Megint kakaós csigára vágytunk és arra is kíváncsi voltam, hogy a zabliszt hogy működik a kelt tésztában, jelentem nem csalódtam, pazar lett! Az Orosházi banánt még Tücsök Bogár oldalán találtam régebben és gondoltam kipróbálom, csak egy kicsit tulipánosítottam. :) Irtó jól néz ki, mindenkinek nagyon tetszett, ja és ízlett! :)
Szerintem a fotók magukért beszélnek, kellemes sütögetést Nektek, ha kipróbáljátok! :)
Hozzávalók:
- 250 g sima liszt
- 150 g Norbiliszt U1 Low-carb Flour
- 100 g zabliszt
- 3 dl tej
- fél csomag (25 g) élesztő
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál eritriol
- 3 evőkanál olvasztott zsír
Töltelék:
- 5 evőkanál eritriol porrá darálva
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- olvasztott zsír a kakaós töltelék alá kenni
Elkészítés:
- A liszteket a dagasztótálba, én a kenyérsütő üstjébe tettem, egy kis mélyedésbe tesszük az a 1 evőkanál fehér kristálycukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni.
- Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
- A sütőt 180 fokra, gázsütő 3-as fokozatán előmelegítjük.
- Lisztezett felületen átgyúrjuk, 12 részre osztjuk.
- Mindegyik tésztadarabot kinyújtjuk megkenjük olvasztott zsírral, és megszórjuk a kakaós porcukorral és a fotón látható módon formázzuk.
- Sütőpapiros tepsire fektetjük őket egymástól 3-4 cm távolságra, hogy sülés közben ne érjenek össze.
- Letakarva fél órát még kelesztjük, majd megkenjük egy felvert tojással vagy a megmaradt egyik tojásfehérjével és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
A fotózáshoz ezt a gyönyörű bézs barokk pecsenyés tálat a Sütni Főzni webáruház biztosította. Akinek tetszik vagy szereti az igényes és szép kerámiákat, annak javaslom, hogy nézzen körül az oldalon. Amennyiben érdekel titeket egy kedvezményes vásárlás, akkor itt a jobb oldali sávban a Sütni Főzni emblémánál megtaláljátok a feltételeket.
Jó étvágyat!
Barbi, ezek csodaszépek:)
VálaszTörlésKöszönöm Kati, nekem is nagyon tetszenek, megérte a fáradozást! :)
TörlésNagyon szépek! Hasonló formára sikeredett nekem is mikor kipróbáltam!
VálaszTörlésMeseszépek :)
VálaszTörlésJól néznek ki nagyon!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek a tulipánjaid! :)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Ügyesen megformáltad a tulipánt :)
VálaszTörlésÉn is csináltam hasonlót, már több minr egy éve, nekem is inkább tulipánok lettek :) ha van időd, itt megnézheted: http://katalin-konyha.blogspot.hu/2012/05/oroshazi-banan-vagy-inkabb-tulipan.html
Jaj Katalin tényleg, ez nagyon jó, úgy látszik sokan látjuk benne a tulipánt, bár a férjem tintahalnak nézte! :)))
TörlésTintahalnak én még nem néztem :)) De tulipánnak elsőosztályú :))
TörlésIszonyú jók lettek! Egyszer kipróbálós mintázás. Köszi, hogy feltetted! :-))
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Nekem is tetszik ez a fajta sütemény, de még nem mertem megpróbálkozni vele.
VálaszTörlés