Szeretjük a gyümölcstortákat, ami azért is jó mert amúgy, sem a nagylányom, sem én nem vagyunk oda a gyümölcsökért. Ilyen finom, könnyű tortát régen készítettem már!!! Isteni finom lett, hogy a lányomat idézzem!
Csak biztatni tudok mindenkit, PRÓBÁLJA KI!!!
Csokiöntet nélkül, itt látszik, hol a narancs és hol a barack! :) |
Tészta:
- 3 db tojás
- 6 dkg liszt, fele sima fele zabpehelyliszt
- 6 dkg kristálycukor
- 1 kk. vanília aroma
- 1 kk. sütőpor
- 1 cs. eperpuding (Dr. Oetker)
- 3 dl tej
- 4 ek. cukor
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- 2 ek cukor
- 1 narancs
- 1 konzerv barack, de, ha van friss akkor abból pár db
- 1 tasak színtelen tortazselé (Dr. Oetker)
- A gyümölcstorta formát kivajazzuk, a sütőt közepes hőfokra előmelegítjük.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük.
- Én nem választom szét a tojásokat, mióta egy cukrásztól hallottam, hogy felesleges két edényt összekoszolni! A következőképpen kell eljárnunk:
- A tojásokat robotgéppel 10 percig verjük amíg szép lágy habot kapunk, és egy kicsit kifakulnak.
- Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük a habot.
- Ekkor kézi habverővel óvatosan szakaszosan hozzákeverjük, a sütőporos lisztet.
- Gyönyörű habot kapunk a végére.
- Beleöntjük a tortaformába és kicsit elrázogatjuk, hogy szépen elterüljön.
- Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, (tűpróbát végezzünk!) megsütjük.
- A tésztát rácson hagyjuk kihűlni, ezalatt elkészítjük a krémet
- A pudingport, tejjel, cukorral folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
- A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük.
- A pudinghoz csak akkor keverjük, ha az már langyosra hűlt!
- A tésztát tegyük egy szép tálra, hogy ne akkor kelljen átemelni, ha már elkészült.
- Kenjük el rajta az eperpudingos krémet.
- A narancsgerezdeket – amiket előtte a hártyájától is megszabadítottunk –, középre rendezzük virág alakban, majd jöhetnek a barackszeletek kívülre.
- A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük és bevonjuk vele a tortát.
Nem bántam meg, sőt!
Jó étvágyat!
Nagyon guszta lett a torta, és csodás a háttér is! Nahát, legközelebb így fogom csinálni a piskótát, izgalmasan hangzik! Tényleg felesleges két edényt össze koszolni...:o)
VálaszTörlésKriszti! Bizony, guszta lett, nem is maradt belőle. Minden piskótát így csinálok azóta! A lényeg még amit nem írtam, hogy ahány tojás annyiszor 2 dkg liszt és cukor!!! Fontos mert így pontos az adag, nem úgy mikor csak kanállal mértem a hozzávalókat!
VálaszTörlésNagyon gusztusos lett.... a piskóta sütését így még nem próbáltam, de ki fogom próbálni. köszi
VálaszTörlésKöszi Mónika! Remélem elmeséled milyen lett! :D
VálaszTörlésGyönyörű a torta, biztos finom is és a fotó is szép lett! :)
VálaszTörlésNem csak a torta de a kép is nagyon szép
VálaszTörlésKrisztina, Bianka köszönöm!
VálaszTörlésA torta isteni volt!!! A fotó tényleg csodaszép lett, ha egyáltalán dicsérhetem magamat ennyire.. :D
Barbi, fantasztikusan néz ki a torta... Bár én is így tudnék sütni! Minden elismerésem!!!!
VálaszTörlésAngyal, ezt hasra ütve csináltam, hidd el, ennél egyszerűbb sütit nem lehet csinálni! :D Piskóta, puding és gyümölcs! Ráadásul nemcsak finom, hanem egészséges is, mert boldogságot okoz a fogyasztása! :))) Próbáld ki!
VálaszTörlésKi fogom próbálni!Biztos nagyon finom!
VálaszTörlésSzia Barbi! Mekkora gyümölcstorta formában készítetted?
VálaszTörlés