2020. május 2., szombat

Túrós batyu leveles tésztából

Én nagyon szeretem a bolti leveles tésztákat, nem sűrűn, de évente párszor jó hasznát veszem ennek az előre elkészített nagyon finom és praktikus tésztatekercsnek. Lehet belőle édes vagy sós, desszert vagy akár főétel. Most túrós batyu készült belőle és bevallom, nagy erőfeszítésembe került, hogy csak kettőt egyek. Lányoknak nagyon ízlett és a férjem aki nem szereti a túrós sütiket, igazán meglepődött rajta milyen finom lett.

 



 Hozzávalók:
  • 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta (1 csomag / 270 g 40 x 24 cm)
  • 400 g túró
  • 1 cs. vaníliás cukor vagy vaníliakivonat 1 mokkás kanál
  • 4 ek. kristálycukor vagy 1,5 ek. 4x dia wellness cukorhelyettesítő, de ez ízlés szerint változhat
  • 2 tojás
  • + 1 tojássárgája a kenéshez


Elkészítés:
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, légkeverésen.
  2. A túrót a cukrokkal és a tojások sárgájával jól kikeverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd a túróhoz forgatjuk egy szilikonlapáttal.
  4. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
  5. A hűtőből elővesszük a tésztát és kiterítjük.
  6. 6 részre vágjuk, és mindegyikre egy adag túrót teszünk, majd a négyzetek átlós sarkait összecsípjük, hajtjuk, vigyázzunk mert könnyen szakad.
  7. A tepsibe tesszük őket, lekenjük tojássárgával és 200 fokon, légkeverésen, 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  8. A másik tésztával ugyanígy járunk el, miközben az első adag sül.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...