Imádjuk a kakaós csigát, de időbe telik míg elkészül, ezért is örültem nagyon mikor Gesztenye oldalán rátaláltam erre a villámgyors csiga verzióra. Az eredeti recept diósan készült, itt kakaósan. Egyszer a diósat is letesztelem, mert ez nagyon finom lett!! Köszi Gesztenye!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 50 ml tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- olaj a tészta kenéséhez a töltelék alá
- 4 ek porcukor
- 2 csapott ek. kakaópor
Új fotó - 2013. február |
- Robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
- Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
- Lisztezett felületen, kinyújtjuk és olajjal átkenjük.
- A kakaós porcukor keverékkel egyenletesen megszórjuk, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
- Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Nem lesz piros a teteje, hanem kissé fakó, de úgy a jó mert különben nagyon kiszárad és kemény lesz! Tálaláskor porcukorral hintjük.
Jó étvágyat!
Nagyon szépek, fahéjasat véletlenűl nem csináltál? Akkor nem is ácsingózok tovább!:-))
VálaszTörlésNagyon jó a tésztája kifogom próbálni én is sokkal hamarabb elkészűl mint az élesztős!
Nagyon szép lett, fahéjasat nem csináltál? Akkor nem is ácsingózok tovább!:-)) Nagyon jó lehet ez a fajta tészta kifogom próbálni sokkal egyszerűbb mint az élesztős!
VálaszTörlésHű ez tényleg remek recept.
VálaszTörlésFogyással kapcsolatban nem kel fogynod, nézem a képet nagyon csinos vagy
Ez a recept egyszerűen fantasztikus, a látványról már nem is beszélve!! Nagyon jó, hogy nem kell keleszteni, tényleg villámgyorsan készen van! Hétvégén megsütöm! Mennyei képek!
VálaszTörlésEz egy remek recept. Szépek lettek a csigáid! :) Hangoddal mi van? Jobban van már?
VálaszTörlésNagyon tetszik, el is mentettem! :)
VálaszTörlésKipróbálós! :-)
VálaszTörlésHűű, de guszta, mentettem! :))) Jobban vagy már? :)
VálaszTörlésMindenkinek nagyon köszönöm szépen, de Gesztenyé-é a dicséret, tényleg nagyon jó kis recept, hihetetlen gyorsan megvan!
VálaszTörlésÉva fahéjasat nem csinálhatok, mert rajtam kívül senki sem enné! :))
Bianka, köszi, jólesik, hogy ezt mondod! :)
Kriszti, kíváncsian várom a tiédet! :)
Anita, köszönöm a receptet, illatos kis kotyvalékom lett, fura, de nem rossz, azért egy kis vízzel leöblíthetem? Attól-e vagy a homeopátiás Homeovox-tól, de tegnap délutánra, ha egy kicsit is de visszatért a hangom, azóta egyre jobb csak még elég rekedt, és néha ki-kihagyó. Köszi mégegyszer, bekerül a kiskönyvembe!
Flóra vidd csak bátran, ha idő szűkében vagy már sütheted is! :)
Katucikonyha, én is így vagyok pár száz recepttel! :))
Anita az mindegy milyen méz? Mert én hársmézet raktam bele, ami egy kicsit kesernyés, de kimondottan meghűlésekre ajánlják.
VálaszTörlésCsilla, köszönöm, már kategóriákkal jobban!
VálaszTörlésSzuper, nem kell keleszteni! Én is elteszem magamnak az ötletet! S megint mécses:-)
VálaszTörléstúrós? hmmmm
VálaszTörlésBarbi!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett!!
Mi is nagyon szeretjük, próbáld ki diósan is:-))
De kis hangulatos képek, azt hiszem én is előveszem a gyertyákat, persze és sütök melléjük ilyen finom sütit.:)
VálaszTörlésNagyon mutatós és finom a sok szép csigád! Én is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésA hangodra vigyázz továbbra is!
Nekem is szembeötlő volt a fogyásról kitett fotód! Egyetértek Biankával, ne fogyj tovább! :)
Kénytelen leszek ma kakaós csigát készíteni, mindenki oldalán van valmi különleges. Örülni fog a család ifjabbik fele (mármint a két gyerek, mert a párom szerint az édesség hízlal, ne merészeljek sütit csinálni, persze könnyű neki, ő nem szereti).
