Az egyik legfinomabb ebédünk az örök klasszikus, csirkepörkölt nokedlival. Van olyan aki nem szereti??? :))) A lányok imádják, úgyhogy elsőként nekik szánom, hogy majd legyen miből puskázniuk! :)
Hozzávalók a pörkölthöz:
- 4 db csirke alsó comb
 - 4 db csirke felső comb
 - 2 vöröshagyma
 - 1 db paradicsom
 - 1 db paprika
 - 1 evőkanál pirospaprika
 - 2 evőkanál sertészsír
 - só
 - 1,5-2 dl víz attól függően mennyi szaftot szeretnénk.
 
Hozzávalók a nokedlihez:
- 500 g liszt
 - 3 db tojássárgája (a megmaradt fehérjéket fagyasszuk le mondjuk Pavlovához)
 - csipet só
 - kb. 420 ml víz
 
Pörkölt elkészítése:
- A vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
 - Rátesszük a megmosott és besózott combokat és fehéredésig pirítjuk.
 - Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, belekockázzuk a paradicsomot és belekarikázzuk a paprikát.
 - Addig pároljuk fedő alatt, míg puha nem lesz, majd fedő nélkül kb. a fele levére visszasütjük.
 
Galuska elkészítése:
- Egy nagy fazékba feltesszük forrni a bő vizet, fedő alatt. Sót ne tegyük még bele, mert akkor lassabban forr fel.
 - A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a tojássárgákat a közepébe tesszük, a csipet sóval. Elkezdjük fakanállal a tojás körül kevergetni, majd fokozatosan adagolva a vizet, addig kevergetjük míg fel nem veszi az összes lisztet és egy sűrű krémes állagot nem kapunk. Ha sűrűbbre készítjük keményebb galuskát tudunk szaggatni.
 - A forrásba lévő vízbe tegyünk egy csapott evőkanál sót.
 - A galuskát nokedliszaggatón, adagonként szaggassuk, mikor egy adag felhabzik, merjük ki egy műanyag szűrővel és tegyük egy nagyobb serpenyőbe, amibe előzőleg már egy jó kanál zsírt beletettünk.
 - A zsírral átkeverjük a nokedlit, majd folytatjuk a szaggatást.
 - Ne kövessük el az a hibát, hogy a galuskát mindet beleszaggatjuk a vízbe, és együtt főzzük, mert az első szaggatások az idő hosszúsága miatt túl puhák és ragacsosak lesznek, ami élvezhetetlenné teszi a nokedlit, arról nem is beszélve, hogy egy masszává fog összeállni mikor kihűl.
 - A pörköltre tehetünk tálaláskor tejfölt.
 
Jó étvágyat! 




Gyors, egyszerű és mégis nagyon finom! Általában mindenki szereti. Mindig meg tudnánk enni :-) Szépek a képek Barbi! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Nelli! :)
TörlésCsatlakozom Nellihez, nagyon szép képeket készítettél róla. Nekünk is kedvencünk, én is hasonló módon készítem :-)
VálaszTörlésGusztán néz ki, nagyon jól sikerült lefotóznod és én is imádom, de elmaradhatatlan hozzá a csemege uborka!!! üdv
VálaszTörlésNagykedvenimádom!!!!! :o)))
VálaszTörlésNagyon guszta! Jöhet mindig, minden körülmények között.
VálaszTörlésSzerintem nincs olyan aki ne szeretné!! :))) Annyira guszta!! :)
VálaszTörlésNálunk is nagy favorit, ha bő szafttal készítem, akkor lisztes-tejfölös habarással besűrítem, olyan kellemes krémesre és akkor már csirkepaprikás:-))) MI a legjobban fokhagymás-uborkasalátával szeretjük vagy hagymás-paradicsomsalátával:-)))) Igy is, úgy is isteni egy étel:-)))))
VálaszTörlés