszer láttam, gyönyörű és jót lehet sírni a végén :-).
    Imádom az ilyen lélektani filmeket, nálam ezek a mai gagyi filmek nem jönnek be, a régi klasszikusok mint például Harrison Ford is kedvelem, azoknak még volt mondanivalójuk.
    Nagyon szeretem a könyveket is, olvasni sajnos mostanság nincs időm, várakozik jó pár darab, hogy kézbe vegyem. Könyvesbolt felé már nem is merek menni, mert akkor új könyves polcot is vennem kéne.
    Jó ötlet volt felvetni ezt a témát, tetszik és kíváncsi leszek a többiek véleményére.
    Ezután majd felteszem az aktuális regényeket, hátha kedvet kapnak hozzá mások is ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek közül amiket felraktam, még a könyvön is tudok bőgni! Rengeteg jó film van, és vannak mostani igényes néznivalók, csak nem olyan sok. :D Majd mutatok még! Imádom a vígjátékokat is, szeretnék abból is összeszedni pár kedvencet ide a blogra. :)
      A könyvolvasás nálam úgy működik, hogy belevetem magam, és akkor elolvasok többet is egyszerre, aztán pár hónap szünet következik. Most van pár új amiket rendeltem és beindul az újabb olvasóhét. :)) Nálunk már nem fér el több könyvespolc, úgyhogy egymás hegyén-hátán tornyosodnak. :D Kíváncsian várom az éppen aktuális olvasmányaid! :) Köszi, hogy benéztél!

      Törlés
  2. ézz be hozzám, meglepi vár rád
    http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2012/02/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  3. A hideghegyet láttam, tetszett nagyon. A Szív hídjai nekem is megvan, könyvben, még régi video kazettán, nagyon nagy kedvencem. Nagyon szép történet, ami bármikor, bárkivel előfordulhat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kovtama látom mi nők szeretjük az ilyen típusú romantikus filmeket. :)
      De én a többit is meg tudom könnyezni, és akárhányszor meg tudom nézni!

      Törlés
  4. A szív hídjai c. filmet imádom és könyv formájában is megvan. A 300 c. film fantasztikus, történelemórán lenne a helye. A legenda vagyok c. film is nagyon tetszett:) A könyvajánlót köszönöm, beszerzésre előjegyezve. Én most M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite c. könyvét olvasom, angliai kisváros, jó karakterek, Agatha Christie-re hajaz, de nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csongi köszi a könyvtippet, utánaolvastam, sosem hallottam róla és nagyon felkeltette a kíváncsiságom! :) Szeretem, ha a blogosok közt ilyen téma is felvetődik, mert pont a minap néztem meg egy filmet, egy ilyen bejegyzésnek köszönhetően!! :)

      Törlés
  5. A könyvekkel felcsigáztál, máris rákeresek a Vatreán. A filmet pedig most töltöm le...Délután megnézem! Nagyjából egy az ízlésünk is...:o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti a könyv letehetetlen!! Melyik filmet fogod megnézni? Köszi, hogy írtál! :))

      Törlés
  6. A 3 Napóleonos könyv nekem is megvan jó ideje.Nem csoda, Napóleon rajongó vagyok:)A diplomamunkámat Napóleon és a nők,szerelni élete címmel írtam 2003-ban:)
    A könyvet később kaptam meg a páromtól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszta, akkor Te tudod miről beszélek, sőt még többet is tudsz ezzel kapcsolatban! :) Örülök, hogy benéztél! :)

      Törlés
  7. ....szóval szerelmi élete,csak elírtam:)

    VálaszTörlés
  8. Szuper könyvek, még jobb filmek. A történelmi jellegű filmekért, könyvekért rajongok. Bár sok helyen sajnos elég hiányos a tudásom, de szerencsére a párom történelmet végzett a főiskolán, így hiteles képet tud nekem adni arról, hogy egy filmnek mennyi a valóság alapja. Jó ízlésed van nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla látod a különböző korosztályok is megtalálják a közös témát, ráadásul elég érdekes és sokoldalú témában! :) Örülök, hogy Te is hasonlókat olvasol és nézel. :)

      Törlés
  9. Jaj, nagyon szépen köszönöm! :) Bevallom én inkább olvasni szeretek :) Könyvből jöhet a történelmi, pszichológiai és persze a csak olvasós bestsellerek :)Bár mostanában jó pár jó filmet láttunk mi is Mosolyfiúval :) Majd csemegézünk még a Te ajánlódból is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Panna remélem találsz pár olyat amit még nem láttál és még esetleg tetszik is! Majd írj, ha lesz ilyen! :) Olvasni én is szeretek, de két gyerkőc mellett ez nagy mutatvány! :))

      Törlés
  10. Gratulálok a "Sokoldalú Blogger" díjhoz!!

