2011. április 26., kedd

Muffin, maradék húsvéti sonkából

Biztosan sokan vannak úgy, hogy a megmaradt húsvéti sonkát, tarját, csülköt már nem szívesen tartogatják. Nekik ajánlok egy nagyon finom újrahasznosítási ötletet. Nálunk karfiolleves mellé került második fogásnak ez a rendhagyó muffin.



Hozzávalók:
  • 500 ml liszt (kb. 300 g) (én fele-fele arányban teljeskiőrlésű búza és sima lisztet használtam)
  • 2 csapott teáskanál só
  • 1 cs. sütőpor
  • 75 ml olaj
  • 250 ml tej
  • 1 tojás

Töltelék:
  • maradék sonka, tarja, csülök stb. apróra felkockázva
  • reszelt sajt (nagylyukú reszelőn)



  1. A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd a kétféle anyagot is összekeverjük.
  2. A 12-es muffinsütőformát kibéleljük papírral vagy kivajazzuk-lisztezzük.
  3. A kapszlik aljába teszünk egy kanál tésztát, arra egy nagy csipettel a sonka kockákból és a reszelt sajtból, majd újra tészta és a legtetejére ismét sajtot.
  4. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon (nekem gázsütő 4-es majd 3-as fokozat) 20-25 perc alatt készre sütjük.
 Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Aleda, bizony nagyon finom volt! Már csak múltidőben! :D

    VálaszTörlés
  2. Hasonló lehetett az íze, mint az én sonkás kiflimnek. Ha marad a sonkából, és már nem bírjuk megenni, akkor kipróbálom! :o)))

    VálaszTörlés
  3. Kriszti, én meg majd a kiflidet! :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...