2011. szeptember 4., vasárnap

Laposkenyér serpenyőben sütve kelesztés nélkül! Reggelire fél óra alatt!

A Paprika tv műsorában láttam egy hete, Clodagh McKenna műsorában,  egy pofonegyszerű, reggel sebtiben elkészíthető, finom, belül puha, kívül roppanós kenyérkét!
Összeállítása max. 10 perc és már süthetjük is egy kivajazott, lisztezett serpenyőben. Fantasztikus volt!
Rendszeresen fogom készíteni, annyira ízlett mindenkinek.




Hozzávalók 8 darabhoz (max. kettőt bírt megenni a férjem aki igencsak jó evő):
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • kicsivel több mint fél pohár joghurt (nálam kefír volt!)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • lehet bele 1 főtt krumplit is tenni, én legközelebb úgy is megpróbálom!


  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, nekem egy kissé ragacsos lett, így lisztezett felületen gyúrtam tovább picit, míg szépen össze nem állt. Finom puha, lágy tésztát kapunk.
  2. 1 cm vastag kört nyújtunk és 8 cikkelyre vágjuk egy derelye vagy pizza vágóval.
  3. Teflon serpenyőben annyi vajat olvasztunk, hogy éppen csak megzsírozza az edény alját, majd szitáljunk rá egy pici lisztet. A gázlángra én lángelosztó karikát tettem, hogy ne égjen meg a tészta még azelőtt, hogy a belseje is átsülne!
  4. Amikor már jó meleg a serpenyőnk és a liszt is pezseg akkor szépen ráhelyezzük a kenyérkéket és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük őket, kb. 15 perc
  5. Ha készen van, egy tányérra szedjük és a még meleg kenyerekre vágunk egy szelet teavajat, hogy szépen ráolvadjon. Ne sajnáljuk, mert csodálatosan finom lesz tőle! Ehetjük felvágottal, sajttal, sült kolbásszal, baconnal, sőt még lekvárral is fogyasztható, ha a tésztáját előzőleg nem sózzuk meg nagyon vagy egyáltalán.
    Én csak úgy ettem magában a ráolvadt vajjal egy pohár tejjel és fantasztikus volt!!!
Jó étvágyat!

37 megjegyzés:

  1. Azonnal vittem a receptjét! Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni! Ha ilyen finomságokat készítesz, mi lesz? Nehogy visszacsússzanak a kilók!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, én is ki fogom próbálni:) Nagyon szeretjük a lapos kenyereket.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Ez valami pita-féle az íze alapján, csak vastagabb?

    VálaszTörlés
  4. Ezt én is elvinném! :)) Jó lesz majd reggelire :))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomnak tűnik! Én is ki fogom próbálni! Épp valami lángos-félén törtem a fejem, hát most megoldódott a "probléma"! :)

    VálaszTörlés
  6. Hát ez tényleg pofonegyszerű! Gyönyörű a kivirágzott kaktuszod is :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, biztos nagyon finom és valóban könnyen elkészíthető !

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!! :)
    Aki kipróbálja annak jó étvágyat hozzá!
    A tésztáját nem tudom mihez hasonlítani inkább mint egy finom olajban sült krumplipogácsa, pedig krumpli nincs is benne. Az eddig kóstolt pitákhoz én nem hasonlítanám, de hát, ahány ház, annyi szokás. A férjem ma reggelire már reklamált, hogy hol van a friss kenyérkéje!
    Kriszti, a fogyiba is belefért nekem reggelire egy darab! :D
    Márti, a kaktuszon én is nagyon meglepődtem, azért is tettem ide be, hogy később is nyoma legyen. Csak 2 napig tartott a virág aztán hirtelen lekonyult. Azt mondják ezek ilyen rövid életűek. :)

    VálaszTörlés
  9. Juj, ez nagyon jól hangzik, kipróbálom! :)))

    VálaszTörlés
  10. Bianka, köszi! :)

    Kankalin köszi, nagyon remélem nektek is ízleni fog! :))

    VálaszTörlés
  11. Barbi!
    Ezt én is kipróbálom,és ha beválik,mindig lesz friss reggelire!!!
    Jól mutat a képen.Guszta.

    VálaszTörlés
  12. mellissina2, nagyon örülök, hogy kipróbálod remélem megmutatod!! Köszönöm a kedves szavakat! :)

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm, ezt én is viszem! :)) Nagyon gusztusos.

    VálaszTörlés
  14. Csilla vidd nyugodtan, örülök, hogy tetszik! :)) Aztán kérek visszajelzést! :)

    VálaszTörlés
  15. Én ma uzsonnára megsütöttem a gyerekeknek! Isteni finom, vittünk a játszótérre a barátoknak is, mindenkinek nagyon ízlett, csak úgy semmi nélkül is! A fotók, csak sütés közben lettek elkészítve, mert annyira rohantunk, s mire hazajöttünk, már nem volt mit fényképezni! :) Köszi szépen mégegyszer a receptet, gyakori lesz nálunk is ez a friss kenyér! Én aludtejet tettem tejföl helyett és úgy is nagyon finom lett!

