Eddig még nem raktam fel csak Facebook-ra, de ott óriási sikere volt így muszáj itt is bemutatnom, és elmentenem a gyermekeimnek! ♥ Itt megnézhetitek. :)
Pár eddig elért adat a sikeréről:- 1466 embernek tetszett
- 730 ember megosztotta
- 35 kedves követőm írt is a kép mellé
- 13 889 ember látta
Semmi extra, csak a jól bevált kelt tészta, nutellával kenve, csíkozva, tekerve, csigázva és sütve. :))
Remélem Nektek is tetszeni fog!
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 3 dl tej
- fél csomag (25 g) élesztő
- 3 tojássárgája
- 3 csapott evőkanál kristálycukor (kb. 70 g)
- 3 evőkanál olaj
- Nutella, jó sok
Elkészítés:
- A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
- Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra.
- Felét megkenjük nutellával, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük mert kifolyik sütéskor.
- A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
- A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
- Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A kelesztés után, tojássárgával lekenjük a csigákat és pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Milyen ötletes finomság, idáig érzem az illatát. Nálunk pillanatok alatt csak a hűlt helye lenne.
VálaszTörlésNea, köszönöm, nálunk sem tartott sokáig! :)
TörlésHűűű, de jól néznek ki!!!
VálaszTörlésKöszi Viki! :)
TörlésDe jó, hogy feltetted ide is! Tényleg nagyon ötletes! :-))
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésValóban nagy sikered volt vele, gratulálok, bár én nem Facebook-ozom :)
VálaszTörlésNagyon ötletesek és mutatósak lettek, nem csoda, ha sokaknak tetszik....
Köszönöm Katalin! :)
TörlésIgen,nagyon tetszik:) külön örülök,hogy itt is közzétetted,ugyanis én nem vagyok fb.- tag!
VálaszTörlésElsőnek mindent ide teszek fel, csak ez előzte meg a blogdebütálást! :)
TörlésÖrülök, hogy tetszik Márti! :)
Nagyon ötletes ez a formázás! Egyszer így sütök majd kalácsot. Szépek!!!
VálaszTörlésKöszi Kriszti, várom! :)
TörlésNem csodálkozom, mert nagyon jól néz ki, biztos pont olyan finom is:)
VálaszTörlés:) Most ,hogy jól elolvastam,gyakorlatilag ugyanaz a tésztaalapunk:)) Egy ideje ez a kedvenc.A fotóid még mindig szépek és "Barbisak" :)
VálaszTörlésEz a kelt tészta recept volt 15 éve az első kakaós csigám alapja, még férjem anyukájától tanultam. :) Szerintem, a kelt tészta alapja jóformán alig különbözik a mások által is használt, bevált recepttől. :)
TörlésKöszi szépen, Te sem panaszkodhatsz a fotóidat illetően, mert gyönyörűek! :)
Hát az biztos, hogy látványra is megkívánni való!!!! Nagyon jók a fotók!:-)
VálaszTörlésKedves Barbi nagyon finom lett a süti köszönjük szépen :) Eddig nem sütöttem mert nem bíztam magamba,de rájöttem egy jó recept csodákra képes :)
VálaszTörlésKedves László, férfitól igen nagy bóknak veszem, főleg annak tudatában, hogy a férjem a konyhában még a lisztet sem találná meg! :) Örülök, hogy örömet okozhattam a recepttel! :)
TörlésSzia! Megcsináltam ma este, hát, nem sikerült vékonyan kenni a nutellát, úgyhogy folyt az mindenfelé, a sütőpapír alá is meg minden... :D Ezt a kis szépséghibát leszámítva nagyon finom lett, ráadásul életemben először csináltam kelt tésztát, szóval büszke vagyok :D Holnap (illetve már ma) jön a gesztenyés alagút! :) Üdv: Mena
VálaszTörlésKedves Mena, elindultál egy úton ahonnan nincs hátraarc, a családod imádni fog! :) Köszönöm szépen, hogy megírtad, jó sütögetést és sok örömet kívánok az alkotásokhoz!
TörlésMost akkor kellett volna beletenni 3 tojássárgáját a tésztájába?! :( Mert nem írja a leírás, de ahogy nézelődtem, eljutottam a kakaóscsiga receptedhez, ahol ott van a tészta hozzávalóinak leírásában - bár ott sincs beleírva az elkészítésbe.
VálaszTörlésSzia! Az elkészítésben ott van, hogy, ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalót is adjuk hozzá ( kivéve a nutellát)! Remélem tudtam segíteni! Üdv.: Brigi
TörlésMár világos, hogy akkor kell bele az is, legközelebb így fogom elkészíteni!
TörlésSzia Barbi, Szeretnem elkesziteni a tekercset de elotte van egy kerdesem. A 3 tojassargajat a tesztaba tetted es meg egyet hasznaltal a keneshez, vagy 2 ment a tesztaba es egy a keneshez? Koszi szepen.
VálaszTörlés-Roberta
Mindegyik tojássárga megy a tésztába, és kenheted a fehérjével is a tésztát, vagy egy 4. tojássárgával. :)
TörlésSzia. Ebből mennyi csavart csiga jőn ki? És az 3evőkanál olaj is a tésztába megy mielött összegyúrnám?
VálaszTörlésSzia. Ebből mennyi csavart csiga jőn ki? És az 3evőkanál olaj is a tésztába megy mielött összegyúrnám?
VálaszTörlésNem tudom pontosan hány csiga lesz, 8-nál több az biztos. :))
TörlésAz olajat beleteheted gyúrás előtt és a gyúrás végén is.
Most találtam rá erre a finomságra. Már bent van a sütőben, majd beszámolok a végeredményről. Én szórtam rá még darált mogyorót.
VálaszTörlésIlyen lassan sül? 😱😨
TörlésCsak vicceltem ;)
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy êlesztôporral is meg lehet csinálni? Azzal is kell pihentetni, csak mert a csomagolása azt írja, h nem kell a kelesztést megvárni! Köszönöm!
TörlésSzia
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet el is mentettem ��
Nagyon ízlett a családnak hamar el is fogyott ��