VálaszTörlésIsmerem azt a túrós olajos tésztát, eredetileg almás táskaként. Múltkor én is kakaós csigának használtam, isteni volt. Guszták a csigáid, mint mindig! :)))
VálaszTörlésGerdi köszi! Most már sokszor lesz mécses is meg ez a süti is! :)
VálaszTörlés4gyerek jó ötlet! Köszi! :)
Gesztenye örök hála! Legközelebb diósan tervezem! :)
Kati aranyos vagy, köszi! Ezt is imádom az őszben, hogy elő lehet venni a hangulatos kis mécseseket! A süti meg ráadás! :)
Marika jólesik tőled is, hogy ezt írod a fogyásom kapcsán. A hangom már kezd visszatérni, de szerintem ez hosszú folyamat lesz, azt már látom. Remélem ízleni fog a csiga, ha kipróbálod! :)
Gabi süsd csak meg, nem nagy adag, ennyit nyugodtan elmajszolhattok! :))
Petra, köszi! Akkor Te legalább most megerősítesz a finomságában. Bár remélem ránézésre is látszik, hogy az. :))
Jajj!! Elvesztem... Gyönyörűek ezek a csigák és én hogy szeretem... :)Kár, hogy itt németben vacak a túró különben már rohannék is a boltba, és....
VálaszTörlésEzt én most megsütöm:)
VálaszTörlésSzia Barbi! Most tevedtem ide, de nagyon tetszik a blogod, jövök maskor is :) Ezt a csigat pedig a hetvegen megsütöm tuti, nagyon guszta.
VálaszTörlésTényleg nagyon szépek lettek, és szuper, hogy nem kell keleszteni, hamar elkészül. Mi is ki fogjuk próbálni!
VálaszTörlésTündi, szerintem azért megér egy próbát! :) Nem biztos, hogy olyan vacak az a túró! :)
VálaszTörléskovtama, hajrá! Jelezz milyen lett! :D
Csigi örülök, hogy erre tévedtél, szívesen látlak máskor is! Remélem nektek is ízleni fog! Köszi!
Hankka köszönöm, örülök hogy kipróbálod, nem bánod meg! :))
Barbikám, függő lettem a blogoddal, főleg a kakaós csigáiddal. :) Ezt ma megsütöttem és tényleg nagyon finom lett és még át is tudtam reformosítani szénhidrátcsökkentett liszttel és édesítővel , így is isteni lett!!!!
VálaszTörlésRemélem Bambi felteszed, mert már a szekrényben figyel a Master Mix lisztem, de még nem mertem használni! Örülök, hogy megint itt jártál és jó lett a recept még átalakítva is!!! :)
VálaszTörlésCsodaszépek a csigáid! :) Éppen most sült ki nálunk is, isteni finom! Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! :)
VálaszTörlésViki úgy örülök, hogy ez is kipróbálásra került és ennyire ízlett!!! Remélem lefotóztad! :D
VálaszTörlésNálunk most sült meg, a fiammal alig bírtam már a kakaós illattól besokkolt, imádja a kakaós csigát. Nagyon fini lett! :)
VálaszTörlésNahát, de jó, hogy ilyen sikeres lett nálatok is!!! Örülök, hogy megírtad! Köszönöm! :)
VálaszTörlésÉn most állok neki! :D
VálaszTörlésNa milyen lett? Gondolom már készen vagy! :D
VálaszTörlésKedves Barbi!
VálaszTörlésTegnap elkészítettem én is a gyerkőceimnek ezeket a kakaós csigákat...és nagy siker volt...a végeredményt felteszem a blogomba...köszönöm...:):)
Kata
Kata, nagyon örülök, hogy te is kipróbáltad! Kellenek az ilyen könnyen elkészíthető mégis tartalmas süti receptek! Köszönet érte Gesztenyének!!! :)
VálaszTörlésAhogy olvasom, nem csak én vagyok csiga rajongó. Nagyon szépek a csigáid. Én is elkészítem.:)
VálaszTörlésTücsi, ezt a csigát rengetegen megsütötték már!! :) Nem fogsz csalódni! :)
VálaszTörlésMa megsütöttem ezt a kakaós csigát, úgy gondoltam, hogy ma ez isteni lesz a vasárnapi ebéd után (van más kakaós csiga receptem, melyet évek óta használok, de úgy megkívántam ezt a verziót, nagyon megtetszett a tészta olajos-túrós receptje). Nahát, Barbi! Ez valami nagyon-nagyon finom lett!!! Igazi békebeli feelingünk lett tőle. :D Szerintem ezt a verziót fogom elkészíteni többször. Annyit megettem belőle, remélem nem lesz tőle bajom... De hát mit csináljak, ha annyira ízlik?
TörlésRemélem holnap ki tudom tenni a blogomra! Köszi a receptet! :)
Gabi már várom is a bejegyzésed!!! Igen ez nagyon finom, bár én nem tudok választani a mami kakaós csigája és e között! :)
TörlésIsmerős a helyzet amikor túleszi magát ez ember lánya egy ilyen finomságból! :DD
Természetesen ki fogom próbálni a Mami kakaós csigáját is, mert sok jót olvastam róla nálad. (De a Te receptjeid közül bármelyiket kipróbálhatnám, hisz' mindegyik szuper jól néz ki és bizti, hogy fantasztikusan finom is > csak már annyi mindent akarok sütni/főzni a saját receptjeimből és Anyukám receptjeiből is, könyveimből is, hogy a listám már a végtelenségig ér - de biztos, hogy sok dolgot fogok még az oldaladról készíteni.)
TörlésEgyébként képzeld, a férjem vette észre, hogy a kakaós csiga linkemnél volt egy pici hiba, mert csak az oldaladig lehetett eljutni a linkkel, de a kakaós csigádra nem, pedig a csigádra szerettem volna. Nem voltam itthon ma, az autóban a férjem laptopjáról indítottam el a "csigát" a blogomra, és utólag kiderült, hogy a html-ről lehagytam az "l" betűt. Délután amint hazaértünk, kijavítottam. :) Remélem nem haragszol? :)
Dehogy haragszom!! :)) Aranyos vagy, hogy felraktad és be is írtál! Nagyon kíváncsi leszek a másik kakaós csiga próbádra is, bár szerintem a te saját kelt tésztás csigád is finom lehet!! :) Köszi még egyszer! :D
TörlésSzia Barbi! Nincs itthon porcukrom sajnos, a nyál viszont csorog a számban a csigák látványától. :) Szerinted nádcukorral is működne vagy a porcukor lényeges?
VálaszTörlésKöszönöm!
Eszter
Szia Eszter!
TörlésA nádcukor is tökéletes, nincs valami késes aprítód amivel kicsit apróbbra vághatnád a cukrot, vagy esetleg kávédarálód, én mindig ezzel gyártok porcukrot, nem veszek boltit, mert drágább.
Különben simán kr. cukorral is megcsinálnám, mert a mami kakaóscsiga töltelékét legtöbbször azzal készítem. Lehet egy kicsit ropogósabb lesz a töltelék, de az engem nem szokott zavarni, isteni lesz!!! :))
Én is a robotgép hasznosítására gondoltam rögtön.. :) max egy kicsit barnább lesz a tészta a nádcukor miatt.. .) Na megyek, mérem is a túrót, holnap beszámolok, milyen lett. Nagyon köszönöm a gyors segítséget, legyen szép estétek!
TörlésEszter
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a véleményed!!! :) Kellemes estét nektek is!! :D
TörlésBarbi! Ma ilyet csigucikat fogok sütni! Szeretném megkérdezni, hogy kb. hány darab lett (ha még emlékszel rá), mert mi csak ketten vagyunk és attól félek, hogy ha túl sok lesz belöle, túl sokat fogok enni :D
VálaszTörlésOk, már nem aktuális. Már sülnek :DDD
TörlésJaj, ne haragudj, de most olvastam csak!
TörlésSzerintem simán elfogy majd, sokan éppen azt írták, hogy duplán sütik mert kevés. :DD
Köszi :)) Végül fél adagot készítettem kettönknek, mert a párom nem annyira sütis. Így is kiadós volt, de ha többen lennénk, nem felezném, az tuti!!
TörlésÖrülök nagyon-nagyon, hogy megcsináltad és ízlik! :)))
TörlésElkészült! Nagyon finom lett!! :) puszillak!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy neked is ízlett!! :)) Pussz!
