2011. április 2., szombat

Narancsos-barackos gyümölcstorta epres krémmel


Szeretjük a gyümölcstortákat, ami azért is jó mert amúgy, sem a nagylányom, sem én nem vagyunk oda a gyümölcsökért. Ilyen finom, könnyű tortát régen készítettem már!!! Isteni finom lett, hogy a lányomat idézzem!
Csak biztatni tudok mindenkit, PRÓBÁLJA KI!!!

Csokiöntet nélkül, itt látszik, hol a narancs és hol a barack! :)


Tészta:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg liszt, fele sima fele zabpehelyliszt
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 kk. vanília aroma
  • 1 kk. sütőpor
Krém:
  • 1 cs. eperpuding (Dr. Oetker)
  • 3 dl tej
  • 4 ek. cukor

  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 2 ek cukor
Díszítéshez:
  • 1 narancs
  • 1 konzerv barack, de, ha van friss akkor abból pár db
  • 1 tasak színtelen tortazselé (Dr. Oetker)
Tészta elkészítése:
  1. A gyümölcstorta formát kivajazzuk, a sütőt közepes hőfokra előmelegítjük.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük.
  3. Én nem választom szét a tojásokat, mióta egy cukrásztól hallottam, hogy felesleges két edényt összekoszolni! A következőképpen kell eljárnunk:
  4. A tojásokat robotgéppel 10 percig verjük amíg szép lágy habot kapunk, és egy kicsit kifakulnak.
  5. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük a habot.
  6. Ekkor kézi habverővel óvatosan szakaszosan hozzákeverjük, a sütőporos lisztet.
  7. Gyönyörű habot kapunk a végére.
  8. Beleöntjük a tortaformába és kicsit elrázogatjuk, hogy szépen elterüljön.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, (tűpróbát végezzünk!) megsütjük.
  10. A tésztát rácson hagyjuk kihűlni, ezalatt elkészítjük a krémet
Krém elkészítése:
  1. A pudingport, tejjel, cukorral folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  2. A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük.
  3. A pudinghoz csak akkor keverjük, ha az már langyosra hűlt!
Összeállítás:
  1. A tésztát tegyük egy szép tálra, hogy ne akkor kelljen átemelni, ha már elkészült.
  2. Kenjük el rajta az eperpudingos krémet.
  3. A narancsgerezdeket – amiket előtte a hártyájától is megszabadítottunk –, középre rendezzük virág alakban, majd jöhetnek a barackszeletek kívülre.
  4. A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük és bevonjuk vele a tortát.
Nem muszáj, de én gőz felett olvasztottam étcsokit egy pici olajjal és rácsorgattam!
Nem bántam meg, sőt!

Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a torta, és csodás a háttér is! Nahát, legközelebb így fogom csinálni a piskótát, izgalmasan hangzik! Tényleg felesleges két edényt össze koszolni...:o)

    VálaszTörlés
  2. Kriszti! Bizony, guszta lett, nem is maradt belőle. Minden piskótát így csinálok azóta! A lényeg még amit nem írtam, hogy ahány tojás annyiszor 2 dkg liszt és cukor!!! Fontos mert így pontos az adag, nem úgy mikor csak kanállal mértem a hozzávalókat!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos lett.... a piskóta sütését így még nem próbáltam, de ki fogom próbálni. köszi

    VálaszTörlés
  4. Köszi Mónika! Remélem elmeséled milyen lett! :D

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a torta, biztos finom is és a fotó is szép lett! :)

    VálaszTörlés
  6. Nem csak a torta de a kép is nagyon szép

    VálaszTörlés
  7. Krisztina, Bianka köszönöm!
    A torta isteni volt!!! A fotó tényleg csodaszép lett, ha egyáltalán dicsérhetem magamat ennyire.. :D

    VálaszTörlés
  8. Barbi, fantasztikusan néz ki a torta... Bár én is így tudnék sütni! Minden elismerésem!!!!

    VálaszTörlés
  9. Angyal, ezt hasra ütve csináltam, hidd el, ennél egyszerűbb sütit nem lehet csinálni! :D Piskóta, puding és gyümölcs! Ráadásul nemcsak finom, hanem egészséges is, mert boldogságot okoz a fogyasztása! :))) Próbáld ki!

    VálaszTörlés
  10. Ki fogom próbálni!Biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...