Nagyon szeretem a pogácsákat, igazából mindegy milyen, csak legyen. Most a 9-dik változatot mutatom meg, a többit itt találjátok. :)
Ez pogácsa a tejföltől és a vajtól finom krémes, lágy, zsíros. Nem lehet abbahagyni, a családom szerint szabotálom a fogyókúrájukat! 😁
Ez pogácsa a tejföltől és a vajtól finom krémes, lágy, zsíros. Nem lehet abbahagyni, a családom szerint szabotálom a fogyókúrájukat! 😁
(2020-as új fotók!) |
Hozzávalók kb 55 db-hoz:
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 200 g tejföl
- 2 db tojás szétválasztva
- 3 mokkáskanál só
- 30 g élesztő
- 100 ml tej
- 1 csipet cukor az élesztő felfuttatásához
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a közepébe kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet cukrot és ráöntjük a langyos tejet, majd letakarva 10 percig félretesszük, hogy felhabozzon az élesztő.
- Mikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a sót, a tejfölt a tojássárgákat és tésztát dagasztunk.
- Letakarva duplájára kelesztjük kb. óra.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tetejét pizzavágóval berácsozzuk és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk a tetejüket lekenjük a tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
(2020-as új fotók!)
Jó étvágyat!