A lekváros linzerkarika, karácsonyi kötelező, kedvenc  aprósüteményünk. Eredeti receptet itt találjátok. Most egy olyat mutatok aminél a tojásfehérjét azonnal fel is használhatjuk a süteményhez, sőt még finomabbá és mutatósabbá tehetjük vele.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
 - 20 dkg puha vaj
 - 10 dkg cukor
 - 1 tojássárgája
 - 1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
 - 1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
 
Habhoz:
- 1 tojásfehérje
 - 50 g porcukor átszitálva
 
- A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
 - 15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
 - A tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel verni, és a porcukrot több adagban keverjük hozzá. Egészen addig verjük amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
 - Töltsük csillagcsőrös habzsákba.
 - A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a habbal díszítjük sütőpapiros tepsin 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
 - Mikor kihűlt akkor egy sima és egy habkarikás süteményt lekvárral összeragasztunk, majd a habkarika közepébe is teszünk egy kis lekvárt.
 - Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is! 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
 








Nagyon szépek köszi a receptet:)
VálaszTörlésSzépséges! <3
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni milyen csillagcsövet ajánlasz a hab kinyomásához?
VálaszTörlés21-es vagy 22-es, bármelyik megfelel. :)
TörlésElegánsak :)
VálaszTörlésMost egy réteg linzer majd a hab,vagy egy réteg linzer lekvár, linzer és úgy a hab?:)Az első képen egy hab egy tészta, a többin meg két tészta egy hab:)Vagy ízlés szerint?:)
VálaszTörlésSzia Krisztina :)
TörlésSütni kell sima linzervirágokat és ugyanannyi habkarikás linzervirágokat (egyiknek sem kell lyukat szúrni a közepébe), majd ha kihűltek akkor egy habkarikás és egy sima linzert lekvárral összeragasztunk, majd a habkarika közepébe is teszünk egy kicsi lekvárt. :) Remélem érthetően írtam le, de a fotókon látszik is. Jó sütögetést! :)