Megint egy egyszerű gyors ebéd a dolgozó háziasszonyoknak. Nálunk a rizs elkészítése már régóta nem az én dolgom, hanem Esztié, így igazán kevés tennivalóm marad. Ráadásul nemám a zacskós, hanem a zsíron pirított, fűszerezett, esetenként zöldséges, vízzel felengedett hagyományosé. Nagyon ügyes lány, nem lesz gondja a konyhában! :)
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
 - 300 g gomba
 - 100 g krémsajt
 - 250 ml tejszín
 - 1 evőkanál petrezselyem
 - 1 marék Granada Panados sajt, de lehet parmezán, vagy minőségi keményebb trappista
 - só, bors, ételízesítő
 
Elkészítés:
- A húsokat mossuk meg majd vágjuk kockákra.
 - A gombát tisztítsuk meg és szintén vágjuk vékony szeletekre. Nyugodtan használhatunk üvegest is, ugyanúgy készítjük vele mint a frissel.
 - Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál zsírt és a húskockákat fehéredésig pirítsuk meg rajta.
 - Tegyük hozzá a gombát, öntsünk rá 1 korty vizet, majd fűszerezzük és fedő alatt pároljuk puhára.
 - Ezután mehet bele a krémsajt, a tejszín és a petrezselyem.
 - Fedő nélkül főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
 - Rizzsel tálaljuk.
 
Jó étvágyat! 





Nagyon guszta és szépeka fotók!!Engem érdekelne a rizs is ám, mitől ilyen csodaszép sárga?
VálaszTörlésSzofika drága vagy! :) Én mindig teszek bele egy kis kurkumát, mert egészséges :)) - bár ilyen kis mennyiségben ki tudja -, és imádom a színét. :)
TörlésAhhha, szóval ez a titok nyitja, köszi. Én is szeretem, de eszembe sem jutott, hogy a rizs ettől lehet sárga :) Köszi!
TörlésNagyon guszta lett! Ügyes nagylányod van! :)
VálaszTörlés