Ez is felkerült a kedvencek listájára!
A recept a Sütisarok blogról van, innen is köszönet ezért a jó receptért! :)
A tésztához:
- 24 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 4 dkg kr. cukor
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 ek. citromlé
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 1 kis pohár (175 g) tejföl
- fél dl olaj
- 12 dkg kr. cukor
- 2 kisebb tojás
- 1 és fél ek. citromlé
- 1 cs. vanília puding
- 1 tk. vanília aroma (lehet 1 cs. vaníliás cukor)
- + 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
- A sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsoljuk - én késes aprítóba szoktam összekeverni és nincs vele gondom -, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni tehetünk hozzá még citromlevet.
- A 22 cm-es tortaformát kivajazzuk és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy az oldalára is jusson.
- A sütőt gyújtsuk be és melegítsük fel 190 fokra.
- A tojásokat a cukorral verjük fel habosra, adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd a pudingport. Keverjük csomómentesre, ezután szakaszonként keverjük hozzá a túrót.
- Megfelezzük a krémet, majd az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
- Elővesszük a már tésztával kibélelt tortaformát és a közepére teszünk egy kanálnyi (nálam nagyobb rizsszedő kanál volt) világos krémet, majd erre egy kanál kakaós krémet és így tovább. Ne igazgassuk, kenegessük, csak pakoljuk egymásra és majd maguktól szétterülnek. Az asztalhoz csaphatjuk esetleg, ha nem akar terülni, de semmi más galádsághoz ne folyamodjunk! :))
- Mehet a sütőbe, hogy hány percre azt meg nem mondom, mert nálam volt az több mint egy óra is, de az én sütőm nagyon szeszélyes. Ha esetleg nagyon barnulna a teteje akkor terítsünk rá alufóliát vagy sütőpapírt. Itt nem volt szükség rá. Érezni fogjuk, hogy mikor kész, nálam a széle már szépen barnult a közepe pedig szilárd puding benyomását keltette és nem ragadt. Ennyi segítséget adhatok csupán! :D
- Hagyjuk jól kihűlni szeletelés előtt.
Csodálatos édesség, még úgy is, hogy macerásnak is tűnik az elkészítése, pedig nem az!
Jó étvágyat!
Nagyon jól hangzik! Gondolom már egy morzsa sincs belőle. ;)
VálaszTörlésIsteni finom, nagyon jó
VálaszTörlésHúúú, de jól néz ki! ...és éppen van is itthon túróm, ami lejárni készül :-)
VálaszTörlésMekkora tortaformában érdemes sütni? Köszi!
VálaszTörlésAnita, pár óra alatt elfogyott, és még kevésnek is bizonyult!!! :)
VálaszTörlésBianka :)))
M@rti 22 cm-es tortaformában sütöttem és szépen át is sült! Remélem látni fogom az eredményt! :DD
Csodaszép lett :)
VálaszTörlésFantasztikusan szép lett:) Ezt én is szoktam sütni, még otthon. De lehet, hogy megpróbálom ezt is ricottával. Tényleg nem bonyolult az elkészítése, és nagyon finom. Sokkal jobb, mint a sima változat, krémesebb.
VálaszTörlésNagyon guszta, jól mutat rajta az a díszités is. Biztos nagyon finom lehet, különösen ha még anyósodnak is elnyerte a tetszését!
VálaszTörlésNagyon mutatós! Én egyszer próbáltam a sima változatot, de nem sült át rendesen, azóta lemondtam róla! Majd kipróbálom ezt is!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik a díszítés a tortán! Ügyes vagy!
Örülök, hogy nektek is ízlett! :)
VálaszTörlésRáadásul nagyon szép lett! (Pláne az enyémhez képest. Akkoriban még nem nagyon ment a fotózás :D)
Ismerem ezt a receptet, de még nem csináltam. Biztos nagyon finom! Szépek a képek, mint mindig!!!
VálaszTörlésMárti köszönöm! :)
VálaszTörlésTrollanyu, köszönöm! Majd a simát is meg akarom próbálni, az jó lesz reggelire egy pohár tej mellé. :)
Éva, köszönöm! Isteni lett! :)
Marika köszönöm neked is! Nem gondolom, hogy ezzel hibáznál, és, ha bátor vagy, egy igen finom sütemény lenne a jutalmad! :)
Gomba, köszönöm, köszönöm!!! Tökéletes receptet kaptam, érthető, követhető, stb., és nem a fotó a lényeg, hanem az íze! ;D
Kriszti, ne hagyd ki!!! :D Köszi!
Nagyon szép lett a torta és tetszik a tetején a díszítés is :)) ügyes vagy!
VálaszTörlésNekünk a sima nem jött be, de lehet, csak azért, mert többet vártunk tőle. De ez a változat meghódított, ki szeretném próbálni! Szépek a fotók és a torta is!
VálaszTörlésNagyon szép lett! :)
VálaszTörlésÉn is régóta tervezem ezt a túrós változatot, mert a sima piskóta nekem annyira nem jött be. Viszont látványosnak látványos, az biztos.
Mónika köszi! Ha láttad volna hogy díszítettem! ;D
VálaszTörlésVicuska, ez annyira finom lett, hogy újra meg lesz sütve, mert repetázni akarunk! :)) Feltétlenül próbáld ki!
Flóra, tovább ne tervezgesd, hanem süsd meg mihamarabb!!! :))) Köszi!
A sima változatot már készítettem, de ezt még nem. A töltelékkel(pláne, hogy túrós), biztos nagyon finom, mentettem. Köszi! :)
VálaszTörlésHú, de régen tervezem már megsütni. Nekem Maci receptje van meg. Nagyon guszta lett! Nagyon szép az új fotód! :))))
VálaszTörlésRemek tálalás! Kérjük szépen ezt is az oldalsávba, hogy addig szemezhessünk egymással amíg meg nem sül :))
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésCsilla, ne hagyd ki, ... mert ne hagyd ki!! ;D
VálaszTörlésAztán majd, írd meg milyen lett! :))
Petra, most eljött az idő! Maci receptjét megnéztem, kísértetiesen hasonlít, csodálatosan néz ki, itt nálam vagyis Gombánál :) citrom is van a tésztába. :) Köszönöm, a fotó most készült, végre a bevált hajszínemmel, nem a nyári kifakulttal.
Panna, kiteszem!!! Köszi! Aztán megsüsd! :)))
Ottis köszönöm, Tőled nagy elismerés ez nekem!! :)))
Gratulálok, szépen szerkesztett oldalad van és köszönöm, mert minden ilyen klassz blog nagy segítség a konyhákban.
VálaszTörlésÜdv
Marcsi
Marcsi köszönöm a kedves szavakat! Remélem Te is találsz pár jó receptet! :)
VálaszTörlésBarbi, megcsináltam ma szülinapi tortánknak ezt a zebra tortát, csak nekem laposabb lett, mert 26-os tortaformám van, de nagy sikere volt. Persze a család nem tudta, de kicsit reformosítottam, tönköly bio sütiliszttel, xilittel, kókuszzsírral. :))) de ízlett mindenkinek, tényleg nagyon egyszerű és mutatós süti! :) Köszi!!!!
VálaszTörlésJaj de jó, nagyon örülök neki! Egészségetekre! :)
TörlésSzia, nem ertem, hogy a teteje hogy lett egyszinu homogen. Ha zebra mintaval csinalod, akkor a tetejenek is zebra csikosnak kellene lennie, de a tied egyszinu. Segits legyszi, koszi :)
VálaszTörlésEbben nem tudok segíteni, nekem így sikerült... :)
Törlés