Hozzávalók 4 személyre:
- 1 üveg 370 gr-os sárgabarack lekvár xilittel vagy más diabetikus lekvár
 - 6 db őszibarack hámozva
 - 1 db héjastól
 - 4 lap zselatin
 - 30 g őrölt mandula
 - 4 dl kókusztej (a nem paleosokna sima 1,5 %-os tej)
 - 3 db tojás sárgája
 - 1 kiskanál vaníliakivonat
 - 2 dl kókusztejszín (a nem paleosokna sima tejszín)
 - 5 evőkanál xilit cukor
 
Elkészítés:
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
 - A tejet a tojássárgával és 2 evőkanál xilittel összeforraljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a kicsavart zselatint és a mandulát. Az egészet folyamatosan kevergetve addig melegítjük míg egyet rottyan. Félretesszük, hogy teljesen lehűljön.
 - A 6 db barackot forró vízbe mártunk és a bőrét lehúzzuk. 3 db-ot félreteszünk, a másik 3-at összeturmixoljuk majd 2 evőkanál xilittel és a lekvárral összekeverjük.
 - A tejszínhabot 1 evőkanál xilittel kemény habbá verjük és a kihűlt(!) mandulás krémhez keverjük, majd a barackos lekvárral - amiből kb. 4 evőkanállal félreteszünk - is összeforgatjuk.
 - 4 pohár aljára elosztjuk a falatkákra felvágott 3 hámozott barackot.
 - Elosszuk rajtuk a mandula krémet, majd a legtetejükre teszünk egy-egy kanállal barackos lekvárból. Reszeljünk rá csokoládét és a hámozatlan barackból cikkeket vágunk a tetejükre.
 
 Jó étvágyat!




Jaj,de megennék most egy pohárkával belőle :)
VálaszTörlésCsodaszép desszert, szívesen kivenném most a képernyőről így vacsora után:) Képzeld, vettem mandula tejszínt, de nem sikerült teljesen keményre verni, a kókuszt azt igen, de az íze finom volt:)
VálaszTörlésDe jó neked, itt aztán mandulatejszínt sehol sem láttam, még a kókusztejszínt is alig lehet beszerezni! :(
TörlésDe jól fest! Imádom az ilyen gyümölcsös pohár-desszerteket. Van hozzá mindenem, ha nem is lesz teljesen paleos...
VálaszTörlésEz eszméletlenül guszta, én is imádom a pohárkrémeket, így paleosan is...:)
VálaszTörlésKriszti, Lilla köszönöm, szerintem érdemes kipróbálni! :)
VálaszTörlés