TörlésMa a kisfiam reggel egy mesekönyvben olyan képeket nézegetett, ahol csigát sütnek. Ő is azt akart enni, de indulni kellett az oviba...reménykedtem, hogy elfelejti, de mikor mentem érte, már tényként közölte, hogy mi kakaós csigát fogunk sütni... hirtelen azt sem tudtam, hova kapjak, de eszembe jutott, hogy Nálad itt ez a jó kis villámgyors csiga, amit nem kell keleszteni. :))))
TörlésAlig bírta kivárni a sütési időt,de a végeredmény kárpótolta, egyből hármat benyomott. :)))))))))) Ma megmentetted a délutánomat ezzel a recepttel Barbi! :)))
Bambi nagy öröm ez nekem is!!! Köszönöm, hogy megírtad, süss csak bátran, ami megtetszik!! Most én is megenném! :))
TörlésKedves Barbi!!!!
VálaszTörlésIsteni ez a kakaós csiga is !!!!!!!!
Köszi!!!
Drága Ágnes, köszönöm én is! :)
TörlésIsteni lett, igaz én is a német vacak túrónak nem nevezhető tejfölszerű valamiből csináltam. Köszike!
VálaszTörlésÖrülök Brigitta!!! :) Köszi, hogy megírtad!
TörlésKellenek az ilyen villámgyors receptek, nagyon szeretem őket:-)jól néz ki a csigusz, biztos finomak is!
VálaszTörlésNagyon finom, főleg reggel frissen sütve, melegen egy pohár tejjel! :) Való igaz, nagyon jók az ilyen receptek, mert egyre kevesebb az időnk bonyolult sütemények elkészítéséhez! :)
TörlésNem olyan rég találtam ide és ahogy nézelődtem láttam ezt a kakaóscsiguszt (bocs mi így hívjuk, szimplán csigusz. :D)Már 1 hete meg is volt nyitva az oldal, tegnap gondoltam megsütöm, hát mit ne mondjak, nagyon fini lett. Bár én amikor kivettem a sütőből kissé száraznak láttam, így (asszem Limaránál láttam) én olvasztott vaj+tej keverékével megtunkoltam a tetejüket, és visszaraktam őket a lekapcsolt sütőbe. Az eredmény az igazi régi, extra kakaós, zaftos, deja vu-érzetű süti lett.( még ált. sulis koromból egy öreg bácsi árulta a péksütiket egy bódéban és minden reggel ott vettem ilyen ízű kakaós csiguszt. Abban ugyan nem volt túró, de az íze a mai napig a számban van. És eddig ez áll a legeslegközelebb hozzá.) Szóval a hosszú rizsa után: KÖSZÖNÖM.
VálaszTörlésKedves Katalin, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a csiga és ennyire ízlett! A lényeg, hogy még majdnem nyersnek tűnik mikor kiveszem a sütőből és a tepsin hagyom kihűlni, akkor, lesz puha és ugyanakkor roppanós! A Limarás ecsetelést kipróbálom én is! Szeretem a receptjeit! :)
TörlésKöszönöm! :)
Nagyon finom és nem utolsó sorban valóban nagyon gyors! Mire bemelegedett a sütőm a csigák már sorakoztak a tepsiben. Próbáltam már több kakaós csiga receptet is de most ez a nyerő! :)
VálaszTörlésBarbi, azt szeretném meg tudni, a felsorolt hozzávalók mennyiségéből mennyi csiga lesz kb. ? Holnap vendégeink lesznek és gondoltam ilyet csinálnék, mert a vendégsereg nagy része gyermek lesz :)
VálaszTörlésHát a válasszal szerintem már elkéstem, és már úgyis tudod, ha elkészítetted! Remélem finom volt :)
Törlésén is megsütöttem, nagyon finomak lettek és szépek is :) ami nálam, kezdő szakácsnőnél nagy szó!
VálaszTörlésKöszi a receptet.
Nagyon szívesen! :)
TörlésOlaj helyett lehet vajjal vagy margarinnal is készíteni?köszi
VálaszTörlésKedves Emese, szerintem olvasztott vajjal is jó lesz. :)
TörlésOlaj helyett lehet vajjal vagy margarinnal is készíteni?köszi
VálaszTörlés