    VálaszTörlés
  16. De örülök!!! Megyek meglesem!! :)))

    VálaszTörlés
  17. Barbi, ez fantasztikus, már viszem is a receptet! Mostanában sajnos nem sok időm van, így nagyon ritkán tudok csak kenyeret sütni. De az ilyen félórás kenyér bele fog férni!

    VálaszTörlés
  18. Ja, és még valami! Gyönyörűek a tányérjaid! :)

    VálaszTörlés
  19. Szemi köszönöm! :)
    Remélem beválik neked is!!!
    A tányérokat én is imádom! :D

    VálaszTörlés
  20. Barbi!Nálunk szerintem ez lesz a vasárnapi reggeli!:-)Nagyon, nagyon finom lehet!Nemrég találtam a blogodra, de gyakran fogok jönni az biztos!:-)

    VálaszTörlés
  21. Drága Nelli, várlak örömmel és ez a reggeli biztosan nagy siker lesz, merem ezt mondani azért is, mert már nagyon sok jó visszajelzést kaptam róla! :)

    VálaszTörlés
  22. Jó, hogy ismét ráakadtam erre a receptedre, mert még mindig nem csináltam meg! Pedig nagyon guszta, úgyhogy most már nem várok vele tovább. :) Viszont nincs gázelosztóm, ez nem tudom, hogy mennyire lenne gond...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ha másért nem ezért jó az fb, mert ott egy helyen vannak fotóval és, most szép sorban felrakom az összeset, akkor talán másoknak is lesz ilyen beugrós feeling! :)) Használd a legkisebb elosztófejet, a legkisebb lánggal, takarékon, szerintem úgy is jó lesz. Esetleg nyújtsd vékonyabbra kb. fél centisre. Szuper lesz, ja és ne felejtsd el az egy szelet finom teavajat még melegen rárakni!! Majd jelezd kéééérlek, hogy milyen lett!! Köszi!!! :)

      Törlés
  23. Köszi a gyors választ! :) Okvetlenül visszajelzek! A vajat ki nem hagynám.. :))
    Pusszz! :))

    VálaszTörlés
  24. Megírom ezt a bejegyzést és máris szaladok sütni. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Kíváncsi vagyok a véleményedre! :)

      Törlés
  25. Hát ezt nekem is ki kell próbálni, a Páromat küldöm is a boltba joghurtért...:)

    VálaszTörlés
  26. Na, jöttem a tapasztalattal. :)
    Ma megsütöttem, nekem nagyon bejött! Raktam a tésztájába 1 evőkanál burgonyapelyhet, és 10 dkg graham lisztet is, csak mert ott volt, és már el akartam használni. :)
    Először vastagabbra nyújtottam, az első adagot úgy sütöttem ki, de a gázelosztó hiánya miatt után inkább vékonyabbra nyújtottam a többit. Úgy könnyebben, hamarább átsült.
    Vajat raktam rá, megsóztam, isteni volt! Egy kis paradicsom és paprika, és meg volt oldva a vacsorakérdésem. :))
    Még arra gondoltam, hogy lehet, hogy ugyanezt a tésztát ki fogom próbálni, hogy sütőben sütve vajon milyen lehet? Nem kenyérnek formázva, hanem ugyanígy, vékonyra nyújtva, mint a pizzát...

    Nagyon örülök, hogy ismét ráakadtam a receptedre, így végre megcsináltam. :)
    Tényleg jó előszedni ezeket a régebbi bejegyzéseket is. A fb segít,hogy egy helyen, könnyebben megtaláljunk sok receptet. Nekem is van egy csomó recept, még a blogolásom kezdetéről, amit talán senki nem látott. :)

    VálaszTörlés
  27. Szemi, most annyira örül a szívem, mert ezt a receptet már régen raktam fel és való igaz, hogy az fb (ami ellen régóta ellenkezem), megkönnyíti a hozzáférést, és mivel az összes eddigi receptemet felteszem így újra eszükbe jut azoknak is akik netán már elfelejtették, vagy rábukkannak azok akik anno még nem követték nyomon a blogot! Sőt olyan ismerőseim is kipróbálják akik nem blogoznak.
    Burgonyapelyhem nekem is szokott itthon lenni én is raktam már bele, a tönkölyt még nem próbáltam, pedig a teljes kiőrlésűből nekem csak az jön be és tartok is belőle itthon mindig, de legközelebb teszek bele.
    Nagyon örülök, hogy ízlett és, hogy ide megírtad!! Puszi! :)))))

    VálaszTörlés
  28. Ma reggel a lepényt el késziettem,nekem izlet,jó sok vajat,és sonkát ,sajtot, raktam rá Köszi

    VálaszTörlés
  29. Még 2011-ben amikor olvastam nálad itt el szerettem volna készíteni. Valahogy feledésbe került, de most észben tartom :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...