Teljesen oda vagyok az általatok készített bonbonokért, de még nem állok készen az előállításukra, sem a felszerelést illetően, sem agyban, sem időben. Viszont nagyon szerettem volna, könnyebb technikával valami hasonló édességet készíteni, így kapóra jött
Mézigörl szilvás csokija! Nem írom, hogy ilyen, meg olyan finom, csak a férjemet idézem a negyedik praliné után: "... minek adtál ebédet, megelégedtem volna ezzel a doboz bonbonnal is!...). És akkor a lányom, aki beleharapott és fura képpel rágta-rágta, majd becsukta a doboz tetejét és sutyiba a hóna alá vágva slisszolt a szobája felé. :D
Köszönöm
Mézigörl!
Bocsánat, muszáj volt beleharapnom.
Az a narancssárga a marcipán, csak mert fehéret nem kaptam,
helyette lett zöld, kék, piros, barna, narancs.
Hozzávalók:
- 1 zacskó aszalt szilva kb. 30 db
- 150 g natúr marcipán
- 1-2 dl rum
- kb. 30 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1-2 ek. olaj
Elkészítése:
A szilvákat öntsük nyakon a rummal és tegyük a hűtőbe pár órára, vagy akár egy éjszakára.
A marcipánt annyi részre vágjuk ahány szilvánk van, majd kis golyókat formázva belőlük a szilvába töltjük őket.
A csokoládét törjük kockákra és az olajjal együtt, vízgőz felett olvasszuk meg.
Két villa segítségével mártogassuk a töltött szilvákat a csokiba, majd tegyük őket szép sorban egy sütőpapiros tálcára. Mikor megtelt a tálca tegyük a hűtőbe míg megszilárdulnak.
Amit nem fogyasztunk el azt tartsuk a hűtőben.
Én ajándékba is fogok ilyet készíteni!