Teljesen oda vagyok az általatok készített bonbonokért, de még nem állok készen az előállításukra, sem a felszerelést illetően, sem agyban, sem időben. Viszont nagyon szerettem volna, könnyebb technikával valami hasonló édességet készíteni, így kapóra jött Mézigörl szilvás csokija! Nem írom, hogy ilyen, meg olyan finom, csak a férjemet idézem a negyedik praliné után: "... minek adtál ebédet, megelégedtem volna ezzel a doboz bonbonnal is!...). És akkor a lányom, aki beleharapott és fura képpel rágta-rágta, majd becsukta a doboz tetejét és sutyiba a hóna alá vágva slisszolt a szobája felé. :D
Köszönöm Mézigörl!
Bocsánat, muszáj volt beleharapnom.
Az a narancssárga a marcipán, csak mert fehéret nem kaptam,
helyette lett zöld, kék, piros, barna, narancs.
Hozzávalók:
- 1 zacskó aszalt szilva kb. 30 db
- 150 g natúr marcipán
- 1-2 dl rum
- kb. 30 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1-2 ek. olaj
A szilvákat öntsük nyakon a rummal és tegyük a hűtőbe pár órára, vagy akár egy éjszakára.
A marcipánt annyi részre vágjuk ahány szilvánk van, majd kis golyókat formázva belőlük a szilvába töltjük őket.
A csokoládét törjük kockákra és az olajjal együtt, vízgőz felett olvasszuk meg.
Két villa segítségével mártogassuk a töltött szilvákat a csokiba, majd tegyük őket szép sorban egy sütőpapiros tálcára. Mikor megtelt a tálca tegyük a hűtőbe míg megszilárdulnak.
Amit nem fogyasztunk el azt tartsuk a hűtőben.
Én ajándékba is fogok ilyet készíteni!
Nagyon ügyes vagy! Nagyon szépek lettek, ezt én is néztem hogy könnyebb azért megcsinálni mint a bonbont. Nagyon mutatós és biztosan finom !
VálaszTörlésTeljesen odavagyok. Annyira örülök, hogy Te is kipróbáltad. Másoknak is ezt írtam, most neked is rom, innét nincs megállás:-))
VálaszTörlésNagyon ügyes lett elsőre és a képek szuperek:-))
Egy pici javaslatot tehetek, ha nem haragszol?
A csokit amikor gőz fölött olvasztod, vigyázz, hogy ne melegedjen túl a csoki és én elhagynám az olajat, mert nélküle roppanóssabb lesz a csokiburok.
Fényes pedig akkor lesz, ha nem az egészet olvasztod fel a gőz felett, hanem kb a felét, 2/3-át, majd amikor felolvadt, akkor adod hozzá a többit és addig kevered, amíg minden fel nem olvad. Ez a temperálás. Ekkor lehet mártani. Amikor kezdtem több éve még én is így készítettem, mint, Te. Ha egyszer kipróbálod másképp már nem is fogod készíteni:-))
Hamarosan hirdetek játékot és akkor lehet nyerni formákat, várlak a játékban sok szeretettel.
Ha valamiben segíthetek szólj:-))))
(Bocs, hogy hosszú voltam:-))
Korán reggel ilyenekkel zaklatsz?!Na jó, nincs is olyan korán, de még csak most nyeltem le az utolsó korty hideg kávémat!Nagyon jól néznek ki!!!Kérhetek?
VálaszTörlésNagyon klasszak lettek! Nem is kell mondanod, hogy mennyire finom, mert nagyon is el tudom képzelni. Az aszalt szilva abszolút kedvencem, pláne rumba áztatva. Ó az a karácsonyi hangulat, de szeretek itt nézelődni... :)
VálaszTörlésNagyon szívesen, és örülök, hogy nektek is ízlett! Karácsonyra giga adagot készítek belőle, mert annyira ízlett mindenkinek. :-) ...és persze megfogadom Geszti tanácsait én is! :-)) Guszták! :-)
VálaszTörlésMár néztem Mézinél is, és most látom Nálad is, rákészültem, de tényleg!! Csak rum helyett mézes szilvapálinkába áztatom. Remekül néz ki, nagyon ügyi vagy!!!
VálaszTörlésÉva, az áztatást nem számítva 1 óra alatt készen voltam és 1 óra múlva már ropogtattuk! Készítsd el, meglátod milyen sikere lesz! :) Köszi!
VálaszTörlésGesztenye, de jól esik, hogy ezt írod! Már Mézinél is láttam amit írtál az olajról és el is határoztam, hogy legközelebb úgy készítem, de most, hogy ilyen pontosan leírtad már, még bátrabb leszek. Köszönöm a részletes segítséget és imádom a hosszú bejegyzéseket!!!
