Egy igazán gyorsan összedobható és egészséges süteményt készítettem a minap, cukormentesen és egészségesebb, de könnyen beszerezhető lisztekkel. 
Nézzétek el nekem, hogy ilyen gyors fotókkal illusztrálom a képeket, de egyenlőre csak erre jut időm. :)
Egyszer talán vágott szeleteket is mellékelek a bejegyzéshez. :)
Viszont a lényeg úgyis az, hogy amikor édességre és egy könnyű házi süteményre vágyunk, akkor egy ilyen egészséges és finom verzió kerülhet a tányérunkra.
Nézzétek el nekem, hogy ilyen gyors fotókkal illusztrálom a képeket, de egyenlőre csak erre jut időm. :)
Egyszer talán vágott szeleteket is mellékelek a bejegyzéshez. :)
Viszont a lényeg úgyis az, hogy amikor édességre és egy könnyű házi süteményre vágyunk, akkor egy ilyen egészséges és finom verzió kerülhet a tányérunkra.
Hozzávalók 30x22 cm-es tepsihez:
- 3 tojás
 - 100 g eritrit
 - 1 evőkanál folyékony Ezerédes édesítő
 - 70 ml olaj
 - 3 dl tej
 - 170 g Bio tönkölybúza fehér liszt
 - 180 g Norbi U1 liszt vagy zabpehely liszt
 - 1 cs. sütőpor
 - 300 g málna
 
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
 - A tojásokat (nem szétválasztva) a cukorral habosra keverjük, majd az olajat is beledolgozzuk. A tejjel, majd a sütőporral vegyített liszttel is csomómentesre keverjük.
 - Sütőpapiros vagy kivajazott tepsibe simítjuk a masszát, tetejét megszórjuk a málnával és 180 fokon (nem hőlégkeverésen) megsütjük.
Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni. Megszórhatjuk por eritrittel, de nekem tökéletes volt nélküle is. 
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése