Két hete vasárnap láttam meg ezt a pitét trollanyunál és annyira gusztusos volt, hogy pár nap múlva már be is izzítottam rá a sütőmet! Muszáj felraknom, mert nagyon finom lett. Én még csokidarabokat is szórtam a töltelékre, innentől mindenkinek a képzeletére bízom a továbbiakat! Köszönm trollanyu innen is!
A piros szívecske már egy sorozatgyártás terméke! Néha ilyet is szoktam! ☺ |
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 50 dkg ricotta (nálam túró)
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
(A héját csak akkor tegyük bele, ha erre alkalmas bio citromot tudunk venni! A déligyümölcsök hosszú utat tesznek meg, míg elérnek a fogyasztóhoz, így fokozottan ki vannak téve a penészgombák támadásának. Ezért bevett módszer, hogy szüretelés után különböző gombaölőszereket tartalmazó viasszal kezelik a felületüket. Innen tehát az általunk ismert narancsok és a mandarinok csillogó fénye.
Ha a hálós citrom cimkéjét elolvassuk, meglepetésünkre fel is van tüntetve rajta, hogy a héja fogyasztásra alkalmatlan!) - 1 tk. vanília esszencia
- 2 tojás
- A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ha úgy érezzük mehet hozzá citromlé vagy víz lágyításnak vagy liszt, ha szilárdabb tésztát akarunk. Mehet a hűtőbe fél órára.
- A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük.
- Pihentetés után a tészta a 2/3-át kinyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát.
- A tésztára simítjuk a túrós tölteléket és a tetejét kirakjuk annyi csokival amennyit kívánunk!
- A maradék tésztát szintén kinyújtjuk és derejeszaggatóval rácsokat vágunk majd szépen berácsozzuk a süteményt! Rácsozó hengerrel könnyebb dolga volt trollanyunak, de talán lassan már én is fellelem valahol ezt a praktikus kis szerszámot!
- Végül lekenjük a rácsokat tojássárgájával és 180 fokon kb. 40 percig (nekem volt az 50 is, sütője válogatja) vagy pirosodásig sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Precíz kivitelezés, mint mindig :) Nagyon szeretem a túrósok minden fajtáját :D Nagyon szép és finom!
VálaszTörlésHú, ez gyönyörű lett, csokival meg még finomabb is lehet. Ha rácsozó hengert szeretnél, meg tudod rendelni itt: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29121851
VálaszTörlésNekem is tetszett a recept, gyönyörű lett!
VálaszTörlésGyönyörű valóban! Az ízét el tudom képzelni, mennyire finom. :)))
VálaszTörlésVicuska, köszönöm! A túrós minden változata jöhet nálam is, a palacsintába is túrós tölteléket teszek, mert a lányommal az a kedvencünk! :)
VálaszTörléstrollanyu köszönöm a receptet, és próbáld ki csokival mert én már rendszeresen belepotyogtatom ezeket a kis fekete finomságokat a túrós sütikbe, és az valami isteni! Köszönöm a rácsozó rendeléséhez kapott segítséget, na azt hiszem már nem csak azt rendelek, mert annyi jó kis konyhai kütyüt találtam az oldalon! :)
Katucikonyha, köszönöm!!! :)
Petra köszi, valóban finom! :)
Az a helyzet,hogy nem lehet bírni ezt a sok finomságot,de kit tud ennyi mindent elkészíteni???Nekem nincs ennyi időm!!!!most majd ki kell választanom valamit a hétvégére!!!De melyiket???
VálaszTörlésmellissina2 :DDD de, legalább van miből választani, nem igaz? Majd mutasd meg mire esett a választásod! :)
VálaszTörlésGyönyörű, imádom a túrós sütiket! :)
VálaszTörlésCsilla, köszi! Nem hiába van nálam is ennyi túrós! :)
VálaszTörlésNagyon jó a blogod!jó kis receptek,csodás képek!Ez különösen tetszik!:)
VálaszTörlésKriszta nagyon kedves vagy köszönöm! Én is sokat járok hozzád, szeretem a beszámolóidat és a sütijeid!:)
VálaszTörlésMa megsütöttem ezt a túrós pitét. Nagyon finom lett, a tésztája ropogós, a töltelék pedig krémes egyszóval telitalálat. Nem akart az egy tojástól összeállni a tésztája, de volt itthon Meyer citrom, ebből raktam hozzá pár cseppet, a töltelékhez is ezt használtam. Sok banánom volt itthon és a süti mellé készítettem egy banánkrémet, ezt is citrommal megbolondítva. A sütihez ettük, Köszi a receptet!
VálaszTörlésKati nagyon örülök, hogy ízlett!!! :)))
Törlés