Egy újabb tortával jövök, van pár már a blogon ITT. Ezt a tortát viszont a gyerekek és felnőttek nagy kedvence a Kinder Maxi King ostyaszelet ihlette. Nem nagy torta, de annál kiadósabb, garantáltan elég egy kicsi szelet és így legalább nem esünk túlzásba. A recept lehet bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, csak nagyon részletes próbáltam lenni. Nem olyan nagy munka elkészíteni, de annál nagyobb öröm mikor ebéd után egy kávé mellé elfogyasztjuk!
Hozzávalók a tortalaphoz (kb. 18 cm-es csatos tortaforma):
- 2 tojás (szoba hőmérsékletű)
 - 100 g cukor + 40 g a habba
 - 175 g liszt
 - 75 ml olaj
 - 75 ml tej
 - 1/2 cs. sütőpor
 
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sorban kimérünk mindent.
 - Az egyik edénybe a lisztet a sütőporral.
 - A másik edénybe a cukrot, tejet, olajat, tojássárgát.
 - A harmadik edénybe a tojásfehérjét, csipet sóval, pár csepp citromlével.
 - A negyedik edénybe a habba szánt cukor.
 - A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá verjük.
 - Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük a mixerrel (ne legyen bekapcsolva), majd magas fokozaton kb. 2 percig szép simára, kivilágosodásig verjük.
 - A felvert tojáshabból 2-4 evőkanálnyit keverünk a masszához egy kézi habverővel, ezzel lazítjuk a sárga masszát, majd beletesszük az összes habot és simára keverjük kézi habverővel.
 - Ezután tortaformába (18 cm-es) tesszük, aminek az alját papírral béleljük. A forma oldalára húzogassuk fel kicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a felülete.
 - 170 fokon légkeverésen sütjük, kb. 30 percig, míg szép színt nem kap, a biztonság kedvéjért végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni!
 
- 250 ml tejszín
 - 250 g mascarpone
 - 4-5 púpozott evőkanál porcukor
 - 1 teáskanál vaníliakivonat
 - 1 tasak (Dr.Oetker) habfixáló
 
- A tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, majd még a keményedés előtt hozzáadagoljuk a porcukrot, végül a habfixálót, és kemény habot verünk.
 - A mascarponet és a vaníliakivonatot is hozzádolgozzuk a robotgéppel.
 - Tegyük hűtőbe.
 
- 1 evőkanál víz
 - 3 evőkanál kr. cukor
 - 30 g vaj
 - 2 evőkanál tejszín
 
- A vizet a cukorral feltesszük a tűzre forrni. Nem nagyon kell kevergetni csak mikor barnulni kezd.
 - Mikor szép karamellszínű lesz, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Ne ijedjünk meg mikor sisteregve forrni kezd. Szépen kevergetjük míg krémes karamell szószt kapunk (1-2 perc). Félretesszük hűlni.
 
- 2 db Kinder Maxi King szelet
 - két marék sótlan mogyoró (késes aprítóban durvára vágva)
 - 50 g Boci étcsokoládé
 - 50 g Boci tejcsokoládé
 - fél evőkanál olaj
 
- A tortalapot középen két részre vágjuk.
 - A kapcsos tortaforma palástját egy szép tányérra tesszük, amin tálalni szeretnénk majd a tortát. Belehelyezzük a tortalap levágott felső részét, a tetejével lefelé.
 - Erre kenjük a krém felét, rácsorgatjuk a karamellszószt és hűtőbe tesszük, nehogy lefolyjon a karamell. 10 perc múlva tehetjük rá a tészta alsó felét, vágott felével lefelé vagyis az egyenes alsó rész keül felülre. Vegyük le a tortagyűrűt.
 - A maradék krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát. Újra hűtőbe tesszük.
 - A csokoládékat az olajjal vízgőz felett felolvasszuk.
 - Óvatosan a tortára csorgatjuk és tetszés szerint díszítjük.
 - Hűtőbe tesszük min 1 órára.
 - Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
 
Jó étvágyat!








Tojás kétszer szerepel a receptben, mennyi kell bele?
VálaszTörlésJavítotam, csak 2 db kell bele! Köszönöm az észrevételt! :)
TörlésHú, micsoda csoda. Jól néz ki. Jó, hogy megint blogolsz néha, én még mindig követlek. :-)
VálaszTörlésKöszönöm Flögi ♥
TörlésCsodás ! Ezt nekem is meg kell sütnöm !
VálaszTörlésHajré Gerti! Köszönöm szépen! :)
TörlésNem találok szavakat a⁸
Törléslátványra kategória.Abszolute pozitiv értelembe.