    VálaszTörlés
  11. Barbi, én is szeretnék átadni Neked egy díjat, nézz be érte hozzám, légy szíves! Akár rendhagyó módon is kezelheted:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké Gerdi! :D Köszi, még, ha tudod mi a véleményem!! ;)))

      Törlés
  12. Gratulálok a díjhoz, megérdemled! A Napoleonos könyvet még nem olvastam, a Szív hídjait többször is megnéztem (hiába kedvenc színésznős - Barbra Streisand után, mellett), a 300 is remek film, a Legenda pedig fenomenális.
    Könyvben én Was Albert erdélyi történeteit kedvelem mostanában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi, de jó, Barbra Streisand nekem is nagy kedvencem!!! :)
      Megleptél, a Legenda szimpátiáddal, különben örülök neki, mert szerintem sokan nem értik a mondanivalóját, pedig szerintem igencsak van neki!!! Majd eljön az én időm is olvasás terén!! :D Köszi!

      Törlés
  13. A Napóleon könyvek közül csak a Napóleon menyasszonyát olvastam, nagyon tetszett Joséphine naplója. Szívesen elolvasnám a többi könyvet is, de eddig még nem került rá sor.
    A szív hídjai is nagyon tetszik, imádom a szerelmi drámákat! :) (megvan nekünk is a dvd)
    Könyvek terén nagyon sokoldalú vagyok. De főleg a csillagászati könyveket imádom (szakmai ártalom földrajz-környvéd. tanárként), bár igencsak borsos áraik vannak az ilyen könyveknek, ezért mostanában ezekről "leálltam". Nagyon szeretem a pszichológiai könyveket is, nagyon érdekelnek az emberek, az emberi érzelmek, lelki dolgok. Imádom Popper Péter: Felnőttnek lenni c. könyvét. De kedvencem a Gary Chapman: A szeretet mindent legyőz c. könyve. Hú, de ezeket még sorolhatnám... Viszont, hogy ne csak ilyen "tudálékos" könyveket írjak, ami a szakmámba vág :)), leírom azt is, hogy nagyon-nagyon szeretem az orvosi krimiket is, ha valami könnyed kikapcsolódásra vágyok. Tele van a könyvespolcunk orvosi krimikkel is. De szívesen olvasok egy-egy "komolyabb" romantikus könyvet is, mert igencsak romantikus ember vagyok. :D
    Csak ugyanaz a problémám, ami neked is... gondolom ki is találtad: Milán mellett nem igazán van időm olvasni. Így is mindig kapkodásban, rohanásban telnek a napjaim a kis "ördögfióka" mellett, nemhogy leüljek olvasni. De nagyon hiányzik ám az olvasás!!
    Rengeteg olyan dvd is van itthon Milán születése óta, melyek úgy vannak a polcon, hogy még ki sincsenek bontva a nyloncsomagolásból, mert nincs idő filmekre. Szoktunk is mosolyogni a férjemmel, hogy ezek a filmek vajon mikor kerülnek megnézésre...??? Rejtély!
    Annyit tudnék még írni könyvekről, filmekről, nagyon jó témát vetettél fel, de már megint regényt írtam, inkább "lelépek".
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi olvasd el a többi részét is a Napóleon sorozatnak, mert nagyon jó!!! Nekem is nagyon szerteágazó az érdeklődési köröm, de majd hozok filmeket rendszeresen mert most azokra van inkább időm! :)) Most például a Paleolit étkezésről vettem egy könyvet, és Gretchen Rubin Boldogságterv c. könyvét láttam Kovtama oldalán, ma meghozta a futár és elkezdem olvasni, szép lassan talán a végére érek valamikor! :)
      Ráadásul óvoda beszoktatás lesz, ha kirittyenik egy kicsit az idő. :)

      Törlés
  14. Micsoda jó ajánló! A könyvek nagyon jók lehetnek, eddig nem ismertem őket. A filmek közül nagyon szeretem a Hideghegyet és a Legenda vagyok -ot, hallottál róla hogy lesz második része hamarosan, hát az is érdekes lehet! Gratulálok a díjhoz !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki, hallottam és nagyon várom a folytatást, bár annak már szerintem nem lesz ilyen mély mondanivalója. :) A Napoleon-os könyvek pedig letehetetlenek, legalábbis számomra! :)

      Törlés
  15. Én nem annyira filmes vagyok, mint inkább könyvolvasó. Szeretem a (jó könyveket :))történelmi, drámai, szépirodalmi könyveket, útleírásokat, Frederik Forsyth vagy Graham Green történeteit, no meg Ken Folletét. A kalandos-történelmi kategóriából olvastam újra nemrég a Wilbur Smith könyveket, amely az egyiptomi világba kalauzol el- A folyó istene, A hetedik tekercs, A mágus és a küldetés- egyszerűen imádom.
    Az ajánlott filmekből múlt héten néztük meg újra Leónidasz spártai király harcát a perzsák ellen. Lenyűgöző! Tudtad, hogy egy képregényből adoptálták a film történetét?
    Gratulálok az újabb díjadhoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, én is volt idő mikor csak könyveket olvastam, de ebben a rohanó világban, gyerekekkel (a férjemmel együtt 3 :DD) az oldalamon, még a filmnézés is havi egy, max. kettő alkalommal valósul meg. A sógorom sok Wilbur Smith könyvet olvasott, én nem ismerem, de utánanézek az ajánlásaidnak. :)) Nem tudtam, hogy képregény adaptáció a 300, most megint hallottam valami újat! Még a képi megjelenítés is hasonlít a képregényekre, utánaolvastam és igaz. Köszi! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...