A húgom születésnapján kóstoltam ezt a fajta sajtos rudat vagy ropit és rögtön el is kértem egy kedves ismerőstől Sacitól a receptet. Tegnap délelőtt pedig gondoltam egyet és szilveszter estére megsütöttem. Nagyon finom és gyorsan megvan, itt is köszönöm a receptet! :)
- 400 g liszt
 - 250 g vaj
 - 1 kávéskanál só
 - késhegynyi sütőpor
 - 2 tojássárgája
 - annyi tejföl hogy közép kemény tésztát kapjunk
 - tetejére: 200 g reszelt sajt és egy tojás sárgája
 
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
 - A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, sütőport, 2 tojássárgáját és összegyúrjuk a tejföllel.
 - Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával és rászórjuk a sajtot.
 - Derelye vágóval vékony csíkokat vágunk és ízlés szerint daraboljuk. zsírpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
 - 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ne süssük túl.
 
 Jó étvágyat! 



Sós nasiból mindig jól jön egy-egy új recept, finomak lehetnek nagyon ezek a sajtos rudacskák is! :) Mentettem is a receptet! :)
VálaszTörlésIlyen sajtosból sosem lehet eleget sütni :) Nagyon boldog új évet kívánok :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és mivel mi sóssüti imádók vagyunk és nem édesszájúak, a receptet azonnal ki is másoltam!!! :-) Boldog új évet nektek!!!
VálaszTörlésMicsoda jó kis képek, és azok a poharak. Szuper a recept is, mint mindig :)
VálaszTörlésGyönyörű fotó, csodálatos poharak, isteni finom ropi! Kell ennél több??? :)
VálaszTörlés