Nem éppen egy különlegesség, de attól még nagyon finom és könnyen elkészíthető sütemény. Mi nagyon szeretjük, szerintem sokan ismeritek. Mikor a fényképeket feltöltöttem a gépre, akkor vettem észre, hogy a házi tojás azért megtette a hatását! :))
Hozzávalók a tésztához:
- 400 g liszt
- 250 g vaj
- 200 g porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Túrótöltelék:
- 500 g túró
- 150 g porcukor
- 1 marék mazsola (én elhagytam)
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- A vajat sajtreszelőn lereszeljük és 15 percig hagyjuk puhulni, ezalatt kimérjük a hozzávalókat.
- A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
- Két részre osztjuk és az egyiket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Ha túl lágy a másik tésztát akkor betehetjük a hűtőbe kb. 10-15 percre, majd egy 30x25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi méretére nyújtjuk. - A túrót a porcukorral, robotgéppel jól összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük.
- A tésztalapra simítjuk a tölteléket, és a fagyasztóból elővett tésztát nagylyukú sajtreszelőn (vagy a régi fém, nokedliszaggatón) ráreszeljük.
- A sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük.
- Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral hintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Csurog a nyálam, imádok minden ilyen kakaós tésztát. A túrónak nem vagyok nagy rajongója, de istenien jól néz ki. Recept mentve! :-) üdv
VálaszTörlésKöszi Flögi, remélem kipróbálod, hátha megszereted a túrót! )
TörlésTetszetős recept! Van még egy szeletke a részemre?
VálaszTörlés