Apával levesesek vagyunk, nagy örömömre már jó ideje Eszti is osztozik velünk eme rajongásunkban. Igazán nem tudok sorrendet felállítani, mert a blogon található levesek közül mind dobogós, viszont amit éppen utoljára készítek az veszi át a vezető helyet. :))
Ha még nem próbáltátok, akkor éppen itt az ideje. :)
Ha még nem próbáltátok, akkor éppen itt az ideje. :)
Leveshez:
- 1 vöröshagyma
 - 3 szál sárgarépa
 - 2 szál fehérrépa
 - 2 marék zöldborsó
 - 1 kicsi karalábé vagy egy közepesnek a fele
 - 1 db krumpli
 - 1 evőkanál petrezselyem
 - só, bors, ételízesítő
 - húslé, de a víz is jó
 
Májgombóchoz:
- 4 nagyobb csirkemáj
 - 1 zsemle vízben áztatva
 - 1 evőkanál petrezselyem
 - 1 tojás
 - 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
 - só, bors, ételízesítő
 
Elkészítés:
- A zöldségeket megpucoljuk és felvágjuk, a hagymát apróra kockázzuk, amit egy lábosba kicsi zsíron megdinsztelünk.
 - Hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszereket, ízesítőket és felöntjük 3 liter húslével vagy vízzel.
 - Fedő alatt puhára pároljuk, ha kell utánaízesítjük.
 - A májat kikaparjuk az áztatott, majd kinyomkodott zsemlével, tojással, petrezselyemmel, fűszerekkel és ízesítőkkel összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá amivel sűrű krémes masszát kapunk.
 - A felforrt levesbe szaggatjuk teáskanállal, majd 2-5 percig még főzzük és kész is.
 
  Jó étvágyat!






A májgombóclevest én is nagyon szeretem, sok zöldséggel körítve! A csirkemell helyett Barbi szerintem májat tettél a gombócba ;) Bár így is finom lehet!
VálaszTörlésValóban azt! :))) Köszönöm Vicuska! :)
TörlésEzen a levesen én is osztoznék, hú de jól néz ki :-). Elmentettem a májgaluska miatt, feltétlen kipróbálom, nem volt hozzá jó receptem eddig.
VálaszTörlésKedvenc levesem Barbi. Köszi
VálaszTörlés