Ígérem kérdezek, ha belevágok a nagy bonbon készítésbe, mert, hogy egyszer belevágok az tuti biztos! Már ez is nagy sikerélmény volt, hát még az olyan csodás pralinék amiket ti készíttetek! :) KÖSZÖNÖM!! :)
marcsi, bocsánat! ;D Sajnos elfogyott, de legközelebb gondolok rád! Köszönöm! :)
Petra remélem egyszer én is eljutok oda ahol Te tartasz! :) Örülök, hogy a karácsonyi hangulat ennyire átjön és ilyen hatással van rád! Imádlak! ;)
Mézigörl, nagyon hálás vagyok ezért a receptért, karácsonyra én is nagy adaggal tervezem!!! Köszönöm!! :)
Gabi ki ne hagyd, szerintem a szilvapálinka is nagyon jó lesz! Én csak pár órát áztattam, és úgy is elég intenzív lett, úgyhogy, nem muszáj egész éjszakára, ha nem akarod, hogy erős legyen. Kíváncsian várom az eredményt, remélem felrakod!! :) Köszi!
Csak gratulálni tudok, hogy milyen szuper ügyes vagy:) Csodálatos lehet, istenien néz ki és ha én kapnék ilyet ajándékba, nagyon boldog lennék:)
VálaszTörlésJelentem, kész van, meg is nézheted!
VálaszTörléstrollanyu nagyon köszönöm, akkor talán örülni fognak neki az én ajándékozottjaim is! :)
VálaszTörlésGabi szuper lett, megnéztem!!! Örülök nagyon, remélem Mézi is látja mekkora sikere van ennek a kis bonbonnak! :)
Nagyon jól néznek ki!Ilyesmit én is szándékozok csinálni karácsonyra!Jó összeállítás!Szépek a fotók is,hangulatos!:)
VálaszTörlésKriszta köszi!Ugye milyen jó ötlet karácsonyra! :)
VálaszTörlésNagyon helyesek lettek! Imádom a marcipánt, a rumos szilvával és csokival nagyon-nagyon fincsi lehet, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörléshankka, nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni, tényleg kár lenne kihagyni!! :) Köszi!
VálaszTörlésSzépek, gratulálok! Egészen biztos, hogy örül majd aki ilyet kap!! :)
VálaszTörlésA képek valóban nagyon szépek, és nagyon hangulatosak!!, de, szólj, ha unalmas a szöveg, mert ezt azt hiszem én minden alkalommal leírom! :DDD
Volt szerencsém megkóstolni ezt a csodát, német márkájú volt. Így házilag készítve, biztos még finomabb. Csodaszépek, gusztusosak lettek!
VálaszTörlésCsilla, hidd el, ha minden alkalommal ugyanazt írnád sem zavarna, sőt nagyon örülnék mert azt jelentené, hogy a drága idődből rám is szántál! Én is több száz bejegyzést hagyhattam már és egy idő után akaratlanul is ismételjük magunkat, ez szerintem természetes! Ha képeimet is dicsérik, dupla örömöt érzek! :D Köszi!
VálaszTörlésMárti, gondolom egy olyan szép dobozos bonbon sokkal többe is kerül és tényleg nem biztos, hogy finomabb mint a házi gyártású, bár én odavagyok értük! Most viszont nagyon beleszerettem a többi blogon látott bonbonokba és csak idő kérdése, hogy belevágjak! :) Köszönöm a kedves szavaid!! :)
Nagyon szuper az ötlet, minden alkatrészét szeretem. És tényleg jó kis ajándék karácsonyra! Tudom, hogy sokan elmondták már előttem, de azért leírom, hogy nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésMónika, minél többen írják annál jobb! :D Ki ne örülne ennyi kedves hozzászólásnak! Köszönöm neked is! :)
VálaszTörlésNa jó, ezt én is a hónom alá vágnám, milyen durvaaaa!
VálaszTörlésKati kedves vagy, pedig én már olyan bonbonokra vágyom amit te is készítesz! :)
VálaszTörlésKényezteted ám a családot ;) Én is szeretnék bonbonozni, de én is messze állok még felszerelésügyileg tőle, bár szerintem ez a karácsonyi ajándék bonbon készítésben nem fog eltántorítani ;) Max nem lesznek olyan szépek :D Látom már karácsonyi hangulatban vagy ;)
VálaszTörlésPanna, egyszer eljön a mi időnk is! :DD
VálaszTörlésKarácsonyra meg vannak ezek a kezdetleges, de nagyon finom bonbonok! A karácsonyi hangulatom pedig már nem is változik! :)) Köszi!
Barbi, csak nem megfertőződtél? :))) Nagyon szép lett!!! :) Nálam is van egy bejegyzés kifejezetten temperálásról, többféle módon is lehet. :) http://balhetterem.blogspot.com/2011/03/csokolade-temperalasa.html
VálaszTörlésEmőke köszi!! Imádom a bonbonokat, nem csoda, ha megfertőztetek! :DD Elolvastam nálad az összes létező bonbonkészítési technikát, meg másoknál is, már csak idő és felszerelés hiánya az egész! :))
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recept, szeretném kipróbálni. A tetején azok a világos bogyók mik? :)
VálaszTörlés