Nekem igen, mert nálam ezek fő szempontok! FONTOS! Tartsuk be a receptben leírtakat és a tetejére a csokimáz lényeges, hogy így készüljön! Ebben az esetben lesz lágy finom csokikrémes a teteje!
Íme a recept!
Hangyaboly
Tészta:
- 4 tojás
 - 25 dkg ráma
 - 25 dkg porcukor
 - 25 dkg liszt
 - 1 cs. sütőpor
 - fél dl rum
 - 1 cs. étcsokis tortadara
 
- A tojássárgákat a rámával és porcukorral habosra keverjük.
 - Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a rumot, a tojásfehérje keményre felvert habját és végül a tortadarát.
 - A kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük.
 
Csokimáz:
- 20 dkg porcukor
 - 3 ek. kakaó
 - 3 ek. tej
 - 10 dkg vaj/margarin
 
- A porcukrot, kakaót, tejet egy lábosban összeolvasztjuk, majd a tűzről félrehúzva belekeverjük a vajat.
 - A félig vagy teljesen kihűlt tésztára simítjuk.
 


Csodás
VálaszTörlésNekem is elég ennyi. :)) A csokimáz ötletét elmentem .
VálaszTörlésBianka, köszi! :)
VálaszTörlésSzemirámisz, biztosan nem csalódsz! :-D
Hihetetlen, mennyire jól mutat!!!
VálaszTörlésKifogom próbálni.
VálaszTörlésKipróbálta, de nem érte meg a másnap reggelt, pedig csak 2-ten vagyunk a férjemmel.
VálaszTörlésNagyon finom és egyszerű elkészíteni.
Szia!
VálaszTörlésNagyon finom a süti, a család kedvence lett. A csokimázzal mindig bajlódok, most egy nagy gombóccá állt össze :-( mintha kevés lenne a tej. Mit rontok el?
Köszi
Piros
Piroska, a csokimáz készítésénél szerintem túl sokáig és nagy lángon főzöd! :) Lángterelő karikán eleinte nagy lángon majd takarékon addig kevergetem míg elolvad a cukor, ezután a tűzről levéve felolvasztom benne a vajat. :) Ha ekkor is fura állaga lenne, tegyél hozzá két evőkanál hideg vizet és kevergesd míg szép egynemű nem lesz.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésNagyon szépen köszönöm a segítséget! !!!! Ma ki is próbálom :-)
Törlés