Oldalak

2012. június 10., vasárnap

Gombaleves

Főzzünk levest! Mert finom, laktató, és nem hizlal (annyira)! :D


Hozzávalók:

  • fél kg laskagomba
  • fél kg barna csiperke
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom apróra kockázva
  • 1 paprika apróra kockázva
  • 2 ek. házi ételízesítő vagy 1 zöldségleves kocka
  • 2 teáskanál pirospaprika

Csipetkéhez:

  • 3 tojás
  • liszt




  1. A gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük.
  2. Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, sót.
  3. Felengedjük egy kevés vízzel, hogy legyen miben dinsztelődnie a sárgarépának. Mikor felforrt az egész hozzádobhatjuk az ételízesítőt vagy zöldségleves kockát.
  4. Ha már puha a sárgarépa mehet bele a gomba, és engedjük fel annyi vízzel, hogy a csipetkének is legyen helye.
  5. Puhára főzzük a gombát is, nem kell neki sok idő.
  6. A 3 tojásból liszttel nokedlitésztát keverünk, sűrű krémszerű legyen.
  7. Kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
  8. Kész is van!
Jó étvágyat!

15 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! A gomba jöhet minden mennyiségben. Ebből a levesből is elfogadnék egy jó nagy tányérral. Persze nem így éjjel, mondjuk holnap ebédre is ráérne :D

    VálaszTörlés
  2. Imádom a gombalevest (is):) Csakis galuskával, tejföllel gazdagon. Hát igen annyira nem hízlal:)

    VálaszTörlés
  3. Na, apukám ezért úgy oda lenne! Imádja az ilyen magyaros-paprikás, nem berántott leveseket. Pont így csinálom én is! Irtó guszta!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem! Bár én inkább tejfölösen paprika nélkül főzöm, de így is nagyon tetszik. :)))

    VálaszTörlés
  5. Finom lehetett, jó laktató :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon fincsi lehet! Én is hasonlóképpen készítem, csupán a végén összeturmixolom a zöldségeket és gombát, és pici tejjel újra forralom...ettől lesz gombakrém leves...persze a a galuska helyett pirított kenyérkockák kerülnek bele ! Nagyon szeretjük!!

    VálaszTörlés
  7. Nálunk is kelendő a gomba leves,vargánya, és róka gombából,tejszinellel és tárkonnyal izesitve.De igy is fini lehet:)

    VálaszTörlés
  8. Küldenél egy tányérral?:)istenien néz ki!Én s így készítem csak még a tejfölt is beleteszem az egészbe:)

    VálaszTörlés
  9. Jó gazdag,laktató leves,eddig nem így készítettem a gombalevest,na majd ezután!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szeretem a gombalevest, így jöhet egy tányérkával!!!(főleg ha csak kevésbé hizlal) Régebben minden nap főztem levest, na ez mára úgy lecsökkent, hogy szinte nem is főzök. Viszont jó ötletet adtál, holnap gombaleves lesz ebédre.:)

    VálaszTörlés
  11. Hogy én is pont most jövök erre! Eddig is éhes voltam, de most, a képet látva, hát... nem tudnál valahogy teleportálni egy tányérral? Csak egyet, légyszi! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  12. Azt hiszem a Párom odáig lenne ettől a levestől! Csodaszépen tálaltad, még én is megkívántam...:)

    VálaszTörlés
  13. Gyönyörű ez a leves, nyelek is nagyokat! :-))

    VálaszTörlés
  14. Örülök, hogy ennyire tetszett mindenkinek ez az egyszerű leveske. :)
    Köszönöm, hogy ezt meg is írtátok, különben én is ritkán főzök levest, de akkor egy jó nagy fazékkal, hogy több napig ehessük, mert Apával nagyon szeretjük. :)
    Köszi mindenkinek!!! :)

    VálaszTörlés
  15. Jöhetne is ez a tányér ebédre! Na meg olyan gazdagon készítetted, hogy más már nem is férne belém :)

    VálaszTörlés