Egy alapdarab ünnepivé varázsolva. Pillanatok alatt elkészül és biztosan dicséretet kapunk érte! :)
A nagylány iskolai báljára is ez készült, annyi változtatással, hogy a tejszínt és a mascarpone-t porcukorral és vaníliával habbá vertem, majd a nutellával jól megkent tésztára nyomtam habzsákból! És még meg sem kóstolhattuk! :( Tehát újra készítem a nutellás verziót, mert szerintem imádnánk! :)
Az alaptészta nagyon finom, nem az a megszokott, tortának is kiváló!
Hozzávalók 20 x 28 cm-es tepsihez
- 12 dkg vaj
- 4 dkg étcsokoládé
- 6 dkg tejcsokoládé
- 25 dkg narancslekvár (vagy áfonya, esetleg eper)
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 1-2 evőkanál citromlé (annyi, hogy ne folyósodjon el a krém)
- 3-4 evőkanál porcukor
díszítéshez:
- 2,5 dl tejszín
- 1 cs. habfixáló
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral vagy alufóliával, úgy hogy az oldalára is felérjen.
- A vajat kis lángon elkezdjük felolvasztani és amikor már majdnem elolvadt, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládékat, majd amikor a csokoládé is olvadásnak indult, félrehúzzuk a tűzről és simává, egyneművé keverjük.
- Ezután hozzátesszük a narancslekvárt, a sóval és cukrot felvert tojásokat, majd jól összekeverjük, végül kanalanként beledolgozzuk a sütőporral elegyített lisztet is.
- A kész tésztát a sütőformába öntjük és tűpróbáig sütjük, kb. 40-45 percig. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
- A mascarpone-t habosra keverjük a citromlével és a cukorral majd a tésztára simítjuk.
- A tejszínhabot a cukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd habszákból a krém tetejére nyomjuk, kedvünk szerint mintázva.
Jó étvágyat!
Sejted, hogy azonnal mentettem és meg fogom sütni. Esztinek hogy sikerült a felvételi a nagy havazás után, remélem nagyon jól és túl vagytok ezeken az izgalmakon is:-))))))
VálaszTörlésJaj, de jó, meglátod, a tésztáját még magában is felfalná az ember annyira finom, hát még ilyen habosan! :)
TörlésEsztinek meglett a pótfelvételi, mert ugye a nagy hó miatt nem lehetett bejutni sem autóval sem busszal! :)
Majd április végén, március elején tudjuk meg, hogy bekerül-e a megjelölt helyre! Szoríts Nekünk, mert nagyon szeretné! :)
Barbikám nagyon szorítok, de tuti biztos, hogy sikerülni fog, nem lehet másképp, egy ilyen okos kislánynak:-))))))
TörlésKülönleges tésztája van, hogy lekvár jár bele. Eltudom képzelni, hogy milyen finom a citromos, tejszínhabos krémmel. Én is vittem a receptet:-)
VálaszTörlésKöszi Hajni! A tésztája is különleges, bármilyen lekvárral nagyon finom! :)
TörlésÓÓó de jól néz ki !!! Szorítok nagyon Esztinek! Miért annyira későre lesz csak eredmény?
VálaszTörlésKöszönöm Aleda! :)
TörlésAzt már tudjuk mennyi pontja lett csak azt nem, hogy milyen ponthatárokat állapítanak meg az iskolák ahová jelentkezett, és, hogy ha elég a pontszám akkor sem biztos, hogy bekerül, ha túljelentkezés van. :(
Csak reménykedünk! Kedves hogy ennyien érdeklődtök! :)
Csodás, finomnak és habkönnyűnek látszik!
VálaszTörlésEzek szerint még sokáig izgulhattok Eszti felvételije miatt, drukkolok neki, biztosan sikerülni fog!
Hűű, ez igen!! Mentettem! :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon szépen díszítetted, és nagyon finom is lehet! :) Tetszik a tésztája is, meg persze a krém és hab, így együtt tökéletesnek tűnik! :) Szorítok én is Esztinek, szurkolok, hogy bejusson, ahová szeretne! :)
VálaszTörlésMennyire jól néz ki. Ki fogom próbálni, mert nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon cuki kockák, csak úgy kínálják magukat!
VálaszTörlésNagyon guszta! Drukk megy Esztinek! :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos a sütid! Szorítok én is Esztinek! :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Esztinek átadom, hogy ennyien szorítotok Neki! :)
VálaszTörlésAki pedig megsüti az írja ám meg milyen lett!!! :)
Most szeretném megsütni és az lenne a kérdésem,hogy a narancs lekvár az a tipikus házi folyosabb leki ?mert én most hirtelen csak valami narancs marmeladot kaptam ami nem lekvár olyan kemény. .de gondoltam picit felvizezem vagy inkább ne?
VálaszTörlésTovábbá nem tudom lemerni a torta formát nincs mivel:)ikeas fajta van te milyenben sütötted?félek,hogy esetleg nem sül át. .
Nos azóta már majdnem mind el is fogyott...hát Barbi ez valami csoda nem győztem dicsérni saját magamat ,hogy ennyire eltaláltam a férjem ízlését ezzel a tortával. Csoki bevonatot tettem rá,mert férj azt szereti és teljesen kész volt ettől az iztől meg mindenki aki evett belőle.
VálaszTörlésAz első amit érzek a narancsos iz aztán az a hihetetlen szaftos puha állaga,de mégis tömör tartalmas aztán a csoki.
Na bocsi ,hogy itt áradozok,de tényleg lenyűgözött szóval köszi neked ezt is Barbi!
Jaj Réka, de aranyos vagy, ne haragudj, hogy a narancslekváros kérdésedre nem válaszoltam, de a réi bejegyzésekhez írt kommenteket nem mindig kapom meg. Annyira örülök, hogy ízlett, pláne azért mert ez a sütemény, így ránézésre senkinek sem jön be, nem tudják mit szalasztanak el vele! :) Pont olyan finom amilyennek leírtad én is imádom! :) Köszönöm szépen drága vagy!!!
Törlés