Én már unom az epret! ;DD Jobb szeretem a sárgabarackos sütiket, ami már kapható nálunk!!! :))
Még egy szuper gyümölcsös süti Anikó süteménye után, most Kriszta pitéjét próbáltam ki. Imádom eztis, aztis!
Anikóé piskótásabb, nem száraz(!), Krisztáé tejes pite állagú. Mindkettő nagyon finom, ezért érdemes mindkettőt kipróbálni!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 350 g liszt
- 90 g kristálycukor
- 1 tk. édesítő
- 1 cs.sütőpor
- 2 kis pohár tejföl
- 2 dl étolaj
- és kb. 700-800 g sárgabarack (maggal mérve)
- 25 g kr. cukor a sárgabarackok szórásához
- A tojást a cukrot az édesítőt és a tejfölt robotgéppel jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül az olajat is belekeverjük a géppel.
- A tésztát sütőpapiros vagy zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A sárgabarackokat negyedelve rárakosgatjuk a tésztára és mindegyiket megszórjuk kristálycukorral ami aztán szépen rákaramellizálódik.
- Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat!
Nem győzök ámulni, hogy milyen gyönyörűségeket készítesz! Engem most eléggé lefoglal az erdélyi képenk feltöltése, így a konyhát kicsit elhanyagolom :)
VálaszTörlésKöszi Barbi!!!!Jajj,de Drága vagy!!!!Óóóóó!Mintha hájjal kenegetnének!:)
VálaszTörlésÖrülök,hogy ízlett!Nagyon szép a tálalás!Ó, hogyan tudnék egy ilyen tányért beszerezni!????
Kriszta ne köszönd, az az én dolgom!! Szuper recept. :)) A tányér a Cora-ból való :))
TörlésAnnyira guszta, nagyon finomságosnak tűnik! Viszem a receptet, kipróbálós! :)
VálaszTörlésGyönyörű ez is meg a másik is:) Nekem is van egy ilyen tepsim, még anyukámé volt, elhoztam magammal:) Szép hétvégét:)
VálaszTörlésNagyon szép ez a süti. Én még nem unom az epret, sajnos idén sem ettem eleget belőle...De a sárgabarack szintén nagy kedvenc, főleg ilyen formában:)
VálaszTörlésNagyon guszta! :) Tegnap fedeztem fel én is, hogy lehet már sárgabarackot venni, bár nálunk még nagyon minik voltak :(
VálaszTörlésGyönyörű! Ezt is el fogom készíteni. A múltkorit is megcsináltam de mire lefényképeztem volna addigra elfogyott...:)
VálaszTörlésLilla köszi, akkor az csak jót jelent!! :))
TörlésÉn már alig várom, hogy érjen a sárgabarack, addig is a fotóiddal kínzom magam!! :-)))
VálaszTörlésVettem én is sárgabarackot egy rendelt túrós-gyümölcsös tortára, de olyan éretlen és savanyú volt, hogy jó hogy a többi gyümölcs között nem lehetett annyira érezni a fanyarságát. Ja, és jó drága...A süti biztos finom volt, ezen látni, hogy érettebbek voltak a barackok. Hm, fahéjas porcukorral a magamét megszórnám még... Fincsi!
VálaszTörlésNagyon kívánatos:-) Szeretem a sárgabarackot, de idén még nem vettem. Még várok vele, most jön a málna -és ribizliszezon. A környékünkön rengeteg terem belőlük.
VálaszTörlésÉn még nem unom az epret, de ahogy elnézem, szerintem már csak ma eszünk róla utoljára és elfogyott. :/ Most viszont kezd érni a málnánk... hogy az is milyen finom tud lenni!!! Viszont a sárgabarackot is imádom - nagyon!!! Úgyhogy simán bírnék enni a barackos süteményedből kettőt-hármat, esetleg négyet-ötöt... ;D
VálaszTörlésNa én vettem málnát is, aztán itthon láttam, hogy furán penészesedik már, most egy kicsit kiábrándultam! Pedig imádjuk!
VálaszTörlésAnnyi finom gyümölcsös sütemény van fent a világhálón, hogy egy élet is kevés lenne, a kipróbálásukra.
Köszönöm, hogy írtatok!!! :)
Isteni lett!!!:-)
VálaszTörlésAndi örülök, egészségetekre!!! :)) Köszi, hogy megírtad és szeretettel látlak az oldalamon! :)
TörlésGyönyörű, csodás, mennyei......hm, kb. ezek jutottak elsőre eszembe! Mindenképp ki fogom próbálni, istenien néz ki :-) Köszi Barbi!
VálaszTörlésÉn is köszönöm Verus!!
TörlésMost jegyeztem le a receptet. Hétvégére ezt esszük:) Nagyon szupi!
VálaszTörlésNem fogtok csalódni!! Remélem... :)) Köszi!
TörlésNagyon szép a süti! Kipróbálom a receptet. A kérdésem: a kispohár tejföl mennyi legyen, 1-2 deci?
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni, hogy mekkora méretű tepsibe kell rakni
VálaszTörlés