Én annyit változtattam rajta, hogy a világos tésztába étcsokoládé darabokat, a kakaós tésztába pedig fehércsoki kockákat szórtam. A Család kedvence lett egyből!
Köszönöm Tücsök Bogár!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
 - 2-2,5 dl langyos tej
 - 10 dkg porcukor
 - 2,5 dkg élesztő
 - 1,5 dl olvasztott vaj
 - 1 teáskanál vaníliakivonat
 - 2 db tojás
 - 1 db citrom reszelt héja
 - 2 evőkanál kakaó
 - 10-10 dkg étcsokoládé és fehércsokoládé darabok
(vagy 5 dkg mazsola, esetleg egyéb aszalt gyümölcs) - csipet só
 
Elkészítés:
- A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet. 15 perc alatt felfuttatjuk.
 - A kakaó és a csokoládé kivételével minden hozzávalót beleteszünk a tálba és addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagossá válik.
 - Ekkor ketté vesszük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és a fehércsoki darabokat, a másikba pedig az étcsoki darabokat. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tészta nagyon lágy, ezért alaposan belisztezett munkalapon gyúrjuk át a világos tésztát, majd nyújtsuk ki.
 - Tegyük rá a kakaós tésztát nyújtsuk rá a világos tésztára. Nem kell, hogy teljesen takarja.
 - Feltekerve tegyük kivajazott kuglóf formába. Nagyobb formát használjunk, mert a tészta nagyra nő.
 - 30 percig meleg helyen pihentetjük. 150 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészül. Rácson hűtjük. Porcukorral megszórhatjuk.
 
Jó étvágyat!


Mi is nagyon szeretjük. :)))
VálaszTörlésHű, biztos finom lehet! A páromnál biztos nagyon bejönne egy pohár hideg tejjel...:o)
VálaszTörlésCsinos darabka:)
VálaszTörlésBianka! Tényleg az, mi négyen is kevesen voltunk rá, olyan megtermett példány lett, de így legalább másnapra is jutott!
VálaszTörlés